Sisustusoviemme myynti on toistaiseksi tauolla.
Pahoittelemme tauosta aiheutuvaa saatavuushaittaa.

Sisätilarakentaminen

SCANFORMA-sisustusovet

11

STYLE YOUR SPACE

Style is accessible. Style is elegant. Style is individual.

Käytä ovea osana tilan arkkitehtuuria.
Piilota se osaksi kokonaisuutta tai  korosta sitä sisustuksen visuaalisena tehokeinona.
Hyödynnä hukkatilaa, säväytä yksityiskohdilla, puhuttele käyttäjää oven toiminnallisuuksilla. Valitse esteetön vaihtoehto, sillä se on elinkaarikestävä valinta sekä tilan käyttäjien että rakennuksen näkökulmasta.

 

Yhtenäiset ovet ovityypistä riippumatta

Scancercon tyylikkäät sisustusovet on suunniteltu modernin, esteettömän ja minimalistisen arkkitehtuurin ja sisustamisen ystäville. Oviperheestä löydät sekä liuku- että saranaovet, joilla on ovityypistä riippumaton yhteinen materiaalimallisto ja joiden tarkkaan harkitut yksityiskohdat puhuvat keskenään yhteistä kieltä.

Tilauksesta valmistettaviin oviin on valittavissa noin 40 pintamateriaalia mm. viiluista laminaatteihin ja maalisävyihin. Asiakas voikin räätälöidä ovensa konseptin lukuisista materiaali- ja heloitusvaihtoehdoista. Myös ovikokojen suhteen konsepti joustaa mukavasti. Kaikki ovet ovat suomalaista puusepäntyötä. 

11
11

Evokit-taskuliukuovissa ovilehti liukuu väliseinän sisään piilotettuun metalliseen ovitaskuun maksimoiden lattia-alan hyötykäyttöön. Kynnyksetön oviratkaisu edistää esteettömyyttä kaikissa tiloissa. Evokit-järjestelmän karmit voidaan joko peitelistoittaa tai tasoittaa seinäpintaan listattomaksi.

Evokit on mitoitettu suomalaisen standardin mukaisille 66 mm ja 95 mm seinärunkosyvyyksille. Ovien vakiokorkeutena on 2050 mm, mutta runkoelementtejä voidaan valmistaa myös muihin ovikorkeuksiin..

Ovilehdet valmistetaan runkoelementin mukaan tilaustyönä konseptin mukaisilla materiaaleilla ja heloilla.

_

Evokit-taskuliukuovien myynti on toistaiseksi tauolla.
Pahoittelemme tauosta aiheutuvaa saatavuushaittaa.

11
11

Sense-pintaliukuovi liukuu seinäpinnan edessä. Oven liukumekanismi on piilossa oven takana ja sen molemmissa päissä on sulkuhidastin hidastamassa oven pysähtymistä kiskon ääripäissä. Oven sujuvaa kulkua ohjaavat lattiaohjain ja alareunan jousitetut pyörät, jotka tasaavat myös lattian vähäistä epätasaisuutta. Ovilehti on liukumekanismin vuoksi oviaukkoa korkeampi ja leveämpi asettuen suljettuna epäsymmetrisesti oviaukkoon. Ovilehden taakse voi asentaa tavanomaisen jalkalistan. 

Ovet valmistetaan mittojen mukaan tilaustyönä konseptin mukaisilla materiaaleilla ja heloilla.

11
11

Sesam-pintaliukuovi on seinäpinnalla liukuva ovityyppi. Seinä- tai kattokiinnitteinen liukuovi on paitsi moderni sisustuselementti, on se erityisesti tilojen jakamisen ja yhdistämisen sekä käytettävyyden kannalta erinomainen tilaratkaisu.

Kynnyksettömänä Sesam-ovi on esteetön kulkijalle ja vie lattia-alaakin vain hieman ovipaksuutta enemmän. Sulkuhidastimet saavat oven liukumaan ja pysähtymään pehmeästi.  

Ovet valmistetaan mittojen mukaan tilaustyönä konseptin mukaisilla materiaaleilla ja heloilla. 

11
11

Spirit-piilokarmiovi on peitelistaton saranaovi, jota saa aukivedettävänä ja aukityönnettävänä sekä karmien väliin sisään avautuvana. Tiivistein varustetut puukarmit valmistetaan seinäpaksuuden mukaan ja ne integroidaan seinärakenteeseen.

Huullokseton ovi on varustettu magneettilukolla ja säädettävillä piilosararoilla peitelevyin. Vakiona ovi on kynnyksetön (esteetön) 10 mm ilmaraolla, mutta oven saa myös kiinteällä tai laskeutuvalla tiivistekynnyksellä. Lisävarusteena oveen saa aukaisurajoitin-sulkuhidastimen, joka mm. hidastaa loppuvedot ja vetää oven ääriasentoihinsa itsestään. 

Ovet valmistetaan mittojen mukaan tilaustyönä konseptin mukaisilla materiaaleilla ja heloilla. 

11

Käyttäjälähtöisesti suunnitelluissa Scanforma-sisustusovissa tuotteiden minimalistinen estetiikka ja käytön esteettömyys yhdistyvät kotimaiseen muotoiluosaamiseen. Ovikonseptissa toisistaan poikkeaville ovityypeille on luotu yhteinen materiaalimallisto sekä muotokieleltään yhdenmukainen helavalikoima. Konseptin vaihtoehtojen puitteissa räätälöitävillä mittatilausovilla tiloihin saadaan sekä yksilöllinen että ilmeeltään yhtenäinen oviperhe.

Liukuovien vetimet

11

Kantikas uppovedin myötäilee oven muotoja.
väri: rosteri

11

Liukuovet saa myös lukituksella.
väri: hopea

11

Musta erottuu tavanomaisesta.
väri: mattamusta

Saranaoven painikkeita

11

Kantikas Dallas-painike on monen mieleen.
väri: satiini hopea

11

Linjakas Houston-painike sopii erinomaisesti käteen.
väri: satiini hopea

11

Tyylikäs Stockholm-painike miellyttää ajattomuudellaan.
väri: mattamusta

Materiaalimallisto

Uusimmat tulokkaat

Uusimmat viilutulokkaamme ovat valkopesty mäntyviilu sekä mustaksi ja eriasteisen valkoiseksi pintasävytetyt tammiviilut. 

11

Valkopesty mänty 

Valkoiseksi pintasävytetty mäntyviilu jättää puulle ominaisen syykuvioinnin näkyviin. Suoran ja puolikuviollisen viilun sekaladonnan vuoksi kuvioinnin toistuminen ja peilaantuminen on vähäistä.  Sävyvaihtelut kuuluvat puuainekseen ja viilutyyliin. Kuvassa valkopesty mäntyviilu luonnonvärisen alla.  

11

Valkoinen pintasävytetty tammi
Musta pintasävytetty tammi

Valkoiseksi petsatun ja pintasävytetyn viilun puusyissä näkyy ripaus tammen luonnonväriä, mustassa pintasävytys on peittävä. Viilutyyliin kuuluvat sävyvaihtelut näkyvät vaaleassa viilussa. Viilun sekaladonta vähentää kuvioinnin toistuvuutta. Kuvassa valkoinen ja musta tammiviilu. 

11

Musta pintasävytetty saarni

Suoran ja puolikuviollisen viilun sekaladonnan vuoksi viiluun ei juurikaan synny toistuvaa kuviointia, lievät sävyvaihtelut kuuluvat viilutyyliin. Kuvassa upean mustaksi pintasävytetyn saarniviilun takana on eloisa oliivisaarniviilu. Mustaa saarniviilua saa oviimme myös läpivärjättynä.

Uudistamme viiluvalikoimaamme

Viiluvalikoimamme on uudistuksen alla. Säilytämme valikoimassa luonnolliset puuviilut, kuten tammi, saarni ja koivu, luonnonvärisinä ja sävytettyinä. Teknisten viilujen osalta valikoimamme kokee suuremman uudistuksen. Ajantasaisinta tietoa erilaisten viilujen saatavuudesta saat myyjältämme. 

Aitoviiluissa ja teknisissä viiluissa viilusuunnan voi valita pysty- tai vaakasuuntaisena. Vakiomaalisävyjen värikartassa on 3 valkoista ja 2 mustaa sekä yhteensä 8 kylmän ja lämpimän harmaasävyä. Mikäli niistä ei löydy mieluisaa, voit valita sävyn Tikkurila- tai NCS-värikartoista. 

Mitä tarkoittaa arvioitu toimitusaika?

Sisustusovien toimitusajat. Lue lisää ≫

Sisustusoviemme arvioidut toimitusajat (valmiina vapaasti varastossa) annetaan tarjoushetkellä vallitsevan materiaalien ja komponenttien saatavuustilanteen mukaan. Meistä johtumattomista syistä sisustusoviemme arvioituihin toimitusaikoihin voi tulla viivästyksiä mm. materiaali- ja komponenttitoimittajan saatavuushaasteiden vuoksi. Informoimme mahdollisista viivästyksistä asiakkaitamme mahdollisismman pian tällaisen tiedon saatuamme.

Tilauksesta valmistettavien ovien materiaalit hankitaan tilauskohtaisesti asiakkaan hyväksymän tilaussisällön (mitat, materiaalit, helat yms.) jälkeen. Scanforma-ovet valmistetaan sopimustuotantona, jossa ovivalmistaja hankkii tuotannossa sovitusti tarvittavat materiaalit. Ovien tuotanto alkaa, kun tarvittavat materiaalit ja tuotannolle välttämättömät helat ovat saapuneet tehtaalle.

Koronapandemiasta johtuva raaka-aine- ja komponenttipula vaikuttaa vielä tarvittavien raaka-aineiden saatavuuteen ja toimitusaikoihin aiheuttaen edelleen pitkittyneitä toimitusaikoja esim. puuainesmateriaaleille ja heloille. Tästä johtuen tarjousvaiheessa annettuihin arvioituihin toimitusaikoihin voi tulla viivästyksiä, mikä asiakkaiden tulee ennakoida työmaalla. Pientä viivettä voi lisäksi syntyä siitä, että kuljetusliike noutaa lähetysvalmiita toimituksia tehtaalta vain tiettyinä viikonpäivinä, joista perjantain noudot jäävät useimmiten viikonlopuksi lähtöterminaaliin.


Toimitusaika ja viivästysehdot

Yritysten välisessä kaupassa RYHT 2000 kohdan 16 mukaan, ylivoimainen este kohdan 17 mukaan. Myyjän korvausvastuu rajoittuu kaikissa tapauksissa tuotteen kauppahintaan.  

Kuluttajakaupassa myyjä ei ole velvollinen maksamaan vahingonkorvausta, jos viivästys johtuu hänen vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella olevasta esteestä, jota myyjä ei ole voinut ottaa huomioon sopimusta tehtäessä ja jonka seurauksia hän ei olisi voinut välttää. 

RYHT 2000: 16. Toimitusaika ja viivästyminen ja 17. ylivoimainen este

16 TOIMITUSAIKA JA VIIVÄSTYMINEN

16.1 Jos toimitusta ei voida täyttää joko lainkaan tai joltakin osalta tai tavaraa ottaa vastaan sovittuna aikana taikka jos tällainen viivästys näyttää todennäköiseltä, osapuolen on viipymättä ilmoitettava tästä toiselle osapuolelle.

16.2 Molemmat osapuolet ovat velvollisia heti viivästyksestä tiedon saatuaan ilmoittamaan kirjallisesti viivästyksen syyn ja uuden toimitusajankohdan.

16.3 Toimituksen viivästyessä ostajalla on oikeus viivästyssakkoon, jonka suuruus on, ellei toisin ole sovittu, 0,1 % sopimuksen mukaisesta hinnasta kultakin työpäivältä, kuitenkin enintään 75 työpäivältä. Mikäli toimituksen luonne sitä edellyttää ja osapuolet nimenomaan toimitussopimuksessa erikseen ovat niin sopineet, ostajalla on oikeus viivästyssakkoon, jonka suuruus on 0,5 % sopimuksen mukaisesta hinnasta kultakin täydeltä viikolta, kuitenkin enintään 15 viikolta. Mikäli toimitus on jaettu osatoimituksiin, voidaan niihin liittyvien välitavoitteiden osalta sopia viivästyssakoista erikseen.

Myyjä ei ole viivästyssakon lisäksi velvollinen muuhun vahingonkorvaukseen viivästyksen johdosta, ellei myyjä ole menetellyt törkeän tuottamuksellisesti tai tahallisesti.

16.4 Jos toimitus viivästyy ostajasta johtuvasta syystä, myyjällä on oikeus laskuttaa toimitus sovitun aikataulun mukaisesti ja saada korvaus viivästyksen aiheuttamista välittömistä kustannuksista.

16.5 Siinä tapauksessa, että jompi kumpi sopijapuoli haluaa ennen rakennusosatuotannon aloittamista saada suunnitelmien sisältöön, valmiuteen tai toimittamiseen liittyvän seikan todetuksi, toimitetaan suunnitelmakatselmus, ellei asia ole muutoin selvitettävissä.

17 YLIVOIMAINEN ESTE

17.1 Näiden hankinta- ja toimitusehtojen viivästystä koskevista määräyksistä riippumatta osapuolella on oikeus saada kohtuullinen pidennys sopimuksen edellyttämien velvollisuuksiensa täyttämisaikaan, jos velvollisuuden täyttämisen estää tai tekee kohtuuttoman vaikeaksi sota, kapina, vienti- tai tuontikielto, luonnonmullistus tai toimitusta olennaisesti haittaavat poikkeukselliset sääolosuhteet, yleisen liikenteen tai energian jakelun keskeytyminen, tulipalo tai työselkkaus tai muu yhtä merkittävä tai epätavallinen syy.

17.2 Mikäli tavaran valmistuksessa tarvittavien raaka-aineiden, tarvikkeiden tai laitteiden saaminen vaikeutuu tai viivästyy jostakin edellä mainitusta, myyjän vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta esteestä, eikä myyjä voi ilman kohtuutonta ajanhukkaa ja kustannuksia suorittaa näitä hankintoja muualta, myyjä saa tarpeellisen ja riittävän pidennyksen toimitusaikaansa.

Sellaisen työselkkauksen perusteella, joka on aiheutunut siitä, että myyjä tai tämän alihankkija on jättänyt täyttämättä työntekijöilleen, näiden järjestöille tai työnantajaliitoille sopimukseen tai lakiin perustuvan velvollisuutensa, myyjä ei saa pidennystä toimitusaikaan.

17.3 Jos toinen osapuoli ei ole viipymättä kirjallisesti ilmoittanut ylivoimaisen esteen alkamisesta toiselle osapuolelle, se ei voi vedota siihen vapauttamisperusteena.

Tuotetakuu ja tilaajaosapuolen tavarantarkastus

Tuotetakuu. Lue lisää ≫

Tuotteillamme on kahden (2) vuoden takuu osto- tai toimituspäivästä lukien. Tuotetakuu koskee tuotteiden raaka-aine- ja valmistusvirheitä. Takuu koskee ensimmäistä omistajaa eikä ole siirrettävissä.

Tuotelaadun virheellisyyttä arvioitaessa laadun kriteereinä käytetään ”SFS 4434 EHD Puuovien laatuvaatimukset” mukaisia valmiiksi käsitellyn pinnan ulkonäkövaatimuksia.

Tuotteen laatu tulee tarkastaa viipymättä sen vastaanotosta.
Virheellistä tuotetta ei saa asentaa ilman valmistajan lupaa.
Asennettu tuote katsotaan hyväksytyksi  (= tilaajan hyväksymä).

Mikäli tuotteessa todetaan valmistusvirhe, se joko korjataan, toimitamme uuden tai hyvitämme sen kokonaan tai virheestä johtuvan arvonmenetyksen osalta. Korjatun ja uusitun tuotteen uusi takuuaika on alkuperäisestä takuuajasta jäljellä oleva aika. Tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä, joten tuotteella ei ole palautusoikeutta.

Takuun edellytykset
Takuun edellytys on, että Scancercon vastaanotto-, varastointi-, asennus- sekä hoito- ja huolto-ohjeita on noudatettu. Tuotteiden varastoinnin ja käytön tulee tapahtua normaalissa asuinhuoneen kosteustasossa (25-60%). Ostaja ei saa korjata havaitsemiaan virheitä valmistajan lukuun sopimatta ensin valmistajan kanssa. Veloitamme aiheettomista selvityskustannuksista, jos tuote osoittautuu virheettömäksi tai siinä ilmenee takuun piiriin kuulumaton vika.

Kuljetuspakkaus soveltuu vain lyhytaikaiseen varastointiin eikä se suojaa sateelta, maakosteudelta, lämpötilanvaihteluilta eikä auringon UV-säteilyn vaikutuksilta. 

Karmeja ja ovilevyä ei saa teipata. Oven pintaan ei saa kiinnittää teippiä suojatessa ovia muovilla ympäröivien pintojen käsittelyn ajaksi.

Mitä takuu ei koske?
Emme vastaa tuotteista, jotka ovat menneet pilalle puutteellisen suojauksen tai virheellisen varastoinnin, virheellisen asennuksen tai käsittelyn takia, tai tuotteista, joihin on tehty myöhemmin muutoksia. Scancerco ei asenna ovia, joten emme vastaa ovien tai pintahelojen asennuksista tai niiden aiheuttamista ongelmista, työ- tai muista välillisistä kustannuksista, korvaavan tuotteen asennuksesta tai sen pintahelojen yms. kiinnityksestä, pakkausmateriaalin tai takuuseen vaihdetun oven pois kuljettamisesta.

Virheellisestä asennusalustasta (seinärakenteesta) tuotteelle aiheutuvat virheet eivät kuulu tuotetakuun piiriin. Ovet tulee asentaa siten, että ne avautuvat ja sulkeutuvat ongelmitta. Mahdolliset karmit ja ovilevy on asennettu pysty- ja vaakasuoraan koko leveydeltään ja pituudeltaan ja välykset karmin ja ovilevyn välissä ovat tasalevyiset ja -syvyiset. Ovien asennustyö tulee suorittaa huolella, työn valmistuttua ovien tulee olla pinnoiltaan ehjät eikä näkyviin jäävissä, valmiiksi pintakäsitellyissä pinnoissa saa olla tahroja, halkeamia tai muita virheitä. Oviin ei saa kiinnittää lisärasitusta aiheuttavia rakenteita eikä asennusteippiä, jotka jättävät liimajälkiä.

Takuu ei kata puun luonnollisena ominaisuutena esiintyvää paneelipintojen ja massiivipuun pintahalkeilua ja mahdollisten oksakohtien pihkavuotoa, koska se ei ole millään pinnoitteilla täysin estettävissä. Takuu ei kata auringonvalon, kosteuden ja veden aiheuttamia kehysrakenteisten puupintaisten ovien mahdollisia pintahalkeiluja, väri- ja mittamuutoksia tai vääntymisiä. Takuu ei kata mustaksi tai tummaksi sävytettyjen ovien vääntymistä tai haalistumista niiden altistuessa lämpörasitukselle tumman värin takia.

Viivästysehdot

Yritysten välisessä kaupassa RYHT 2000 kohdan 16 mukaan, ylivoimainen este kohdan 17 mukaan. Toimituksen viivästyessä ostajalla on oikeus viivästyssakkoon, jonka suuruus on, ellei toisin ole etukäteen sovittu, 0,1 % sopimuksen mukaisesta hinnasta kultakin työpäivältä, kuitenkin enintään 75 työpäivältä. Mikäli toimitus on jaettu osatoimituksiin, voidaan niihin liittyvien välitavoitteiden osalta sopia viivästyssakoista erikseen. Myyjän korvausvastuu rajoittuu kaikissa tapauksissa tuotteen kauppahintaan.  

Kuluttajakaupassa myyjä ei ole velvollinen maksamaan vahingonkorvausta, jos viivästys johtuu hänen vaikutusmahdollisuuksiensa ulkopuolella olevasta esteestä, jota myyjä ei ole voinut ottaa huomioon sopimusta tehtäessä ja jonka seurauksia hän ei olisi voinut välttää. 

Tilaajaosapuolen tuotetarkastus. Lue lisää ≫

TILAAJAN JA VASTAANOTTAJAN TOIMENPITEET

Tilaaja on ollut velvollinen informoimaan myyjää siitä, mihin tarkoitukseen ja millaisiin olosuhteisiin tuote on tarkoitus sijoittaa. Mikäli epäilet, että jotain sellaista, jolla voi olla vaikutusta tuotteen kestävyyteen tarkoituksessaan tai olosuhteissaan, tarkista asia ennen virheettömäksi todetun oven asennusta.

Tuotteen laatu tulee tarkastaa viipymättä sen vastaanotosta.
Virheellistä tuotetta ei saa asentaa ilman valmistajan lupaa.
Asennettu tuote katsotaan hyväksytyksi  (= tilaajan hyväksymä).

  1. Tarkasta tuote huolellisesti ja viipymättä sen vastaanotosta.
  2. Ilmoita heti tuotteessa tai toimituksessa havaitsemastasi virheestä tai puutteesta. Älä asenna virheellistä tuotetta! Asennettu viallinen tuote katsotaan hyväksytyksi.
  3. Pyydä mahdollisesta kuljetusvauriosta aina merkintä rahtikirjaan ja ilmoita siitä välittömästi myyjällemme.
    Jos rahtikirjassa ei ole kuljetusvauriosta merkintää, ilmoitus on tehtävä viimeistään 5 arkipäivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta selventävine kuvineen.
  4. Jos et asenna tuotetta heti, varastoi se vaakatasossa/kyljellään tasaisella alustalla kuivassa, tasalämpöisessä ja säältä sekä kolhiintumiselta suojatussa paikassa. Älä laita tavaraa ovipakkauksen päälle äläkä ovipakkausta suoraan kuivuvan betonin päälle. Varo kosteuden tiivistymistä ovipakkauksiin. Huolehdi rakennusaikaisen kosteuden poistamisesta riittävällä tuuletuksella.

Jos tuotteissamme ilmenee ongelmia, ota yhteyttä myyjäämme tai asiakaspalveluumme. Yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.scancerco.fi. Tuotevirheet pitää kuvata sekä standardien mukaisista etäisyyksistä että läheltä. Kuvat tuotevirheestä nopeuttavat asian käsittelyä.

Scanforma-oviin löytyy erillinen säilytys-  ja varastointiohje. 

**********************************************************************************************

Ota yhteyttä

Hei, haluatko keskustella ovistamme kanssani?

Tavoitat minut  puhelimen ja sähköpostin lisäksi myös Microsoft Teams-videosovelluksella, josta löydyn nimellä erika.andersson@scancerco.fi. Halutessasi videomiitin, voit sopia siitä puhelimitse kanssani tai lähettää minulle kalenterikutsun.

Vantaalle muuton myötä showroomimme Helsingissä ei ole enää käytössä. Uuteen toimitaloomme rakennettava näyttelytila palvelee valmistuttuaan kaikkia vierailijoitamme. 

Ollaan kuulolla,

Erika

ps. Обслуживание на русском языке

11
11

Erika Andersson

+358 400 415 074
erika.andersson@scancerco.fi

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube