11

Sense-pintaliukuovi minimalistiseen makuun

Sense-pintaliukuovessa on minimalismi huipussaan, sillä oven liukumekanismi on piilotettu  siten, ettei se näy ovea käytettäessä lainkaan.  Pintaliukuovi sopii sisäoven lisäksi hyvin myös tilanjakajaksi. 

Kynnyksetön Sense-ovi on esteetön ja soveltuu kaikenikäisille. Piilotetun liukumekanismin hidastimet pehmentävät oven pysähtymistä kiskon ääripäissä ja ovilehden alla olevat jousitetut pyörät tasaavat lattian pientä epätasaisuutta ovea liikutettaessa. Ovi varaa osan painostaan pyörille, mutta tarvitsee myös seinärakenteeseen hyvän tuennan. Oven sijaintia voidaan säätää liukumekanismista jokusen millin sekä korkeus- että syvyyssuunnassa. 

Kuten kaikkiin Scanforma-sisustusoviin, voi myös Sense-pintaliukuoven pintamateriaaliksi valita aidon puuviilun, laminaatin tai maalin. Myös printti- ja tarrapinnat ovat mahdollisia asiakkaan omasta kuva-aineistosta. Ovilehden rakenteeksi asiakas voi valita tupla- tai massiivirungon. Ovet valmistetaan asiakkaan mittojen mukaan mittatilaustyönä konseptin materiaaleilla ja heloilla. 

Sense-ovessa ovilehti on liukumekanismin vuoksi oviaukkoa korkeampi ja leveämpi ja se asettuu suljettuna oviaukkoon nähden epäsymmetrisesti. Oven kätisyys on vapaasti valittavissa. Sense-oven taakse voi asentaa tavanomaisen jalkalistan, sillä ovilehden ja seinän väliin jää säädettävissä olevaa tilaa 12-16 mm. 

Toimitussisältö: Sense-ovi myydään aina kokonaisuutena, johon kuuluvat ovilehti vetimillä sekä liukumekanismi hidastimilla ja jousitetuilla pyörillä. 

 

_

Sense-pintaliukuovi on osa Scancerco Oy:n omaa Scanforma-sisustusoviperhettä, jota yhdistävät yhteinen pintamateriaalimallisto ja keskenään yhteensopivat pintahelat, joilla tiloihin saadaan yhtenäinen ulkonäkö ovityypistä riippumatta. Muita ovityyppejä ovat Evokit-taskuliukuovi, Sesam-pintaliukuovi ja Spirit-piilokarmiovi. 

11
11

Käyttäjälähtöisesti suunnitelluissa Scanforma-sisustusovissa tuotteiden minimalistinen estetiikka ja käytön esteettömyys yhdistyvät kotimaiseen muotoiluosaamiseen. Ovikonseptissa toisistaan poikkeaville ovityypeille on luotu yhteinen materiaalimallisto sekä muotokieleltään yhdenmukainen helavalikoima. Konseptin vaihtoehtojen puitteissa räätälöitävillä mittatilausovilla tiloihin saadaan sekä yksilöllinen että ilmeeltään yhtenäinen oviperhe.

Ominaisuudet pähkinänkuoressa

 • liukujärjestelmä ei näy ulospäin
 • laadukkaat ja linjakkaat vetimet
 • sulkuhidastin liu´un molemmissa päissä
 • max korkeus 3000 mm, ovilehden paino max. 80 kg
 • leveys 850 mm – 1300 mm (paitsi laminaattiovet max 1190 mm)
 • ovilehden suositeltu mittasuhde 1:3 (leveys:korkeus)
 • jouselliset pyörät oven alle
 • alaohjain linjaa oven kulkua
 • pintavaihtoehdot: maali, puuviilu, tekninen viilu, laminaatti, printti ja tarra
 • kosteisiin tiloihin viimeistely PU-lakalla tai -maalilla (ovea ei suoraan vesikontaktiin)
 • mittatilaustuote, valmistetaan asiakkaan mitoilla
11

Less is more. Vaatehuoneet on erotettu käytävästä vähäeleisillä, mutta tummanpuhuvilla liukuovilla, joiden sävymaailma on sovitettu yhteen lattian kanssa. 

Ovilehden runkorakenne

11
Scancercon sisustusoviin voi valita ovilehden rakenteeksi joko tupla- tai massiivirungon. 

Tuplarunko koostuu kahdesta puukehästä, joista toinen on massiivipuuta ja toinen LVL-liimapuuta. Tasopinnan kaksinkertainen MDF-levytys limittyy tuplarungon osalta. Ovilehden tasopintoihin voi valita viimeisteltyksi maalauksen, viilutuksen tai laminaatin. Myös tarra- tai printtipinnat ovat mahdolllisia valkoiseksi maalatun oven päälle.

Massiivirunko koostuu massiivipuukehyksestä, jonka ytimenä on tiivis pellavakuitupuriste. Ovilehden tasopinnoilla on molemmin puolin HDF-levytys, joka viimeistellään joko maalaamalla, viiluttamalla tai laminaatilla. Myös tarra- tai printtipinnat ovat mahdolllisia massiivirunkoisen valkoiseksi maalatun oven päälle. Massiivipuurunkoinen ovi on materiaaleista johtuen raskas, mikä tulee ottaa huomioon seinän tukirakenteissa.

Vedinvaihtoehdot

Vedinten muodolla ja värillä vaikutat oven ulkonäköön. Valitse pyöreä tai neliö vetimen muodoksi ja väriksi mattamusta, hopea tai rosteri. Mikäli haluat oven lukittavaksi, vetimeksi valitaan vääntönupillinen uppovedin.

Mattamusta, F9714M

11
11
11
11

Hopea, F1

11
11
11
11

Rosteri, F94

11
11
11
11

Scanforma-sisustusovet

Scanforma-sisustusoviperheen  erilaista ovityyppejä yhdistää esteettömyys, yksilöllisyys ja tyylikäs, yhtenäinen ulkonäkö. Yhteiset ovimallistot löydät myös tältä sivulta, vain muutamaa materiaalia ei tuotantoteknisesti voida toteuttaa kaikissa ovityypeissä.

 • seinän sisään piiloutuvat Evokit-liukuovet
 • piilossa olevilla liukujärjestelmillä varustetut Sense-pintaliukuovet
 • seinä- tai kattokiinnitteiset Sesam-pintaliukuovet
 • piilokarmilliset ja piilosaranoidut Spirit-ovet

Olet lämpimästi tervetullut näyttelytilaamme tutustumaan oviimme ja niiden pintamateriaaleihin Helsingin Sörnäisiin! Sovithan esittelystä Erika Anderssonin kanssa, puh. 0400 415 074 tai erika.andersson@scancerco.fi.

Katso myös tuotekortit kaikista ovistamme.  

11

Sesam-, Spirit- ja Evokit-ovet erilaisilla puuviiluilla toteutettuna.

 

Laaja valikoima aitoviiluja, laminaatteja ja maalisävyjä

Pidätkö tasasävyisestä maali- ja laminaattipinnasta vai sykkiikö sydämesi eloisille puupinnoille? Spirit-oven tasopintaan voi valita haluamasi pintamateriaalin ovimallistostamme. Mallistot on jaoteltu pintamateriaalien mukaan. Maali- ja lakkapintaiset ovat saa joko kuivaan tai kosteaan tilaan pintakäsiteltyinä. Viiluovissa viilun suunnaksi voi valita pysty- tai vaakasuunnan. 

Aida - aitoviiluovet
Amelia - tekniset viiluovet
Ilona - laminaattiovet
Olivia - maalatut väliovet
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube