11

UKK ilmanvaihto ja venttiilit

Miten selvitän venttiilin mallin ja koon?

Löydät venttiilimallin nimen ja koon tarrasta, joka on kiinnitetty venttiilin yläpintaan. Kaikissa malleissa ei kuitenkaan ole tarraa, jolloin voit mitata venttiilin pituuden ja katsoa venttiilimallin hinnastosta. Voit ottaa myös yhteyttä asiakaspalvelumme +358 40 1625 227, asiakaspalvelu@scancerco.fi.

Venttiilivalikoimamme mittoineen löytyy B2B-tilausjärjestelmästämme.

Mikä suodatin sopii venttiiliini?

Löydät sopivan suodattimen hinnastosta Voit ottaa myös yhteyttä asiakaspalvelumme +358 40 1625 227, asiakaspalvelu@scancerco.fi.

Suodatinvalikoimamme löytyy B2B-tilausjärjestelmästämme.

Sopiiko tuloilmaikkuna painovoimaiseen ilmanvaihtoon?

Tuloilmaikkunoita suositellaan vain koneellisen poistoilmanvaihdon kohteisiin, koska painovoimaisessa poistoilmavaihdossa on mahdollista, että huoneistosta tulee sään vaikutuksesta ylipaineinen, jolloin lämmintä ja kosteaa sisäilmaa voi kulkeutua ikkunan välitilaan huurruttaen ulkolasin. Lue tuloilmaikkunasta!.

Myymme tuloilmaikkunaan venttilit, jotka voit tilata asiakaspalvelustamme soittamalla +358 40 1625 227 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@scancerco.fi.

Miten suodattimet huolletaan ja kuinka usein?

Suodattimen vaihtoväli riippuu käyttöolosuhteista. Suositeltava vaihtoväli on kuitenkin vähintään 2 kertaa vuodessa keväällä ennen siitepölykauden alkua ja sen loputtua. Karkeasuodattimet puhdistetaan pesemällä ne saippualiuoksessa. Antimikrobiset allergeenisuodattimet vaihdetaan uusiin puhdistamisen sijaan, sillä niiden suorituskyky ei palaudu alkuperäiselle tasolle jos ne imuroidaan. Allergeenisuodattimet eivät kestä vesipesua.

Tukkeentunut suodatin alentaa huomattavasti tuloilmamääriä heikentäen terveydelle välttämättömän raitisilman saantia ja voi pahimmillaan estää sen saamisen kokonaan. Mikäli hallittu tuloilmanotto venttiilin kautta ei enää onnistu, poiston imu vetää korvausilmaa hallitsemattomasti ja suodattamattomana sieltä mistä se sitä saa, esim. rakenneliitosten tai postiluukun kautta.

Tukkeentunut suodatin vaikuttaa myös koko tulo-poistoilmanvaihtojärjestelmän toimivuuteen ja voi pahimmillaan lisätä rakennuksen käyttökustannuksia. Kaikki edellä mainitut ovat tärkeitä syitä seurata suodatinten ilmanläpäisykykyä ja suodatuksen hiukkaskertymää säännöllisesti. Huoltoväli suodattimille on liian pitkä, jos tukkeentumat aiheuttavat ongelmia tilojen käyttäjille tai sisäilmalle.

Minkä värisenä venttiileitä saa?

Venttiileitä saa valkoisena, ruskeana ja alumiinisena. Tilauksesta venttiilit voidaan myös maalauttaa millä tahansa RAL-kartan sävyllä. Halutessasi lisätietoa venttiilien maalauttamisesta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla +358 40 1625 227 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@scancerco.fi.

Voiko venttiileitä jälkiasentaa?

Kaikki Biobe-venttiilit sopivat jälkiasennukseen. Muiden valmistajien venttiilien jälkiasennuksen mahdollisuudesta kannattaa kysyä valmistajalta. Biobe-venttiilien asennusohjeet venttiilimalleittain löydät asennusohjeet-sivulta.

Kuka jälkiasentaa Biobe-venttiileitä?

Jälkiasennuksen voi tehdä itse tai sen voi teetättää ammattilaisella. Biobe-venttiileitä asentavia yhteistyöyrityksiämme on ympäri Suomen, ja löydät ne asennuskumppanit-sivulta.

Mikä on allergeenisuodatin?

Allergeenisuodatin on rakenteeltaan kennomainen ilmansuodatin, jonka teho perustuu elektrostaattiseen varaukseen. Suodatin imee tehokkaasti myös pienhiukkasia, kuten allergeeneja, nokea ja katupölyä.

Tutustu allergeeni- ja muihin myymiimme suodattimiin.

Kuuluvat kadun äänet venttiilin läpi sisälle?

Venttiili itsellään ei vaimenna ulkoa tulevaa melua, mutta kaikki Biobe-venttiilit on mahdollista lisävarustaa äänenvaimentimella myös jälkiasennuksena. Lisätietoa saat Biobe-äänenvaimentimen sivulta tai voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla +358 40 1625 227 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@scancerco.fi.

Asunnossa vetää, johtuuko se venttiileistä?

Vedon tunne voi johtua useammasta syystä. Usein se johtuu siitä, ettei koneellisella poistoilmanvaihdolla varustetun rakennuksen asunnoissa ole tuloilmanvaihdon puolella lainkaan tai tarpeeksi korvausilmaventtiileitä. Tällöin ilmanvaihtokone imee korvausilmaa olemassa olevista kanavista ja raoista poistoimun tehoa vastaavan ilmamäärän. Myös poistoimu voi olla säädöiltään pielessä suhteessa tuloilmamääriin tai venttiili on voitu sijoittaa siten, että se suuntaa ulkoilmavirran suoraan oleskelualueelle aiheuttaen vedon tunnetta. Lämmityspatterin sijainti lähellä tuloilman lähdettä nostaa lämmintä huoneilmaa ylös ja sekoittaa sen kylmään tuloilmaan tasaten sekoitetun ilmavirran lämpötilaa. Tulo- ja poistoilmanvaihdon painemittaukset, tasapainotukset ja säädöt kannattaa teettää aina ilmanvaihdon ammattilaisella.

Ilmanvaihto-ongelmissa sinua auttavat Scancercon kumppaniyritykset, ja heidän yhteystiedot löytyvät asennuskumppanit-sivulta.

Ohjeet ilmanvaihdon mitoitukseen saat suunnitteluohjeet sivultamme

Miksi venttiili huurtuu?

Korvausilmaventtiili voi huurtua erityisoloissa, vaikka se olisi valmistettu kondensoimattomasta materiaalista. Eritysolosuhteita ovat mm. kova pakkasjakso kostean ja lämpimän jakson jälkeen. Tällöin huonetilaan imeytynyt kosteus kohottaa merkittävästi sisäilman kosteutta. Kun ulkoilma nopeasti kylmenee, viilentää sisään tuleva ilma myös venttiilin osia, saaden huonekosteuden kondensoitumaan niiden pintaan. Huurtuminen voi johtua myös liian tehokkaasta poistoilmanvaihdosta, jolloin venttiili viilenee liikaa ja ilmankosteus tiivistyy sen pintaan myös suhteellisen kuivassa sisäilmassa. Lue lisää huurtumisesta blogipostauksestamme ikkunan huurtumisesta.

Kuka myy venttiilejä ja suodattimia?

Meiltä voi tilata Biobe-venttiilit ja suodattimet kaikkiin yleisimpiin venttiilimerkkeihin joko soittamalla asiakaspalveluumme +358 40 1625 227 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@scancerco.fi.

Suodattimet voit myös tilata verkkosivullamme olevalla ­tilauslomakkeella ja lähettää sen täytettynä: asiakaspalvelu@scancerco.fi.

Venttiileitämme ja suodattimiamme myydään mm. rautakaupoissa, esim. K-rauta ja Starkki ja LVI-tukuista, kuten Dahl-Suomi ja Onninen. Niitä saa myös ilmanvaihtoon erikoistuneista yrityksistä, esim. Suodatinkeskus, Suodatinmaailma, Allergia-Apu.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube