Sisäilmanlaatu on asumisterveyden A ja O

Sisällä hengittämämme ilman alkulähde on ulkoilma, perustuuhan ilmanvaihto ilman kierrolle ulkoa sisälle ja edelleen ulos. Venttiilien kautta sisään otettavan ulkoilman puhtaudesta huolehtiminen on ensimmäinen askel kohti parempaa sisäilmaa. Siitä huolehtivat venttiilien uumenissa olevat ilmansuodattimet.

Huolla venttiilien ilmansuodattimet
ja
helpota pöly- ja allergiaoireilua

Tuloilmaventtiilien ilmansuodattimien huolto ehkäisee ulkoilman epäpuhtauksien kulkeutumista sisätiloihin ja keuhkojemme hengitettäväksi. Löydät valikoimastamme suodatusteholtaan erilaisia suodattimia markkinoiden yleisimpiin venttiilimerkkeihin ja malleihin.

Hinnasto 2021

LATAA

Lähetä linkki sähköpostiosoitteeseen::

Tilauslomake

LATAA

Lähetä linkki sähköpostiosoitteeseen:

Toimi näin:

1. Lataa hinnasto. Valitse oikea venttiilimerkki ja malli. Valitse suodatin haluamasi suodatustehon mukaan.

2. Tee tilaus. Suosittelemme käyttämään tilauslomaketta, joka toimii sinulle sekä ostoslistana että tallenteena. Lataa lomake alla olevasta linkistä, täytä ja tallenna koneellesi. 

3 Meilaa tai soita tilaus. Lähetä lomake sähköpostin liitteenä: asiakaspalvelu@scancerco.fi.

tai tee tilaus puhelimitse asiakaspalveluumme, puh. 040 1625227. 

4. Tilausvahvistus. Saat tilauksesta myös tilausvahvistuksen.

Katu- ja siitepölykausi alkaa huhtikuulla, oletko valmis?

Nyt on taas aika vaihtaa tuloilmaventtiilien suodattimet, sillä kevään kukkijat tuovat tuotapikaa siitepölyä Suomenlahden eteläpuolelta. Myös kotoisat puummekin heräävät eteläisessä Suomessa vähitellen uuteen kasvukauteen vieden samaa sanomaa nopeasti kohti pohjoista.

Suomen rakentamismääräyksissä (D2 3.3) tuloilman suodatustaso määräytyy sisäilman laadulle asetettujen vaatimusten ja ulkoilman laadun perusteella. Suodatus suunnitellaan yleensä siten, että ilmansuodattimien erotusaste on vähintään 80 % 1,0 µm:n hiukkasilla suodattimen käyttöiän aikana. Tätä vastaava ilmansuodattimen luokka on F7.

Allergeenisuodatin tehokkaaseen suodattamiseen

Suodatettu, venttiilien kautta otettava tuloilma vähentää allergiaoireilua ja antihistamiinien tarvetta, sillä allergeenisuodatin kerää tuloilman epäpuhtaudet tehokkaasti. Paitsi noen, katupölyn ja muut tuloilman epäpuhtaudet, Biobe-allergeenisuodatin suodattaa tuloilmasta myös siitepölyn, esimerkiksi vahvasti allergisoivan koivun osalta jopa 90%:sesti. Kennomaisen suodattimen toiminta perustuu elektrostaattisuuteen, jossa sähkömagneettinen varaus imee epäpuhtaudet suodattimeen tuloilman kulkiessa venttiilin läpi ulkoa huonetilaan. 

Tiesithän, että asunto-osakeyhtiöissä ilmansuodatinten huoltovastuu on taloyhtiöllä?

Joko sinun taloyhtiösi on vaihtanut tuloilmaventtiilien suodattimet? 

Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukon mukaan tuloilmaventtiilien suodatinten huoltovastuu on nykyisin taloyhtiöllä, kun se aiemmin oli osakkaan vastuulla. Taloyhtiö voi hankkia ilmansuodattimet yleisimpiin venttiilimerkkeihin suoraan meiltä tai IV-huoltoyhtiöiden tai jälleenmyyjien kautta. Suodatinten vaihtotyö onnistuu huoltoyhtiöiden kautta. Lisätietoa saat taloyhtiösi isännöitsijältä.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube