Sisätilarakentaminen

Scanforman Sesam-liukuovi liukuu seinän pinnalla

11

Sesam

Seinäpintaan tai kattoon kiinnitettävä Sesam-pintaliukuovi jättää lattiapinnat hyötykäyttöön. Liukuväliovet ovat kynnyksettöminä nappivalinta myös, kun tavoitellaan kaikkien saavutettavissa olevaa esteettömyyttä ja halutaan jakaa tiloja satunnaisesti pienemmiksi osakokonaisuuksiksi.

11

Sesam

Sesam-ovet saa myös peilipinnalla, jolloin toinen puoli on levytetty. Kohteessa pukeutumishuone eriytettiin makuuhuoneesta peililiukuovilla, jolloin molemmat asukkaat saivat oman kuvastimen.

Sesam-pintaliukuovi on seinäpinnalla liukuva ovityyppi. Pintaliukuovea saa sekä seinä- että kattokiinnityksellä. Oven liukumekanismi on saksalaista huippulaatua ja ovi liukuu pehmeästi ja hidastuu tasaisesti kiskon päätyihin sulkuhidastimen ansiosta. Ovilehden paksuus on 35 mm.

Laaka- ja lasikehysovet valmistetaan aina asiakkaan antamien mittojen mukaan. Ovet voidaan viimeistellä joko asiakkaan omilla tai oven vakiopintaheloilla. Monipuoliseen ja laajaan pintamateriaalimallistoon kuuluu niin maalisävyt, viilut ja laminaatit antaen paljon vaihtoehtoja oven tasopinnaksi. Lasikehysoven lasielementti voi olla kirkasta lasia, opaalilasia tai peiliä. Peiliovessa toinen puoli on maalattu tai viilutettu levy. 

Scancercon varastoitavien liukujärjestelmien pituudet 1900 mm ja 2400 mm, joissa ovilehden kantavuus on 60 kg. Muut pituudet ovat räätälöitäviä maksimipituuden ollessa 2400 mm.

Sesam on osa Scancercon sisustusoviperhettä. Muita ovityyppejä ovat Sense-pintaliukuovi, seinän sisään liukuva Evokit-taskuovi ja Spirit-piilokarmiovi. Scancercon sisustusovien tuoteperhettä yhdistävät ovityypistä riippumaton, yhtenäinen ilme. Tuoteperheen suunnittelussa punaisena lankana on ollut  esteettömyys, tyylikkyys ja yksilöllisyys. Ovien helat on valittu huolella konseptiin sopiviksi. 

Yhtenäinen ilme tarkoittaa asiakkaalle sitä, että samaan kohteeseen saadaan samankaltaiset väliovet, vaikka kohteessa olisi sekä liuku- että saranaovia. Esteettömyys toteutuu mm. sillä, että ovet ovat kynnyksettömiä.

11
11
11

Käyttäjälähtöisesti suunnitelluissa Scanforma-sisustusovissa tuotteiden minimalistinen estetiikka ja käytön esteettömyys yhdistyvät kotimaiseen muotoiluosaamiseen. Ovikonseptissa toisistaan poikkeaville ovityypeille on luotu yhteinen materiaalimallisto sekä muotokieleltään yhdenmukainen helavalikoima. Konseptin vaihtoehtojen puitteissa räätälöitävillä mittatilausovilla tiloihin saadaan sekä yksilöllinen että ilmeeltään yhtenäinen oviperhe.

Hillitty laakaovi sirolla liukukiskolla

Sesam-pintaliukuoven liukukisko on siro ja vähäeleinen. Vakiona se on alumiininvärinen, mutta saatavilla on myös muita versioita ja se voidaan myös maalauttaa. Vähäeleisen mekanismin kaveriksi voi valita pintamateriaalin, joka joko loistaa osana sisustusta tai linkittyy ympäröiviin sävyihin huomiota herättämättä.

Ovilehden tasopintaan voidaan valita materiaaliksi viilu-, maalattu- tai laminaatti. Pintamateriaalin valinnalla voidaan toteuttaa tilaan hienoja tehostepintoja tai minimoida oven näkyvyyttä. Pintaliukuoven vakiokokojen lisäksi voi Sesam-pintaliukuoven toteuttaa esim. lattiasta kattoon ulottuvana tilanjakajana, jossa ovilehti toimii liikuteltavana seinäelementtinä. Laakaoven sijaan voidaan tasopinnaksi valita lasiaukollinen liukuovi, johon lasiksi voidaan valita kirkkaan ja maitolasin lisäksi peili.

11

Mustanpuhuva (RAL9005) ja kontrastikas kokonaisuus. 

11
11

Sesam-pintaliukuoven materiaalimallisto on monipuolinen. Pintaviilutetuissa ovissa viilusuunnan voi itse valita. 

Sesam-pintaliukuväliovi seinä- tai kattokiinnityksellä

Sesam-pintaliukuovi voidaan kiinnittää seinään tai kattoon. Pintaliukuovella tiloja voidaan jakaa pienemmiksi ja avartaa tarvittaessa suuriksi tiloiksi. Liukuväliovet säästävät tilaa ja edistävät kynnyksettöminä ovina esteettömyyttä kaikissa  tiloissa. Sesam-oven liukumekanismin molemmissa päissä on sulkuhidastin, jonka ansiosta ovilehti pysähtyy pehmeästi kiinni ja auki. Liukukiskon peittävä, vähäeleinen suojapellitys on vakiona alumiinivärinen.

Ovilehdeksi voi valita umpinaisen tasopinnan tai lasikehysoven. Monipuolinen ja joustava ovien materiaali- ja sävyvalikoima tarjoaa yksilöllisyyttä ja valinnan vapautta sisustamiseen. Ovilehti varustetaan lähtökohtaisesti uppovetimella. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tilata oven ilman vedintyöstöjä ja hankkia mieleisensä vetimen. Sesam-liukuoven voi asentaa myös oviparina, jolloin toinen ovi liukuu vasemmalla ja toinen oikealle.

Sesam soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. 

 • korvaa perinteinen saranaovi – hyödynnä hukkatila lattioilla ja seinissä
 • liiku esteettömästi tilasta toiseen
 • nauti liukuoven elegantin minimalistisesta ulkonäöstä
 • ihastu oviratkaisun pehmeään liukuun
11

Liukujärjestelmän mitat

• Kiskon leveys 55 mm ja korkeus 58 mm
• Kiskon vakiopituudet 1900 mm ja 2400 mm
• Kiskon pituus voidaan räätälöidä, max. 2400 mm

Ovilehden mitat

• laskennallinen ovileveys on A = LW + 60 mm, min. 600 mm 
• kiskopituudelle 1900 mm ovilehden leveys on 950 mm
• kiskopituudelle 2400 mm ovilehden leveys on 1200 mm
• ovilehden max korkeus seinäkiinnitykselle on 2500 mm (TH = LH + X – 17)
• ovilehden max korkeus kattokiinnitykselle on 2500 mm (TH = LH – 75)

Vedinvaihtoehdot

Vedinten muodolla ja värillä vaikutat oven ulkonäköön. Valitse pyöreä tai neliö vetimen muodoksi ja väriksi mattamusta, hopea tai rosteri. Mikäli haluat oven lukittavaksi, vetimeksi valitaan vääntönupillinen uppovedin.

Mattamusta, F9714M

11
11
11
11

Hopea, F1

11
11
11
11

Rosteri, F94

11
11
11
11

KORVAA SARANAOVET
ESTEETTÖMYYS JA MUUNNELTAVUUS
ON AJATON VALINTA

 • Liiku esteettömästi tilasta toiseen ilman kynnystä
 • Minimoi hukkatila lattioilla 
 • Ota kaikki nurkat hyötykäyttöön
 • Valitse yksittäisovi tai tuplaa se avaruutta tuomaan

TOTEUTA SISUSTUSHAAVEET
RÄÄTÄLÖI OMAT VÄLIOVESI
- VAIHTOEHTOJA ON JOKAISEEN MAKUUN

 • valitse mallistosta  – ovet valmistetaan tilauksesta 
 • aisti ovesi – valitse mallistomme useista sävystä, viiluista, laminaateista ja erikoispinnoitteista
 • tunne ovesi – valitse mieluisin vedinpaketti useasta vaihtoehdosta
 • voit myös tuunata itse  – vaikkapa tapetoida tai maalata liitutaulumaalilla

Miksi valita liukuovi? 

Seinä- tai kattokiinnitteinen liukuovi on paitsi moderni sisustuselementti, erityisesti tilojen suunnittelun ja käytettävyyden kannalta erinomainen tilaratkaisu. Huonekokojen pienentyessä on entistä tärkeämpää ottaa maksimaalisesti lattia-ala  hyötykäyttöön. 

Sesam on erinomainen ovityyppi, koska se on kynnyksettömänä esteetön kulkijalle eikä vie juurikaan lattia-alaa asentuessaan hyvin lähelle seinäpintaa. Koska seinän sisään, ovitaskuun liukuva tilaihme ei aina ole mahdollista toteuttaa, on seinä- tai kattokiinnitteinen pintaliukuovi mainio vaihtoehto liukuoveksi. 

Tiesitkö, että perinteiseen 800-levyiseen saranaoveen verrattuna tilansäästöä lattia-alassa tulee neliön verran, leveämmissä vielä enemmän. Koska jokainen lattianeliö on arvokas, miksi et ottaisi kaikkea hyötyä siitä irti?  

Ovityyppien vertailua

Perinteinen saranaovi vaatii avautumissuuntaansa runsaasti tyhjää tilaa niin eteen kuin sivulle, joka tulee huomioida mm. kiintokalusteissa ja kalustamisessa. Saranaovi on useimmiten varustettu kynnyksellä, joka ei ole paras ratkaisu esteettömään tilan käyttöön. Onneksi saranaoven voi toteuttaa myös ilman kynnystä. Seinäpinnassa liukuva ovi on esteetön ja vie vain vähän lattia-alaa, mutta edellyttää sivuliukua varten tyhjää seinäpintaa ovilehden verran. Useimmissa tapauksissa liukumekanismi jää seinäpinnalla näkyviin. Seinän sisään liukuva väliovi hyödyntää myös lattia-alan maksimaalisesti, mutta sen asennus ei onnistu joka kohteessa.

Saranaovi
 • hukkatilaa ovilehden avautumisen verran
 • kalusteita ei voi sijoittaa avautumisalueelle
 • riski esine- ja henkilövahingoille suuri avautumisalueella
 • rajoitettu tilan käytettävyys, erityisesti nurkissa
 • suuri seinä- ja lattiahukka suhteessa ovilehden kokoon
Tilansäästö
 • 60 cm liukuovi, tilansäästö 0,56 m²
 • 70 cm liukuovi, tilansäästö 0,76 m²
 • 80 cm liukuovi, tilansäästö 1,00 m²
 • 90 cm liukuovi, tilansäästö 1,27 m²
 • 100 cm liukuovi, tilansäästö 1,57 m²
Liukuovi
 • ei hukkatilaa oven kummallakaan puolella
 • riski esine- ja henkilövahingoille olematon avautumisalueella
 • helppo pääsy myös esim. näkö- ja liikuntarajoitteisille
 • voidaan kalustaa lähelle seinää

Sesam-liukuvälioviratkaisun osat

LIUKUMEKANISMI

Sesam-oven liukumekanismi on saksalaisen Dormakaban valmistama pehmeäliukuinen järjestelmä, jonka molemmissa päissä on loppuliukua hidastava sulkuhidastin.

OVILEHTI

Valitse suosikkisi ovimalleistamme. Ovilehti on joko sileäpintainen laakaovi tai puukehällä varustettu lasikehysovi, jossa lasitukseksi voi valita kirkkaan lasin, valkoisen opaalilasin tai peilin.

Ovilehden
• laskennallinen ovileveys on aukon leveys + 60 mm.
• 1900 mm vakiokiskopituudelle ovilehden leveys on 950 mm
• 2400 mm vakiokiskopituudelle ovilehden leveys on 1200 mm
• ovilehden max korkeus seinäkiinnitykselle on 2500 mm (TH = LH + X – 17)
• ovilehden max korkeus kattokiinnitykselle on 2500 mm (TH = LH – 75)

Ovilehden alareuna pysyy linjassaan alaohjaimen avulla.

VEDIN

Vedinvalikoimassamme on mallistosta riippuen pyöreä ja neliskanttinen uppovedin, lukolla ja ilman. Vetimien vakiovärit ovat hopea (F1) ja rosteri (F94-1). Ovet varustetaan vakiona reunan sormivetimellä, mutta sen voi halutessaan jättää myös pois.

VÄHÄELEISEN TYYLIKÄS

Sesam pintaliukuoviratkaisu puhuttelee vähäeleisellä olemuksellaan. Laadukas käyttömekanismi hidastimineen ja ajatuksella suunniteltu ovimallisto viimeistelevät ovikokonaisuuden. 

KEPEÄKULKUINEN

Ovijärjestelmän laadukas liukumekanismi tarjoaa miellyttävän käyttökokemuksen vuodesta toiseen. Pehmeään loppuliukuun kykenevä ovi on varustettu sulkuhidastimella molempiin suuntiin. 
 
 


SESAM

Liukuovijärjestelmä loihtii hukkatilan lisäneliöiksi ahtaissa ja pienissä tiloissa. Sesam-liukuovijärjestelmälle luotu ovimallisto tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja räätälöidä väliovet omien mieltymysten mukaisiksi. Sesam-pintaliukuoven oviehdet valmistetaan Suomessa. 

IHASTUTTAVA OVIMALLISTO

Sesam-oven ovimallisto on monipuolinen ja ilmeeltään yhtenäinen Scancercon muiden sisustusovien kanssa.

 

TESTATTU KESTÄVYYS

Sesam-oven liukumekanismi on taattua saksalaista premium-laatua ja vakiomalli kantaa 60 kilon painon. Tarvittaessa järjestelmää saa myös painavammille oville.

Ladattavat aineistot

UKK

Miten Sesam-ovi mitoitetaan?

Sesam-oven ovilehti asennetaan 10 mm irti lattiasta. Oven alareunassa on alaohjain, joka pitää oven alareunasta linjassaan. Oven tarkempi mitoitus riippuu kiinnitystavasta eli siitä, asennetaanko liukuovi seinään vai kattoon. Tarkemmat mitoitusohjeet selviävät mitoituskuvista

Mitä tarkoittaa vapaa kulkuaukko?

Vapaa kulkuaukko tarkoittaa suurinta mahdollista seinässä olevaa käyntiaukkoa korkeus- ja leveyssuunnassa ilman ovilehteä. Kulkuaukko voi sijaita myös aivan seinän reunassa, jolloin se rajoittuu toiseen seinään, tällöin liukuovi tyypillisesti sulkeutuu poikkiseinää vasten.

Mikä on yläkiskon kantavuus?

Vakioyläkiskon kantavuus on 60 kg. Tarvittaessa kiskoja saa tilattua myös raskaammille ovilehdille.

Millaiset ovet järjestelmään sopivat?

Järjestelmään sopivat Scancercon sisustusoviperheen laakaovet, kuten Olivia, Aida, Amelia ja Ilona sekä Aava-lasikehysovet.

Onko Sesam-ovessa karmeja?

Ei ole. Sesam ovi liukuu seinän pinnalla ja suljettuna peittää seinään tehdyn kulkuaukon. Halutessaan oviaukon voi peitelistoittaa siltä puolelta, jolla ei ole ovilehteä.

Millaiset ovat toimitusajat?

Liukujärjestelmä ja ovilehti myydään aina yhdessä, mutta liukujärjestelmä voidaan toimittaa asiakkaalle eri aikaan kuin ovilehti.
Liukujärjestelmien toimitusaika on muutamasta arkipäivästä jokuseen viikkoon riippuen varastotilanteesta. Myös nouto varastoltamme mahdollista. Ovilehtien toimitusaika vaihtelee ovimalliston ja asiakkaan valintojen mukaan; yleensä se on 3-5 viikkoa.

Mitä tietoja tarvitsen tilaukseen?

Tilausta varten tarvitaan tietoa mm. oviaukosta, oven sijoittelusta seinällä sekä materiaali- ja vedinvalinnoista. Näiden perusteella valmistetaan ovilehti.

MIkäli asiakas haluaa, että liukumekanismi katkaistaan määrämittaan, tarvitaan mitta myös katkaisupituudelle. Katkaisusta ilmoitetaan tilauksen yhteydessä, muuten liukumekanismi toimitetaan vakiomittaisena. Mikäli asiakas haluaa liukumekanismin alumiinisen sijaan muissa saatavissa olevissa väreissä, on siitäkin kerrottava tilauksen yhteydessä.

Scanforma-sisustusovet

Scanforma-sisustusoviperheen  erilaista ovityyppejä yhdistää esteettömyys, yksilöllisyys ja tyylikäs, yhtenäinen ulkonäkö. Yhteiset ovimallistot löydät myös tältä sivulta, vain muutamaa materiaalia ei tuotantoteknisesti voida toteuttaa kaikissa ovityypeissä.

 • seinän sisään piiloutuvat Evokit-liukuovet
 • piilossa olevilla liukujärjestelmillä varustetut Sense-pintaliukuovet
 • seinä- tai kattokiinnitteiset Sesam-pintaliukuovet
 • piilokarmilliset ja piilosaranoidut Spirit-ovet

Olet lämpimästi tervetullut näyttelytilaamme tutustumaan oviimme ja niiden pintamateriaaleihin Helsingin Sörnäisiin! Sovithan esittelystä Erika Anderssonin kanssa, puh. 0400 415 074 tai erika.andersson@scancerco.fi.

Katso myös tuotekortit kaikista ovistamme.  

11

Sesam-, Spirit- ja Evokit-ovet erilaisilla puuviiluilla toteutettuna.

 

Sykähdy sävyistä, villiinny viiluihin, luota laminaattiin

Pidätkö tasasävyisestä maali- ja laminaattipinnasta vai sykkiikö sydämesi eloisille puupinnoille? Spirit-oven tasopintaan voi valita haluamasi pintamateriaalin ovimallistostamme. Mallistot on jaoteltu pintamateriaalien mukaan. Maali- ja lakkapintaiset ovat saa joko kuivaan tai kosteaan tilaan pintakäsiteltyinä. Viiluovissa viilun suunnaksi voi valita pysty- tai vaakasuunnan. 

Aida - aitoviiluovet
Amelia - tekniset viiluovet
Ilona - laminaattiovet
Olivia - maalatut väliovet
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube