11
Komponentit ja varusteet katoille

Ratkaisut kattoalalle

Kattotuotevalikoimamme sisältää rakennustuotteita katon ja ulkoseinien rakenteisiin sekä kattoa täydentävät kattoikkunat, kattokuvut ja tasokattoikkunat. Koska katolle sijoitettujen materiaalien ja varusteiden on suoriuduttava elinaikanaan mittavasta käyttö- että sääkuormituksesta, kiinnitämme erityistä huomiota edustamiemme tuotteiden ajalliseen kestävyyteen.

 • aluskatteet
 • ilman-, höyrynsulku- ja tuulensuojatuotteet
 • teipit ja tiivistystuotteet
 • kattoikkunat
 • kattokuvut
 • tasokattoikkunat
11Scancerco-Klober-Top-Roll
11Scancerco-Klober-Permo-sec-sk
11Scancerco-Klober-Ecovent-140
11Scancerco-Klober-Easy-Form
11Scancerco-Klober-Permo-Frame
11Scancerco-Klober-Wallint
11Scancerco-Klober-Sepa-basic
11Scancerco-Klober-Permo-TR-plus

Maahantuomme ja varastoimme saksalaisia Klöber-kattotuotteita alan ammattilaisille.

Klöber – kattoammattilaisen valinta

Aluskatteet, ilman- ja höyrynsulkukankaat, teipit ja tiivistysnauhat

Perinteisesti rakennetuissa katoissa 25 % lämmöstä vuotaa katon läpi. Klöberin tuotteilla lämpöhukkaa saadaan minimoitua rakenteiden riittävää ilmanvaihtoa menettämättä.  Klöberin tuotevalikoimaan sisältyvät korkealaatuiset kattoharjatuotteet, aluskatteet, seinämembraanit, höyrynsulkukankaat sekä liitossaumojen tiivistysnauhat. Teipeillä ja tiivistysnauhoilla katon rakenneliitoksista saadaan ilman- ja vedenpitäviä, mikä vähentää merkittävästi myös lämpöhäviöitä.

Kattotuuletustuotteet

Klöberin kattava tuotevalikoima takaa optimaalisen kattotuuletuksen ja sadeveden ohjauksen. Tuotteet ovat tuulitunnelitestattuja. Harjapäätytuotteet, kiinnikkeet, räistäisen pieneläinsuojat ja katon sisätaitteiden tuotteet täydentävät valikoimaa.

TOP-ROLL®
Ventotec®
Roll-Fix®
Roll-Fix® premium
COMPACTROLL®

harjapalkin kannattajat
harjan päätykappaleet
lintupiikit

Hengittävät aluskatteet

Klöberin Permo® aluskatteet ovat vahvoja, säänkestäviä, UV-stabiileja, repäisylujia ja luistamattomia. Ne suojaavat rakenteita tuulelta, sateelta ja lumelta sekä katon rakennustöiden aikana että sen jälkeen.

Permo® forte & Permo® forte SK²
Permo® extreme WD
Permo® light & Permo® light SK²
Permo® extreme RS SK²
Permo® easy & Permo® easy SK²
Permo® extreme & Permo® extreme SK (matalaharjaiset katot)
Ecovent® 140
Ecovent® 110
Permo® solar SK
Permo Frame (ulkoseiniin)

Metallikaton aluskatteet

Permo® sec ja Permo® sec -metal ovat vesihöyryä läpäiseviä, mutta vedenpitäviä aluskatteita, jotka asennetaan erottavana kerroksena kupari-, sinkki-, alumiini- tai rosterikatteen ja tukirakenteen väliin.

Permo® sec SK
Permo® sec metal
Permo® sec metal SK

Hengittämättömät aluskatteet

Sepa® aluskatteet ovat hengittämättömiä aluskatteita, joita käytetään tuuletettuihin kattoihin.

Sepa® basic edition

Sisäpuolen ilman- ja höyrynsulkukankaat

Wallint® ilman- ja höyrynsulkukankaat asennetaan eristekerroksen sisäpuolelle. Ne on suunniteltu erityisesti rakennusteknisesti energiatehokkaille eristepaksuuksille.

Wallint® 2 eco
Wallint® 10 eco
Wallint® T100 SK²
Wallint® solar

Teipit ja tiivistystuotteet

Klöberin teippinauhoilla, tiivisteillä ja tiivistyskauluksilla aikaansaadaan vesitiiviitä liitoksia kattorakenteiden ja materiaalisaumojen välille. Tiiviit saumat vähentävät myös lämpöhäviöitä ja ilmavuotoja katon läpi.

Easy-Form® tape
Easy-Form® Plus tape
Permo® TR tape
Permo® seal
Permo® Universal Connection Roll
Butylon® Tape
Pasto® sealant
Flecto® tape
Tacto® tape

Klöber on yksi Euroopan johtavista rakennusteknisten tuotteiden asiantuntijoista.Klöber perustettiin saksalaiseen Schwelmin kaupunkiin vuonna 1960. Yhtiön kansainvälinen pääkonttori sijaitsee Euroopan sydämessä Oberurselissa lähellä Frankfurt am Mainia. Vuosikymmenien kokemuksen, tiiviin yhteistyön, laajan markkinatiedon ja teknisen asiantuntemuksen ansiosta Klöber kykenee jatkuvasti kehittämään tuotteita, jotka vastaavat asentamisen, rakentamisen ja arkkitehtuurin viimeisimpiä vaatimuksia. 

Tuotevalikoima sisältää kattavasti ratkaisuja sekä tasa- ja harjakatoille kuin ulkoseiniin. Ammattilaisen tarjoamat ratkaisut täyttävät uusimmat teollisuusstandardit ja ovat lakisääteisten vaatimuksien mukaisia parantaen rakennusten toiminnallista ja esteettistä laatua. 

11Scancerco-Klober-Butylon
11Scancerco-Klober-Easy-Form
11
11Scancerco-Roto-Roof-windows
11Scancerco-Roto-Designo-bathroom
11Roto-Roof-windows

Maahantuomme ja myymme saksalaisia Roto-kattoikkunoita rakennuttajille, rautakaupoille ja yksityisasiakkaille tilausmyyntinä. 

Roto-kattoikkunat

Roton kattoikkunoissa käytetään DK-heloja, mikä mahdollistaa ikkunoiden kallistamisen ja taittamisen. Roto täyttää DIN V ENV 1627-1630 standardin vaatimukset. Roto-kattoikkunoiden laadukkaat materiaalit ja huippuunsa viety mekaniikka tarjoavat ainutlaatuista käytettävyyttä ja turvallisuutta, esteettistä ulkoasua unohtamatta.

Roton kattoikkunoiden erityisominaisuus on ikkunapuitteiden helppo jälkisäätäminen ilman minkäänlaista rakenteiden purkamista kohteissa, joissa rakenteiden painumista (esim. hirsirakenteet) tapahtuu.

Laajasta Roto-tuoteperheestä valtaosa on asennusvalmiita ikkunapaketteja,  kuten Roto Designo-sarja, jota saa sekä karmieristeellä että ilman. Saneerausikkunaksi vanhan kattoikkunan tilalle suosittelemme Roto Q4-sarjaa, joka on mitoitukseltaan ja kasaamistavoiltaan yhdenmukainen esim. Veluxin kanssa. Sisäpuolinen höyrynsulkumuovi, jolla estetään lämpimän ja kostean ilman pääsy rakenteisiin ja joka liitetään katon höyrynsulkuun, sisältyy kaikkiin tuotteisiin vakiona. 

Roto-kattoikkunat voidaan avautumisen mukaan karkeasti jakaa neljään ikkunatyyppiin:

 • keskisaranoidut (R4, R6, R6 RotoTronic, Roto Q4)
 • yläkolmannessaranoidut (R7)
 • yläsaranoidut (R8, RotoComfort i8)
 • panoraamaikkunat (Azuro)
 • huoltoikkunat
 • savunpoistoikkunat
 • julkisivuikkunat (seinä-katto ikkunakombinaatiot)

Designo-sarjan R4 ja R7 ovat sisarusmallit kohteisiin, joissa lämmönläpäisykerroin (Uw) saa olla enemmän kuin rakennusmääräysten uudisrakennusten minimi 1,0. 

 

Roto Q4 (keskisaranoitu)

RotoQ-4 – keskisaranoitu puuikkuna 15 vuoden takuulla

RotoQ-4 on korkealaatuinen, kokoonpanoasennettava, keskisaranoitu kattoikkuna. Kattoikkunaa valmistetaan puurunkoisena ja siihen on saatavilla erilaisia lasitusvaihtoehtoja. RotoQ on ensimmäinen Roton kattoikkunamalli, jossa ikkunan käyttöpainike on sijoitetttu ikkunan yläreunaan. Vakiopainike on harmaa, vaihtoehtoina metallihohtoharmaa sekä mäntykuvioitu painike. Ikkuna varustetaan joko venttiilillä tai ilman.

RotoQ jatkaa Roton esteettisiä perinteitä, sillä siinä ei ole lainkaan näkyviä ruuveja sisä eikä ulkopuolella. Ulkopellityksessä vakiona on antrasiitin harmaa metallimaali. Vaihtoehtoina ovat myös kupari, titaanisinkki ja RAL-sävyin metallimaalatut pinnat. Roto myöntää tuotteelle 15 vuoden takuun.

Mallivaihtoehdot ovat :
– RotoQ Std (manuaalinen)
– RotoQ Plus (manuaalinen)
– RotoQ Tronic Std (automaattinen)

Tuoteominaisuudet pähkinänkuoressa

– erittäin vahva puurunko (mänty)
– vakiopintakäsittelynä lakkaus (kuultovalkoinen). Saatavissa myös peittovalkoisena.
– käyttöpainike puitteen yläreunassa
– puitteeseen integroitu eriste (puitteen ja karmin välissä)
– jo vakiomalleissa erinomainen eristävyys
– 15 vuoden takuu lasille, saranoille ja puukehykselle
– ei näkyviä ulkopuolisia ruuveja – tyylikäs, tiivis ja turvallinen
– säädettävät kippihelat – myös jälkisäätö mahdollista
– erinomainen saneerausikkuna – 1:1 mitoitus Veluxin kanssa

lisäksi RotoQ Plussassa:
– esiasennettu, karmin ulkopuolen eristekehys (WD)
– sisäpuolen höyrynsulkumuovi vakiona
– esisäädetty asennuskulma

Nopea ja helppo asennustyö

– markkinoiden tyypillisin asennustapa
– kaikki komponentit esiasennettu valmiiksi tehtaalla
– asennusta nopeuttavat ja turvalliset tuoteratkaisut
– työkaluton asennus lukuunottamatta ikkunan ruuvikiinnitystä kattorakenteisiin
– innovatiivinen click-teknologia – pika-asennus ja asennustyön varmistus
– akustinen äänivarmistus asennustyön joka vaiheeseen
– helppo sisäpuolen lisävarusteiden asennus

Kokovariaatioista löytyy jokaiselle sopiva ikkuna. RotoQ-kattoikkunan vahva puurunko mahdollistaa hyvin suuretkin ikkunakoot. Kattoikkunoilla vintin huonetiloihin saadaan sekä runsaasti luonnonvaloa että helppo tuuletus. Kippaava kattoikkuna on myös helppo pestä molemmin puolin sisältä käsin.

Roto Q4-lasitusvaihtoehdot
– 2S (standard) on 2-lasinen kattoikkuna, jonka sisälasi on tasolasia ja ulkolasi karkaistua turvalasia. Välitilassa on argon-kaasu. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,0 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,2 W/m²/K.
– 2P (plus) on 2-lasinen kattoikkuna, jonka sisälasi on tasolasia ja ulkolasi karkaistua turvalasia. Välitilassa on argon-kaasu. Ääniluokka 2. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,0 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,1 W/m²/K (sis. WD-kehyksen).
– 3C (standard) on 3-lasinen kattoikkuna, jonka sisä- ja välilasi karkaistu ja ulkolasi karkaistu ja laminoitu turvalasi. Välitilassa argon-kaasu. Ääniluokka 3. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,7 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K.
– 3C (plus) on 3-lasinen kattoikkuna, jonka sisä- ja välilasi karkaistu ja ulkolasi karkaistu ja laminoitu turvalasi. Välitilassa argon-kaasu. Ääniluokka 3. Ulkolasinhuurtumissuoja (Anti-dew). Lasituspaketin Ug-arvo on 0,7 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K ja 0,91 W/m²/K (sis. WD-kehyksen).
– 3P (plus) on 3-lasinen kattoikkuna, jonka sisä- ja välilasi karkaistu ja ulkolasi karkaistu ja laminoitu turvalasi. Välitilassa krypton-kaasu. Ääniluokka 3. Ulkolasin huurtumissuoja (Anti-dew). Lasituspaketin Ug-arvo on 0,6 W/m²/K ja Uw-arvo on 0,78 W/m²/K (sis. WD-kehyksen). Passiivitaloluokitus.
– 3A (plus) 3-lasinen kattoikkuna, jonka välilasi on karkaistu ja sisä- sekä ulkolasi karkaistu ja laminoitu turvalasi. Välitilassa krypton-kaasu. Ääniluokka 4. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,7 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K (sis. WD-kehyksen).

Automatiikan ystäville tarjolla on RotoQ Tronic (Tronic) QT4 – hiljaisella moottorilla ja 1, 5- tai 10-kanavaisella kauko-ohjauksella varustettu 24V tai 230V sähköinen versio, jota voidaan täydentää sähköisillä sisä- ja ulkopuolen varjostus- ja suojaustuotteilla sekä erilaisilla sensoreilla (lämpötila, sateentunnistus 24V). Automaattinen tuuletus onnistuu lisävarusteena saatavalla ajastimella tai ilman laatua (24V) valvovalla lisälaitteella.

Energiatehokas. 3P-lasitus (Uw=0,78) passiivitaloihin

RotoQ kattoikkunaa valmistetaan sekä karmin eristekehyksellä että ilman. Suomen oloihin suosittelemme aina karmieristeellä varustettua RotoQ Plus -ikkunaa.

Paitsi ikkunan karmirakenne, myös lasitus vaikuttavat ikkunan lämmöneristävyyteen. RotoQ-ikkunaa valmistetaan erilaisilla lasituksilla. Kattoikkunoista ilmoitetaan teknisillä arvoilla sekä lasin (Ug) että koko ikkunan (Uw) lämmöneristävyysarvot. Paras eristävyys saavutetaan 3-kertaisella Premium 3P-lasituksella, jossa koko ikkunan Uw-arvo on 0,78 W/m2K (RotoQ Plus). Suomen rakentamismääräysten ohjeellinen Uw-raja-arvo on 1,0 uusissa rakennuksissa. Tämä arvo toteutuu 3C-, 3P- ja 3A-lasituksilla. Vanhoihin kohteisiin, jotka on tyypillisesti huonommin eristetty, voidaan yläpohjiin valita 2-kerroslasituksella varustetut ikkunat, mikäli yläpohjaa ei lisälämmöneristetä.

Mainio saneerausikkuna. RotoQ4:n mitoitus on 1:1 VELUXin kanssa

RotoQ-4 kattoikkuna soveltuu erinomaisesti myös saneerausikkunaksi vanhojen ikkunoiden tilalle mitoituksensa ansiosta. RotoQ ikkuna on mitoitukseltaan yhteensopiva esim. VELUX-kattoikkunoiden kanssa seuraavasti:
Velux-ikkunat vuodesta 2000 alkaen: korvaava RotoQ-4 Standard ja RotoQ-4 Plus
Velux-ikkunat vuoteen 2000 saakka: korvaava RotoQ-4 Standard + pellitys V20

Asennusystävällinen. Asenna ja varmistu. Klik.

RotoQ varmistaa ikkunan komponenttien oikean ja onnistuneen plug-in asentumisen klik-äänimerkillä. Asennuksessa ja tuotetta suojaamassa ovat patentoidut asennusapupalat. Ikkunaan on valmiiksi tehdasasennettu sisäpuolen höyrynsulkumuovi, esisäädetty asennuskulma ja esiasennettu karmin eristekehys nopeuttavat asennusta. Ainoastaan Roto mahdollistaa kippihelojen jälkisäätämisen. Ikkuna on asennettu ja käyttökunnossa painiketta myöden 12 klikkauksen jälkeen!

Roto Designo R6 (keskisaranoitu)

Roto Designo R6

Keskisaranoituja Roto Designo R6 -malleja valmistetaan sekä manuaali- että automaattikäyttöisinä:
– Roto Designo R6 (manuaalinen)
– Roto Designo R6 RotoTronic (automaattinen)

Roto Designo -kattoikkunoissa on aina valmiiksi tehdasasennettuna
– sisäpuolinen hyörysylkunauha
– kiinnityskannattimet
– alumiininen liitospellitys ikkunan ja katon välille (vakioväri tumman harmaa atrasiitti)

Lisäksi Roton Designo WD -sarjan kattoikkunoissa on karmin kehyseriste WD : 3 cm paksu 2-osainen eriste, joka kiertää koko ikkunan. Roto Designo-sarjan WD-eristyskehyksellisissä kattoikkunoissa ei ole korvausilmaventtiiliä. Tuuletus toteutetaan haluttaessa avaamalla ikkuna tuuletusasentoon, jolloin alareunaan avautuu pieni tuuletusrako. Tällä ehkäistään venttiilirakenteeseen kulkevan lämpimän huoneilman kondensoituminen (kastepiste)

Energiavaatimusten kasvaessa suosittelemme kolmelasista lasitusvaihtoehtoa, jossa ikkunalla saavutetaan erinomainen Uw-arvo.

Elegantti yhdistelmä

Tuote on yhteensopiva Roto Designo R8:n kanssa. Keskisaranoitu Designo R6-ikkuna on erinomainen valinta Designo R8-ikkunan parina päällekkäin sijoitettuna siten, että keskisaranoitu R6-ikkuna on yläsaranoidun R8:n yläpuolella. Yhdistelmä tarjoaa kattolappeeseen korkean valoaukon ja upeat maisemat. Korkealle tai R8:n yläpuolelle sijoitettuna suosittelemme kauko-ohjattua R6 RotoTronicia ikkunan käytettävyyden säilyttämiseksi.

Saatavilla olevat lasitusratkaisut Designo R6-ikkunaan
– Roto BlueLine (5) lasituspaketilla ikkuna on 2-lasinen. Ulompi lasi on karkaistu ja sisempi on tasolasia. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.
– Roto PlueLine Plus (8) lasituspaketilla ikkuna on 2-lasinen. Molemmat lasit on karkaistu ja sisempi on lisäksi laminoitu. Lasien välitilassa on argon-kaasu. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.
– Roto AcusticLine (6E) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista yksi on karkaistuja ja kaksi laminoitu ja karkaistu. Täyttökaasuna on argon. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,8 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K.
– Roto BlueTec (9G) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista kaksi on karkaistuja ja yksi laminoitu ja karkaistu. Täyttökaasuna on argon. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,8 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K.
– Roto BlueTec Plus (9P) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista kaksi on karkaistua ja yksi laminoitu ja karkaistu triplex-lasi. Täyttökaasuna on krypton. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,5 W/m²/K ja Uw-arvo on 0,8 W/m²/K (pcv) ja 0,82 W/m²/K (puu)

Roto BlueTec Plus (R69P)
Triple, karkaistu lasit, alhainen
Lämpö tehtävä, krypton täynnä lasi,
sisempi lasi laminoidun ulomman päällystetyn
antikondensi kerros, Ug = 0,5 W / m²K

Kauko-ohjattu Roto Designo R6 RotoTronic on keskisaranoitu kattoikkuna integroidulla radio-ohjausyksiköllä. Plug in-ratkaisu sisältää kaikki komponentit automaattiseen avaamiseen ja sulkemiseen. Kattoikkunassa on jo valmiiksi huomioitu mahdolliset varusteet. RotoTronic-kattoikkunaan voi valita joko kaukosäädin- tai katkaisijatoimintoisen ohjainyksikön. Automaatiotoiminnolla varustettu RotoTronic-versio mahdollistaa yksilöllisen käytön, esim. avautumiskulman ja optimaalisen tuuletuksen, säädöt.

Ominaisuuksia:
– piilotettu ajoyksikkö
– integroitu valvontajärjestelmä sisä- ja ulkopuolisille varusteille
– kaapelivalmius sisä- ja ulkoverhoille
– integroitu radiovastaanotin (EF)
– plug-in liitäntä virtajohdolla
– sadetunnistin

Toimintojen kauko-ohjaus

Sähköinen radio-ohjaus – käyttö kaukosäätimellä
RotoTronic tarjoaa parhaimman käyttömukavuuden ja käytettävyyden kaukosäätimen painalluksella. Radiovastaanotin on valmiiksi integroitu käyttöjärjestelmään. Kaukosäädin tilataan erikseen. Sähköisesti radio-ohjattu RotoTronic on heti käyttövalmis.

Sähköinen – käyttö katkaisijasta
Kaukosäädinkäytön rinnalla Roto tarjoaa käyttöversiona myös katkaisijakäyttöistä versiota, joka tilataan erikseen.

Huomioitavaa automaattitoimisissa ikkunoissa

Kun jokaisessa ikkunassa on oma moottori, niin yhdellä vastaanottimella ja yhdellä kauko-ohjaimella voidaan käyttää kaikkia ikkunoita samanaikaisesti. Mikäli halutaan ohjata kaikkia ikkunoita erikseen, tarvitaan jokaista ikkunaa varten sekä oma moottori että oma kauko-ohjauksen vastaanotin.

Kokoonpanovaihtoehtoja
Esim. 1: 230V – moottori ZEL MA 36 230V + seinäkytkin 230V
Esim. 2: 230V – moottori ZEL MA 36 230V + kauko-ohjauksen vastaanotin + kauko-ohjain 1-kanava

Automaattitoimiset ikkunat + sähkötoimiset verhot

Verhot ovat aina 24V, joten moottorinkin tulee olla 24V.

Roto Designo R8 (yläsaranoitu)

Roto Designo R8

Energiatehokkuus on rakentamisen perusvaatimus tänä päivänä asiakkaiden lisääntyneen toiveen ohella saada hyvin muotoiltuja ja kestäviä tuotteita. Tähän tarpeeseen Roto vastaa innovatiivisella korkealuokkaisella yläsaranoidulla kattoikkunalla, joka vastaa myös tulevaisuuden tiukentuviin energiatehokkuusvaatimuksiin. Designo-sarjan tuotteissa on vakiona karmin sisäpuolinen lisäeristyskehys (WD).

Monta käyttöasentoa

Yläsaranoidussa R8-kattoikkunassa on kaksi avautumisasentoa: ikkuna avautuu sekä yläsaranoidusti että yläkolmannessaranoidusti. Lisäksi ikkuna kippaa ns. pesuasentoon ja siinä on kaksi mikrotuuletusasentoa. Ikkuna maksimoi mahdollisimman korkean pääntilan sekä avarat näkymät avattuna, puhumattakaan ikkunan pesemisen helppoudesta sisältä käsin.

Roto R8 on kattoikkuna, jossa yhdistyvät käytettävyys, tekninen toimivuus ja ihastuttava muotoilu. Roto Designo R8:n älykäs teknologia maksimoi asumismukavuuden runsaalla valon määrällä, ikkunan käytettävyydellä ja upeilla näköaloilla. Kattoikkuna avautuu auki-, tuuletus- ja pesuasentoon alapuitteen yhden käden monitoimipainikkeesta. Kaiken kruunaa lisävarusteena saatava sähköinen rullakaihdin. Lasitusratkaisusta riippuen ikkunan Uw-arvo täyttää passiivitalorakentamisen tiukat kriteerit.

Ikkunan älykäs rakenne ja syvä kattoon integrointi minimoivat lämpöhukan ja mahdollistavat energiatehokkaan rakentamisen.
Eikä tässä kaikki: maksimaalinen murtosuojaus ja kondensaatiosuojaus ovat muita hienoja ominaisuuksia. Itsepuhdistuva pinta ikkunan ulkopuolella vähentää pesuntarvetta ja helpottaa pesemistä. Kyseisessä kattoikkunamallissa yhdistyvät onnistuneesti matala-energiavaatimukset, huipputeknologia ja -muotoilu.

Roto Designo R8 on täysin asennusvalmis huippulaadukas kattoikkuna, joka sisältää vakiona myös tilkeraon eristeet sekä sisäpuolen höyrynsulkumuovin.

Designo R8 soveltuu kattokaltevuuksille 15 – 65°. Ikkunan vautumiskulma on noin 45 astetta. Ikkunaa valmistetaan sekä puu- että PVC-runkoisena. PVC-ikkunan vakioväri on puhdas valkoinen. Puurunkoisen ikkunan vakiovärinä on kuultovalkoinen (lakattu). Puurunkoista ikkunaa saa tilauksesta kaikissa RAL-sävyissä ja PCV-ikkunaan on tarjolla useita puujäljitelmäpinnoitteita. Huoltovapaata PVC-ikkunaa suositellaan erityisesti tiloihin, joissa on tavanomaista suurempi ilmankosteutta. Tuote on yhteensopiva Roto Designo R6:n kanssa.

Ominaisuudet yhdellä silmäyksellä

– erinomainen lämmöneristyskyky
Uw-arvo 1,2 (lasitustyyppi 5 ja 8A)
Uw-arvo 1,0 (lasitustyyppi 9G)
Uw-arvo 0,8/0,82 (lasitustyyppi 9P)
– helmiäismetallimaalattu antrasiitti-sävy (tumma harmaa) sopii harmonisesti yleisimpiin kattoväreihin
– erittäin turvallinen nelipistekeskuslukitus
– yksi monitoimipainike ikkunan alapuitteessa (avaamiseen, tuulettamiseen, pesemiseen sekä sulkemiseen)
– mikrotuuletusasento alareunassa
– tilkeraon eristyskehys (WD) vakiona
– sisäpuolen höyrynsulku vakiona
– alumiiniprofiilit, elegantit liitokset, ei näkyviä ulkopuolisia ruuveja
– pehmeät muodot, syvempi integrointi kattorakenteeseen

Passiivitalolasitus

Roto Designo R8 – yläsaranoitu kattoikkuna 9P-lasituksella täyttää tämän päivän energiatehokkaan rakentamisen tiukat vaatimukset, sillä koko ikkunan Uw-arvo on erinomainen: 0,8 tai 0,82 W/m2K (Low-E, passiivitalo) riippuen ikkunan runkomateriaalista.

Huippuominaisuudet yhdellä silmäyksellä
– Uw-arvo 0,8/0,82 W/m2K, vastaa passiivitalon (low-E) energiavaatimuksia
– kolminkertainen turva-/eristyslasi itsepuhdistuvalla Aquaclear-ulkopinnalla

Talviaikaan lämpö pysyy sisällä ja kylmä ulkona. Kesäaikaan auringon synnyttämä lämpö heijastuu takaisin eikä kuumenna yläkerran huonetiloja. Tämä premium-luokan ikkuna yhdistää helpon ja mukavan käytettävyyden, korkean teknologian sekä huippumuotoilun.

Saatavilla olevat lasitusratkaisut Designo R8-ikkunaan
– Roto BlueLine (5) lasituspaketilla ikkuna on 2-lasinen. Ulompi lasi on karkaistu ja sisempi on tasolasia. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.
– Roto PlueLine Plus (8) lasituspaketilla ikkuna on 2-lasinen. Molemmat lasit on karkaistu ja sisempi on lisäksi laminoitu. Lasien välitilassa on argon-kaasu. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.
– Roto AcusticLine (6E) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista yksi on karkaistuja ja kaksi laminoitu ja karkaistu. Täyttökaasuna on argon. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,8 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K.
– Roto BlueTec (9G) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista kaksi on karkaistuja ja yksi laminoitu ja karkaistu. Täyttökaasuna on argon. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,8 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K.
– Roto BlueTec Plus (9P) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista kaksi on karkaistua ja yksi laminoitu ja karkaistu triplex-lasi. Täyttökaasuna on krypton. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,5 W/m²/K ja Uw-arvo on 0,8 W/m²/K (pcv) ja 0,82 W/m²/K (puu)

Roto Designo R4 (keskisaranoitu)

Roto Designo R4

Roto Designo R4 on keskisaranoitu kattoikkuna, jota saa lasituksilla 5 ja 8.
– BlueLine (5) -lasituspaketilla ikkuna on 2-lasinen. Ulompi lasi on karkaistu ja sisempi on tasolasia. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.
– PlueLine Plus (8) -lasituspaketin molemmat lasit on karkaistu ja sisempi on lisäksi laminoitu. Lasien välitilass aon argon-kaasu. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.

Tuote soveltuu kohteisiin, joissa ei tarvitse saavuttaa Suomen rakennusmääräysten uudiskohteita koskevaa raja-arvoa (1,0).
Tuote on yhteensopiva Roto Designo R7:n kanssa.

Roto Designo R7 (yläkolmannessaranoitu)

Roto Designo R7

Roto Designo R7 on yläkolmannessaranoitu kattoikkuna, jota saa lasituksilla 5 ja 8. Tuote soveltuu kohteisiin, joissa ei tarvitse saavuttaa Suomen rakennusmääräysten uudiskohteita koskevaa raja-arvoa Uw=1,0 W/m²/K.
Tuote on yhteensopiva keskisaranoidun Roto Designo R4:n kanssa.

– BlueLine (5) -lasituspaketilla ikkuna on 2-lasinen. Ulompi lasi on karkaistu ja sisempi on tasolasia. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.
– PlueLine Plus (8) -lasituspaketin molemmat lasit on karkaistu ja sisempi on lisäksi laminoitu. Lasien välitilass aon argon-kaasu. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.

Roto Comfort i8

RotoComfort i8

Tekniikka: täysin automatisoitu järjestelmä. Painonappikäyttö.

Et näe älytekniikkaa. Tunnet sen.

RotoComfort i8 on uraauurtava uusi karmin eristyskehyksellä varustettu sähköinen kattoikkuna, joka määrittää kattoikkunoiden käyttömukavuuden ja helppokäyttöisyyden aivan uudelle tasolle. Älyteknologia on piilotettu ikkunarakenteeseen ja se avaa ikkunan huomattavasti nopeammin kuin perinteinen sähköinen kattoikkuna. Uutuus mahdollistaa korkean pääntilan yläsaranoinnillaan sekä enimmillään 45° avautumiskulman. Ikkuna avautuu portaattomasti ja se lukittuu haluttuun asentoon sekä pesuasentoon automaattisesti.

Parasta on, että voit valita miten ikkunaa käytät. Täysin sähköisessä kattoikkunassa on karmiin integroitu painonappijärjestelmä. Ikkunaa voidaan ohjata lisäksi lisävarusteilla kuten seinäkytkimellä tai kauko-ohjaimella – jopa älypuhelimella tai tabletilla, etänä.

Ikkunassa on erittäin turvallinen 4-pistelukitusjärjestelmä ja se on erityisen hyvin tiivistetty. Se voidaan sisällyttää talotekniikan keskusohjausjärjestelmään. Ikkunan hätävapautinta voidaan käyttää manuaalisesti esimerkiksi sähkökatkon aikana. Ikkunassa on myös sisäpuolen höyrynsulkumuovi jo tehdasasennettuna.

Ikkunan mukavuus ja käytettävyystaso on täysin ennenkokematonta! Eikä ikkunassa ole näkyviä ohjauskomponentteja. Ikkunan älykkyys perustuu plug-in teknologiaan, joten sen varustaminen esim. kauko-ohjaimella tai sadetunnistimella käy käden käänteessä. Esivalmistelut sähköisille sisä- ja ulkopuolen varusteille, kuten verhoille tai rullasuojille on huomioitu jo valmiiksi.
Täysin integroidun älyikkunan energiatehokkuus syntyy ikkunarakenteesta, erinomaisesta lämpöeristyksestä ja kolmikerroslasituksesta. Ikkunan Uw-arvo on 0,80 W/m2K.

RotoComfort i8 -ikkuna soveltuu katoille, joiden kaltevuus on 20-65°. Huomio: Ikkunakoot 11/18 ja 13/16 voidaan asentaa vain yli 40° kalteville katoille. Ikkunan moottoriteho säädetään tehtaalla valmiiksi kunkin kohteen kattokaltevuuden mukaan.

Ikkunalle annetaan 15 vuoden takuu Roton takuuehtojen mukaisesti.

Saatavilla olevat lasitusratkaisut Roto Comfort i8-ikkunaan
– Roto BlueLine (5) lasituspaketilla ikkuna on 2-lasinen. Ulompi lasi on karkaistu ja sisempi on tasolasia. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.
– Roto PlueLine Plus (8) lasituspaketilla ikkuna on 2-lasinen. Molemmat lasit on karkaistu ja sisempi on lisäksi laminoitu. Lasien välitilassa on argon-kaasu. Lasituspaketin Ug-arvo on 1,1 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,3 W/m²/K.
– Roto AcusticLine (6E) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista yksi on karkaistuja ja kaksi laminoitu ja karkaistu. Täyttökaasuna on argon. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,8 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K.
– Roto BlueTec (9G) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista kaksi on karkaistuja ja yksi laminoitu ja karkaistu. Täyttökaasuna on argon. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,8 W/m²/K ja Uw-arvo on 1,0 W/m²/K.
– Roto BlueTec Plus (9P) lasituspaketilla ikkuna on 3-lasinen. Turvalaseista kaksi on karkaistua ja yksi laminoitu ja karkaistu triplex-lasi. Täyttökaasuna on krypton. Lasituspaketin Ug-arvo on 0,5 W/m²/K ja Uw-arvo on 0,8 W/m²/K (pcv) ja 0,82 W/m²/K (puu)

Täydentäviä käyttötapoja

Seinäkatkaisija
– 230 V ZEL STG S

Kaukosäädin
– kauko-ohjain, 5 kanavaa ZEL STG HS 5 II
– kauko-ohjain, 10 kanavaa ZEL STG HS 10 II
– kauko-ohjain ajastimella ZEL STG ZSU HS 10 II

Älypuhelin/tabletti
Beckerin WLAN/Funk Box CC31 (tilataan erikseen) mahdollistaa RotoComfort i8 -ikkunan käytön millä tahansa WLAN-yhteensopivalla laitteella.

Varustelua oman maun mukaan

Ikkuna voidaan varustaa ulkopuolisilla rullasuojilla. Ne tarjoavat ihanteellista varjostusta, vaikka ikkuna itsessään olisi avoinna.

Sisäpuolelle voidaan asentaa integroidut pimennysverhot, rullaverhot tai laskosverhot. vaihtoehtoisesti sähköisellä käyttöliittymällä.

Roto Azuro

Roto Azuro

Roton vallankumouksellinen Azuro panoraamakattoikkuna avaa aivan uudenlaiset näkymät ja käyttömahdollisuudet suuren kokonsa ansiosta. Kattoikkunnan puitteet liukuvat kevyesti napin painalluksella sivuun ja avaavat näkymän koko ikkunan alalta tuoden valon ja tilan tunnun vahvasti läsnäolevaksi huoneeseen. Teknistä erityisosaamista ja asiantuntevaa muotoiluosaamista – tuloksena ainutlaatuinen Roto Azuro panoraamaikkuna. Ikkunaa avattaessa innovatiivoinen, patentoitu liukuteknologia siirtää elegantisti puitteet automaattisesti pinoon ulkopuoliseen yksikköönsä suojaan.

Azuron panoraamaikkunan valoaukon koko on peräti 2,60 x 1,70 m

Ikkunan pesua varten ikkunapuitteiden käyttöasento muutetaan manuaaliseen, jolloin jokainen ikkunakehys on erikseen liikuteltavissa ja turvallisesti pestävissä. Mahdollisten sähköisten käyttökatkojen aikana ikkunaa voidaan käyttää aina myös manuaalisesti. Erinomaisia ominaisuuksi aovat myös infrapunaeste ja sadetunnistin.

Ominaisuudet
– 2,6 x 1,7 m valoaukko avattuna (kokonaismitta karmeineen 3,89 x 2,22 m)
– mukava, sähköinen käyttöjärjestelmä
– patentoitu, tilaa säästävä kehysten pinoteknologia
– helppo puhdistaa
– saksalaista huippulaatua
– aurinkosuoja ja -verhot optiona
– sadetunnistus vakiona
– estetutka liikkuville puitteille
– kattokaltevuuksille 20-65 astetta
– vakiona kaksi lasitusvaihtoehtoa: 9E, matalaenergia/passiiviluokan kolminkertainen lasitus sekä 8, kaksilasinen turva- ja lämpöeristyslasitus äänieristyksellä.

Azuro-markiisi
– optimaalinen kuumuussuoja
– miellyttävä huoneilmasto
– lukuisia värivaihtoehtoja
– sähköinen käyttöyksikkö vakiona
– käyttö radio-ohjatulla käsikäyttöisellä ohjaimella

Hätäpoistumistieikkunat

Roto Designo WSA R8 K/H WD

Roto Designo WSA R8 -hätäpoistumistieikkunaon yläsaranoitu kattoikkuna evakuointikäyttöön.

– Ikkunarungoksi voi valita joko puun tai PVC:n. Lasitusvaihtoehtoja on kolme: 2-lasiset 5 ja 8A sekä kolmelasinen 9E.
– Ikkunakehys avautuu enimmillään 60 astetta ja siinä on 20 asteen tuuletusasento.
– Avattuna ikkuna-aukon korkeus on 1,20 m.
– Ikkunakoot: 74×140 cm (7/14) 0,63m² valoaukolla, 114×140 cm (11/14) 1,10 m² valoaukolla ja 114×160 (11/16) 1,29m² valoaukolla

Huoltoikkunat

Roto Designo WDA R3 4/5/8A WD

Roto Designo WDA R3 WD -huoltoikkunaon sivusaranoitu huoltoikkuna katolle vinttitiloihin, joita lämmitetään.

– Ikkunaa saa sekä puu- että pvc-kehyksellä, paitsi kokoa 94×98 cm, jota saa ainoastaan puurunkoisena.
– Valittavissa olevat lasitukset: 4, 5 ja 8A.
– Koot: 54×98 cm (5/9) valoaukolla 0,31 m², 65×118 cm (6/11) 0,5 m² valoaukolla, 74×98 cm (7/9) 0,48 m² valoaukolla ja 94×98 cm (9/9) 0,64 m² valoaukolla.

Roto Designo WDA 215 K

Roto Designo WDA 215 -huoltoikkuna (WDA 215 K)on sivusaranoitu PVC-runkoinen huoltoikkuna integroidulla yleispellityksellä lämmittämättömiin tiloihin.

– Ikkunassa on blueLine 5 lasitus. Uw-arvo 3,0.
– Väri harmaanruskea RAL 8019.
– Koko 55×80 cm (5/8), aukon koko 49×73 cm

Roto Designo Lucarno WDL R27 H

Roto Designo Lucarno huoltoikkunaon ylä- tai sivusaranoitu puurunkoinen huoltoikkuna integroidulla ZIE-pellityksellä (aaltomainen kate) lämmittämättömiin tiloihin.

– kolme avautumisvaihtoehtoa: yläsaranoitu sekä vasen- tai oikeakätinen.
– Ikkunassa on 7-lasitus, jossa sisä- ja ulkopuolen lasit karkaistu. Lasituksen Ug-arvo=3,0.
– Vakioväri antrasiitinharmaa RAL 703.
– Tilauksesta värit: savenpunainen RAL 8023 ja harmaa RAL 7024.

Savunpoistoikkunat

Roto Designo WRA R5 8A K/H WD

Roto Designo WRA R5 8A-savunpoistoikkunaon alasaranoitu savunpoistoikkuna, jota saa sekä puu- että pvc-kehyksellä. Savun- ja lämmönpoistoikkunaa käytetään kotien, toimitilojen ja teollisuusrakennusten palontorjuntatuotteena.

– Ikkunassa on 8A-lasitus
– optimaalinen savuaukko
– testattu DIN EN 12101-2 standardin mukaan
– sisäpuolella laminoitu ja karkaistu turvalasi (LSG=VSG)
– VdS-hyväksytty palontorjuntatuote
– sisältää integroidun karmieristeen WD
– sisältää ketjutoimisen moottorin

Koot:
– 65×140 cm (6/14) valoaukolla 0,61m²: Aerodynaaminen vapaa ala ≤ 0,28 m², ilmanvaihto mm ≤ 468 tavallinen käyttö/≤ 468 savunpoisto häiriötilanteessa, avautumiskulma 21°, moottori 24 V DC / 1 A
– 94×140 cm (9/14) valoaukolla 0,97 m²: Aerodynaaminen vapaa ala ≤ 0,50 m², ilmanvaihto mm ≤ 500 tavallinen käyttö/≤ 865 savunpoisto häiriötilanteessa, avautumiskulma 38°, moottori 24 V DC / 2 A
– 114×118 cm (11/11) valoaukolla 1,0 m²: Aerodynaaminen vapaa ala ≤ 0,61 m², ilmanvaihto mm ≤ 500 tavallinen käyttö/≤ 865 savunpoisto häiriötilanteessa, avautumiskulma 46°, moottori 24 V DC / 2 A
– 114×140 cm (11/14) valoaukolla 1,22 m²: Aerodynaaminen vapaa ala ≤ 0,62 m², ilmanvaihto mm ≤ 500 tavallinen käyttö/≤ 865 savunpoisto häiriötilanteessa, avautumiskulma 38°, moottori 24 V DC / 2 A

Automaattinen järjestelmä avaa kattoikkunan maksimaaliseen tuuletukseen heti, kun savu on havaittu tai hälytinnappi aktivoitu ja poistaa savun ja liikalämmön nopeasti poistumisteiltä. Käytetään EDR Rx 1×1 ZIE/SDS AL -pellityksen kanssa (profiloiduille katteille ZIE, sileille katteille SDS)

EN 12101-2 standardi

– Toimintavarmuus (Re): max. 50 toimintasykliä sekä max. 10 000 avaamista /sulkemista jokapäiväiseen ilmanvaihtoon.
– Lumikuorma (SL): avautuu max. 1000 Pa lumikuorman alaisena.
– Alhainen lämpötila (T): asennus tiloihin, joiden alhaisin lämpötila on -15 °C
– Tuulikuorma (WL): kestää max. 3000 Pa tuulikuormassa
– Kuumuudenkestävyys (B): säilyttää aerodynaamiset ominaisuudet ja toimivuuden 300 °C lämpötilassa väh. 30 minuuttia.

RWA-valvontajärjestelmä savunpoistoikkunaan (optio)
– sähköinen (RWA 4503-T) sisältää kotelon, voimalähteen ja ilmanvaihtotoiminnot.
– sähköinen pinta-asenteinen RWA-katkaisija
– yksi optinen tulihavaitsin
– yksi ilmanvaihtokatkaisija
– Virta: 3A (1xWRA 11/x)

Kattoikkunan energiatehokkuus

Kattoikkunan energiatehokkuus

Kattoikkunan energiatehokkuuteen vaikutetaan eniten valitulla lasituksella, sitten karmin sisäpuolisella eristyskehyksellä (WD). Roto tarjoaakin erilaisia lasituksia erilaisiin tarpeisiin. Roton kattoikkunoita valmistetaan sekä sisäpuolisella eristyskehyksellä että ilman. Eristyskehys lisää ikkkunan eristävyyttä noin 15 %. Suomen sääoloihin suosittelemme aina kattoikkunaa WD-kehyksellä. Lisävarusteena on saatavilla myös ulkopuolinen EPS-eristyskehys.

Valitusta lasituksesta riippuen karmieristetyn kattoikkunan lämmönläpäisykerroin Uw on 1,2-0,8. Lasitustyypeittäin seuraavasti:
– blueLine (5): Uw=1,2
– blueLine Plus (8A): Uw=1,2 W/m²K
– acusticLine NE (6E): Uw=1,0 W/m²K
– blueTec (9G): Uw=1,0 W/m²K
– blueTec Plus (9P): Uw=0,8 W/m²K (pvc) ja Uw=0,82 W/m²K (puu)

Suomen rakentamismääräykset
Suomen rakentamismääräyskokoelman (2012) rakennusten energiatehokkuus D3 -osan määräyksissä ja ohjeissa määritellään uusien rakennusten rakennusosien lämmönläpäisykertoimien enimmäisarvot.

>b>Rakennusosien lämmönläpäisykertoimien enimmäisarvot
Rakennuksen vaippaan kuuluvan seinän, yläpohjan ja alapohjan tai puolilämpimään tilaan rajoittuvan rakennusosan lämmönläpäisykerroin saa olla enintään 0,60 W/(m²K). Lämpimän tilan ikkunan, oven, tai umpinaisen savunpoisto- ja uloskäyntiluukun lämmönläpäisykerroin saa olla enintään 1,8 W/(m²K)

Rakennuksen vaipan, vuotoilman ja ilmanvaihdon lämpöhäviötä rajoitetaan hyvän energiatehokkuuden saavuttamiseksi. Rakennuksen lämpöhäviö saa olla enintään yhtä suuri kuin annetuilla vertailuarvoilla rakennukselle määritetty vertailulämpöhäviö.

Rakennuksen vertailulämpöhäviön laskennassa käytetään ikkunan, kattoikkunan, oven ja kattovalokuvun sekä savunpoisto- ja uloskäyntiluukun lämmönläpäisykertoimena 1,0 W/(m²K). Mikäli em. arvoon ei päästä, tulee energiatehokkuusvaatimus kompensoida esim. paksummalla eristepaksuudella.

Loma-asuntoa, johon on suunniteltu kokovuotiseen käyttöön tarkoitettu lämmitysjärjestelmä, koskevat vain vaipan lämpöhäviön vaatimukset. Vaipan lämpöhäviö saa olla enintään yhtä suuri kuin ikkunan, kattoikkunan ja oven vertailuarvolla 1,4 W/(m²K) laskettu lämpöhäviö.

Lasitus

Lasitus

Roto-kattoikkunoihin on valittavissa useita erilaisia lasitusvaihtoehtoja.

Lasitus vaikuttaa ikkunan eristävyysominaisuuksiin. Mitä eristävämpi lasitus, sitä eristävämpi ikkuna. Lisäksi kalvoilla voidaan lisätä esimerkiksi äänieristävyyttä.

Ikkunan kaksi U-arvoa
Ikkunan energiatehokkuudessa on hyvä huomioida ikkunalla olevan kaksi eri U-arvoa. Toinen on ikkunan (eristys)lasituksen ja toinen koko ikkunaelementin lämmönläpäisyarvo. Termillä Ug kerrotaan lasituselementin, ja Uw koko ikkunan (kehys+lasitus) lämmöneristävyydestä. Mitä pienempi luku, sitä eristävämpi ja energiatehokkaampi ikkuna.

Uw = ikkunaelementin (lasi+kehys) lämmönläpäisyarvo (U-arvo)
Ug = pelkän lasin lämmönläpäisyarvo (U-arvo)

Rakentamismääräyksissä vertailulämpöhäviön laskennassa ikkunan Uw-arvoksi annetaan 1,0 W/m2K, mikä tarkoittaa koko ikkunaelementin arvoa. Vastaava arvo loma-asunnossa on 1,4 W/m2K.

Lasityyppejä

Tasolasi on tavallista lasia, karkaisematonta 4 mm lasia.

Karkaistu turvalasi (TSG toughened safety glass/ESG Einscheiben Sicherheitsglas)
karkaistu turvalasi kestää kolhuja ja vääntöä huomattavasti paremmin kuin karkaisematon lasi. Särkyessään karkaistu lasi murenee pieniksi muruiksi.

Laminoitu & karkaistu turvalasi (LSG Laminated safety glass/ VSG Verbund Sicherheitsglas)
laminoitu turvalasi eli karkaistu lasipari PVB-kalvolla. Laminoitu lasi on kestävämpää kuin samanpaksuinen tasolasi ja särkyessään laminoidun lasin sirpaleet pysyvät kiinni laminointikalvossa.

Lasituselementit

Kattoikkunan lasituspaketti muodostuu lasikerroksista, erilaisista kalvoista, välitilan kaasuista ja nämä kokoavasta reunalistasta. Roton kattoikkunoissa kaasuna käytetään joko argonia tai kryptonia. Lasikerroksia on tavallisesti kaksi tai kolme, ja lasikerroksia voi olla myös yhteenliitettynä. Laminoidut lasit ovat 4-8 mm paksuja. Erilaisilla kalvoilla ja pinnoitteilla ikkunaan saadaan lisäominaisuuksia, kuten erityisen hyvää ääneneristävyyttä. Ulkopinnan AquaClear-pinnoite (A) vähentää huomattavasti ikkunapesun tarvetta. Ikkunan lasi pysyy kirkkaana sateellakin ja se kuivuu nopeasti sateen jälkeen.

Tavallisimmat lasitukset

Roto blueLine (5)
2-lasinen TSG/FG turva- ja lämmöneristyslasitus
– 4 mm TSG/16 mm välitila argon-kaasulla/4 mm FG-tasolasi lämmöneristyspinnoitteella
– Lasituksen lämmönläpäisevyys Ug= 1,0 W/m2K
– Ikkunan (WD:llä) lämmönläpäisevyys Uw= 1,2 W/m2K R6/R8 ja 1,3 W/m2K R7
– Lämmönläpäisevyys g %= 50 %
– Valonläpäisevyys Tv= 71 %
– UV-valonläpäisevyys Tuv 26 %

Roto blueLine Plus (8A)
2-lasinen TSG/LSG turva- ja lämmöneristyslasitus AquaClean ja ääneneristyspinnoitteilla (SSK 3)
– 4 mm TSG-lasi+AquaClean/16 mm välitila Argon-kaasulla/6 mm laminoitu LSG-lasi lämmöneristys-, aurinkosuojaus- ja turvakalvoilla. Kondensio- ja jäätymissuojaus. Erityisesti kohteisiin, joissa laminoitua turvalasia edellytetään.
– Lasituksen lämmönläpäisevyys Ug= 1,1 W/m2K
– Ikkunan (WD:llä) lämmönläpäisevyys Uw= 1,2 W/m2K
– Lämmönläpäisevyys g %= 48 %
– Valonläpäisevyys Tv= 68 %
– UV-valonläpäisevyys Tuv 1 %

Roto acusticLine NE (6E)
3-lasinen LSG/TSG/LSG turva- ja lämmöneristyslasitus ääneneristyksellä (SSK 4), AquaClear-pinnoite
– 8 mm LSG SI (äänenristävyys)/7 mm välitila argon-kaasulla/4 mm TSG-turvalasi ääneneristyksellä/7 mm välitila argon-kaasulla/6 mm laminoitu LSG-lasi turva- ja lämmöneristyspinnoitteella
– Lasituksen lämmönläpäisevyys Ug= 0,7 W/m2K
– Ikkunan (WD:llä) lämmönläpäisevyys Uw= 1,0 W/m2K
– Lämmönläpäisevyys g %= 40 %
– Valonläpäisevyys Tv= 59 %
– UV-valonläpäisevyys Tuv 1 %

Roto blueTec (9G)
3-lasinen TSG/TSG/LSG turva- ja lämmöneristyslasitus AquaClean-pinnoitteilla
– 4 mm TSG-turvalasi AquaClean-pinnoitteella/10 mm välitila argon-kaasulla/4 mm TSG-turvalasi lämmöneristys-, aurinkosuoja- ja turvakalvoilla/10 mm välitila argon-kaasulla/4 mm laminoitu LSG-turvalasi lämmöneristys-, aurinkosuoja- ja turvakalvoilla.
– Erityisesti kohteisiin, joissa laminoitua turvalasia edellytetään.
– Lasituksen lämmönläpäisevyys Ug= 0,8 W/m2K
– Lämmönläpäisevyys g %= 51 %
– Valonläpäisevyys Tv= 69 %
– UV-valonläpäisevyys Tuv 1 %

Roto blueTec Plus (9P)
3-lasinen TSG/TSG/LSG turva- ja lämmöneristyslasitus AquaClean-ja aurinkosuojapinnoitteilla SSK3
– 4 mm TSG-lasi AquaClean-pinnoitteella/10 mm välitila krypton-kaasulla/4 mm TSG-lasi lämmöneristys-, aurinkosuoja- ja turvakalvoilla/10 mm välitila krypton-kaasulla/4 mm laminoitu LSG-turvalasi lämmöneristys-, aurinkosuoja- ja turvakalvoilla.
– sisäpuolella erityinen triplex-laminoitu lasi – kohteisiin, joissa laminoitua turvalasia edellytetään.
– Lasituksen lämmönläpäisevyys Ug= 0,5 W/m2K
– Lämmönläpäisevyys g %= 39 %
– Valonläpäisevyys Tv= 56 %
– UV-valonläpäisevyys Tuv 1 %

Materiaalit ja värit

Materiaalit ja värit

Roto Designo -kattoikkunoita valmistetaan puusta jaä polyvinyylistä.

Puuikkunoissa ikkunan karmi ja puite on kokopuuta ja ikkunan ulkopuolella on huoltovapaa alumiiniverhous. Puuikkunoiden vakiosävynä on kuultovalkoinen ja pintakäsittelynä lakkaus. Puuikkunoita valmistetaan tilauksesta kaikissa RAL-sävyissä.

Polyvinyyli on mekaanisten ja kemiallisten ominaisuuksiensa vuoksi rakennusteollisuuden tärkeimpiä raaka-aineita. Sen ominaisuuksia ovat esim. hyvä vedenpitävyys ja säänkesto sekä hyvä mekaaninen lujuus, muotonsa pitävyys ja iskunkestävyys. Vesitiiviyden ansiosta polyvinyyli on erityisen ihanteellinen materiaali esimerkiksi keittiöön ja kylpyhuoneeseen. PVC-ikkunoilla on 15 vuoden materiaalitakuu.

Ulkopuoli kattoikkunoissa on aina alumiiniverhoiltu. Alumiiniverhoilun vakioväri on tumman harmaa, metallinhohtoinen antrasiitti. Erikoisefektimetallimaalilla käsitelty pinta minimoi auringon lämpövaikutusta. Myös ulkopuolen alumiiniverhoilun saa haluamassaan RAL-sävyssä.

Lisävarusteet

Kattoikkunan lisävarusteet

Roto-kattoikkunoihin on valittavissa useita erilaisia lisävarusteita, kuten pielikehykset, sisä- ja ulkopuoliset varjostintuotteet sekä ohjausjärjestelmät. Ulkopuoliset suojat ovat vakiona tumman harmaita ja sisäpuolisiin verhoihin löytyy lukuisia värivaihtoehtoja.

Kattoikkunoita voidaan käyttää sekä manuaalisesti että automaattisesti niin sähköllä, aurinkovoimalla kuin radio-ohjauksella. Ohjausjärjestelmä valitaan haluttujen toimintojen ja ikkunamäärän mukaan.

Sisäpuolen lisävarusteet
– säleverhot
– laskosverhot
– rullaverhot standard
– rullaverhot exclusive
– pimennysverhot
– hyönteisverho
– pielikehykset
Laskos- ja rullaverhot ovat erinomainen vaihtoehto ikkunan sisäpuolelle. Standard-rullaverhoissa käyttöasentoja on kolme: auki, puoliksi auki ja kiinni. Verho lukitaan karmiin kiinnitettäviin sivustoppareihin. Exclusive-verhossa on alumiiniset reunakiskot, joihin on integroitu verhon käyttömekanismi. Rullaverho liukuu mihin tahansa käyttöasentoon. Hyönteissuojalla ikkunaa voidaan pitää avoimena paitsi häiritseviltä pikkusiivekkäiltä myös syksyiseltä puiden lehtikadolta. Hyönteissuoja ja verho voidaan molemmat asentaa samaan ikkunaan.

Pielikehykset ovat pvc:stä valmistettuja valkoisia, esteettisesti erinomaisesti istuvia valmispaneeleja, joilla kattorakenne ja eristekerrokset peitetään siististi piiloon. Pielikehykset antavat tyylikkään ja viimeistellyn ilmeen ikkunalle. Pielikehyksen voi korvata esim. kipsilevyllä.

Ulkopuolen lisävarusteet
– rullasuoja
– markiisi

Alumiinisella rullasuojalla saadaan täydellinen pimeys ja lisäturvaa murtautumisyrityksiä vastaan. Ikkunaa voidaan käyttää vaikka rullasuoja olisikin alasvedettynä. Rullasuojaa saa sekä sähköisenä, radio-ohjattuna että aurinkokäyttöisenä.

Kattoikkunan ulkopuolinen markiisi on hyvä suoja mm. kuumuutta vastaan. Sisäpuolelta valoa voi säädellä esimerkiksi sälekaihtimilla tai pimennysverhoilla.

Kattoikkuna varapoistumistienä

Kattoikkuna varapoistumistienä

Suomen rakennusmääräyskokoelmassa (E1 RakM Paloturvallisuus /10.3.2) määrää varatienä käytettävän ikkunan helposti avattavaksi. Sen vapaan aukon korkeuden tulee olla vähintään 600 mm ja leveyden 500 mm siten, että korkeuden ja leveyden summa on vähintään 1500 mm. Varapoistumistienä käytettävälle kattoikkunalle tulee järjestää esteetön kulku ja helppo pääsy. Kattoikkunan käyttämiseen varapoistumistienä tarvitaan paloviranomaisen lupa.

Roto Frank AG – ainutlaatuisia innovaatioita

Roto Frank AG on perustettu vuonna 1935 Saksan Stuttgartissa. Perustajat ovat Wilhelm ja Elfriede O. Frank. Konsernin nettoliikevaihto vuonna 2011 oli 656 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 4100 henkeä. Konserni on jaettu kahteen divisioonaan, joista toinen operoi ovi- ja ikkunasektorilla (erityisesti DK-helat) ja toinen kattosektorilla (kattoikkunat, ullakkotikkkaat ja aurinkoenergiaratkaisut). Roto-konsernilla on yhteensä 12 tuotantolaitosta, joista kattoikkunoita valmistavat Puolan (puu) ja Saksan (pvc) tehtaat.

11Scancerco-Roto-Roof-windows-double
11Scancerco-Roto-Designo-R8
11Lamilux CI
11Lamilux CI
11Lamilux CI
11Lamilux CI
11Lamilux CI

Maahantuomme ja myymme projektimyyntinä saksalaisen Lamiluxin luonnonvalojärjestemiä.

Päivänvalo- ja savunpoistoikkunat katoille

LAMILUX on yksi Euroopan vakiintuneimmista ja kokeneimmista päivänvalojärjestelmien valmistajista. Markkina-asema on saavutettu mm.teknisten innovaatioiden ja avulla. Lamilux CI -järjestelmä (CI=customized intelligence) tarjoaa monipuoliset, räätälöitävissä olevat päivänvaloratkaisut katoille. Järjestelmä yhdistää päivänvalotuotteet SHEV- laitteisiin, ilmanvaihtoon ja säätötekniikkaan. 

Lamilux CI-kattoratkaisut toimivat luonnonvalon lähteinä teollisuus- ja hallintorakennusten, urheilu- ja tapahtumahallien, arvorakennusten, kauppakeskusten ja asuinrakennusten kattorakentamisessa. Lämpöeristetyt rakenteet säästävät energiaa ja automaattiset toiminnalliset yksiköt kuten tuuletusaukot ja aurinkosuojajärjestelmät ohjaavat energiaa. Aurinkosähköjärjestelmät täydentävät tuoteperhettä tuottamalla energiaa.

Tutustu: Lamilux.com/daylight elements (EN)

Lamilux CI -kattokuvut

Lamilux CI -kattokuvut

Energiatehokkaat, vakaat ja turvalliset Lamilux CI -kattokuvut täyttävät kansainväliset mm. EnEV 2014: n energiatehokkuusvaatimukset. Kattokuvuissa on lämpöteknisesti ideaali kiinnitys (esim. lämpöeristetty pohja-laippa), kylmäsillaton rakenne (optimaaliset U-arvot ja pienempi kondensaatioriski), huippuluokan vesitiiviys ja erinomainen tuuli- ja lumikuorman kantokyky. Kattokuvut ovat vakiona tuulettuvia ja lukittavia. Ilmanvaihtolaitteita voidaan jälkiasentaa milloin tahansa. Lamilux Ci on luotettava ja helppo asentaa erilaisiin kattotyyppeihin ja katon tiivistysjärjestelmiin.

– Ennaltaehkäisevä palontorjunta: DIN 18234 -standardin mukainen
– Savu- ja lämmönpoistojärjestelmä; standardin EN 12101-2 mukainen

Kattokupu vaihtoehtoisesti saatavissa myös alumiini- ja teräslevyllä.

LAMILUX CI SYSTEM ROOFLIGHT DOME

Lue lisää (ENG)

Lamilux CI -tasokattoikkunat

Lamilux CI -tasokattoikkunat

Alumiini-, muovi- ja lasitusrakenteet tarjoavat modulaarisia rakennuspalikoita moderniin kattoarkkitehtuuriin kaikenkokoisiin rakennuksiin. Tyylikäs ja arkkitehtoninen muotokieli, runsas valonsaanti ja erinomaiset lämmöneristysarvot ovat CI-tasokattoikkunoiden tunnuspiirteitä. Pyramidilasituksella saadaan toteutettua arkkitehtoninen kattoratkaisu ja sivuun liukuvalla tasoikkunalla ainutlaatuinen käyntiovi kattoterassille.

Lue lisää (ENG)

Passiivitaloratkaisut (ENG)

Lamilux CI -luonnonvalokanavat

Lamilux CI -luonnonvalokanavat

Riittävän päivänvalon saanti teollisuusrakennuksiin, urheilukeskuksiin ja varastotiloihin toteutuu Lamiluxin Continuous Rooflight-järjestelmän tuotteilla, jotka muodostavat jatkuvan luonnonvalokanavan. Ratkaisussa yhdistyvät erittäin tehokas ilmanvaihto ja savunpoisto ja tuuletus tulipalotilanteissa.

Lue lisää (ENG)

CI SYSTEM CONTINUOUS ROOFLIGHT B,S,W/R

Lamilux CI -lasikatot

Lamilux CI -lasikatot

Lamilux CI -arkkitehtuurilasiratkaisuilla voidaan toteuttaa villeimmätkin lasikattosuunnitelmat, myös passiivienergiataloihin.

Lue lisää (ENG)

Passiivitaloratkaisut (ENG)

Lamilux CI -savunpoistoikkunat (yksiköt- ja järjestelmät)

Lamilux CI -savunpoistoikkunat

Lamilux CI -savunpoisto- ja tuuletusjärjestelmät ovat kriittisiä turvatekijöitä rakennusten palontorjunnassa. Lamiluxin Ci-järjestelmä tarjoaa sekä yksittäisiä palontorjuntayksiköitä että mittavia palontorjuntajärjestelmiä (SHEV).

Lue lisää (ENG)

Lamilux Heinrich Strunz Group  on saksalainen, perhevetoinen yritys, jonka historia alkaa vuodesta 1909. Tuolloin Heinrich Strunz perusti puusepänalan yrityksen, joka kehittyi teolliseen mittakaavaan 1940-luvulle tultaessa. Yrityksen siirryttyä lasikuituvahvistettujen muovituotteiden valmistamiseen lanseerattiin uusi tuotemerkki Lamilux vuonna 1955. Sen tuotteita olivat tuolloin aaltomuovikatteet ja kattokuvut.

Vuonna 2016 yrityksellä on takanaan mittavia linjastoinvestointeja ja lukuisia palkittuja innovaatioita sekä tunnustuksia. Työntekijöitä on yli 850 ja liikevaihto on noin 230 miljoonaan euroa. 

 

11Lamilux CI
11Lamilux CI

Asiakastarinat

Asiakastarinat osiossa esittelemme asiakkaitamme ja heidän käyttämiään tuotteitamme. Osio täydentyy vähitellen.
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube