Valitse raikas ja puhdas sisäilma!

Scancerco / Asiakasinfo / Valitse raikas ja puhdas sisäilma!

Sisäilmaston laatu on omissa käsissämme

Tuloilman suodattaminen on ensimmäinen askel kohti puhtaampaa sisäilmaa. Korvausilmaventtiilien ja tuloilmaikkunaventtiilien uumenista löytyvien suodattimien tehtävänä on poistaa sisään otettavan ilman epäpuhtaudet. Suodatin valitaan ympäristön ilman laadun ja halutun suodatustehon mukaan.

Valitse raikas ja puhdas sisäilma!

Taas on se aika vuodesta, nimittäin korvausilmaventtiiilien ilmansuodatinten huoltoaika. Katupöly- ja siitepölykausi kolkuttelee ovella ja ilmansuodattimien kyky huolehtia tuloilman puhdistamisesta joutuu taas kuormitettavaksi. Suodatinhuollolla varmistetaan, että huoneistoihin saadaan suodattua puhdasta ilmaa ja että taloyhtiön ilmanvaihtojärjestelmä toimii kuten pitää. Epäpuhtauksista tukkeentuneet suodattimet vaikuttavat myös riittävän raitisilman saantiin ja sitä kautta asumisterveyteen osana tulo-poistoilmanvaihtoa.

11

 

Early Bird – 30 %
ilmansuodatinten ohjehinnoista

Alennus koskee vain taloyhtiöille tilattavia vaihtosuodattimia,
joten laskutettavan tulee olla asunto-osakeyhtiö.
Tilaaja voi olla isännöitsijä, huoltoliike tai taloyhtiön edustaja.
Alennus ei koske jo tehtyjä tilauksia.

Scancerco Oy:n venttiilisuodatinvalikoima kattaa jo markkinoiden yleisimmät tuotemerkit,
23 erilaista venttiilimallia ja niiden 92 erilaista kokoa.

Vaihtosuodattimet markkinoiden yleisimpiin tuloilmanoton venttiilimerkkeihin ja malleihin

Tilaukset ja tiedustelut

Valintataulukossa irtomyyntituotteet, ei IP-pakattuja.

 • Biobe VS 20/30/40/50/60
 • Biobe Duo 20/30/40/50/60
 • Biobe Junior 10/12/14/16/20
 • Biobe Comfortline 20/30/40
 • Biobe Airmax 40/60
 • Biobe Thermovent 130/170/200
 • Biobe ThermoPlus 40/60
 • Biobe ThermoMax 40/60
 • Biobe BSV-seinäventtiili
 • Air Termico PRS 400/600/800
 • Air Termico PRSX 400/600/800/1000
 • Air-in Kameleontti 400/600
 • Air-In 400/600
 • Fresh 80/90/100
 • Velco VS 80/100/125/160
 • Ventec 400 (valmistettu 2006 jälkeen)
 • Ventec 400 (kehys, valmistettu ennen 2006)
 • Freshtec (valmistettu 2006 jälkeen)
 • Freshtec (kehys, valmistettu ennen 2006)
 • Airtec (valmistettu 2006 jälkeen)
 • Airtec (kehys, valmistettu ennen 2006)
 • Klik
 • Klik S

Taloyhtiöiden ilmanvaihdon perusparannushankkeisiin:

  • Biobe-korvausilmaventtiilit (myös jälkiasennettavat)
  • Biobe-tuloilmaikkunaventtiilit

Ätsshii....niif niif

Allergiaoireiden hillitsemisen sijaan kannattaa satsata ennaltaehkäiseviin keinoihin. Tuloilman suodattaminen on helppo ja edullinen keino huolehtia omasta ja muiden asumisterveydestä rakennetussa ympäristössä, jossa vietämme valtaojan ajastamme.  

11
11

Rakennetussa ympäristössä voimme vaikuttaa sisäilman laatuun ja asumisterveyteen

Rakennukset ovat olennainen toimintaympäristömme koko elämämme ajan. Käyttämissämme tiloissa, niin kotona kuin työssä, tulee lähtökohtaisesti huolehtia ilmanvaihdon oikeasta toteutuksesta ja riittävästä korvausilman saannista sekä erityisesti sen puhtaudesta. Hallittu korvausilmanotto ilmavaihtoventtiilien kautta ei vielä riitä, sillä ulkoa tuleva ilma tulee vielä suodattaa ilman epäpuhtauksista, kuten roskista ja siitepölystä. Ilman suodatinta oleva korvausilmaventtiili tuo tulleessaan allergeenit ja muut epäpuhtaudet hengitysilmaamme ja epäpuhtauksista tukkeentunut suodatin toimii huonosti tai ei enää lainkaan. Venttiilien ja suodattimien huoltamisesta tuleekin huolehtia asumisterveyden nimissä vähintään kerran, mieluiten kahdesti vuodessa, ulkoilman epäpuhtausaste ja suodatustarve huomioiden.

Puhtaan sisäilman tärkeys koskettaa meitä jokaista jokaisena päivänä

Asumisterveydestä puhuttaessa sen kohteina ovat paitsi asuintalot myös työpaikat ja muut toimipaikat, joissa kaikissa tulee huolehtia terveellisestä sisäilmasta. Valtaosa meistä viettää arkipäivistään vähintään kaksi kolmannesta sisätiloissa. Käytämme kolmanneksen vuorokaudesta nukkumiseen, mikä tarkoittaa lähes 3000 tuntia vuodessa. Työviikon 40 tuntia tarkoittaa sisätöissä lähes 2000 työtuntia vuodessa. Vapaa-ajastammekin osa kuluu rakennetussa ympäristössä harrastaen, opiskellen, shoppaillen ja toisiamme tavaten. Koska vuosituntikertymä sisäilmassa oleskellen on siis tuhansia tunteja, ei ole yhdentekevää millaista sisäilmaa hengitämme.

Rakasta – myös puhdasta tuloilmaa

Ilmanvaihtoa tarvitaan terveellisen ja viihtyisän sisäilman ylläpitämiseen rakennuksessa. Rakennuksen sisäilman laatuun vaikuttavat monet tekijät, joista tärkeimmät ovat kunnossa olevat rakenteet ja toimivat ilmanvaihtolaitteet.

Toimiva ilmanvaihto poistaa sekä asumisesta syntyviä ilman epäpuhtauksia ja huonekosteutta että tuo suodatettua, raitista ulkoilmaa korvausilmaksi sisätiloihin. Ilmanvaihtolaitteiden huoltaminen onkin perusta asumisterveydelle. Sen sijaan, että tyytyisimme helpottamaan siitepölyn aiheuttamaa allergiaoireilua tai pölystä, noesta ja muista ilman epäpuhtauksista aiheutuvaa tukkoisuutta, vetistäviä silmiä tai päänsärkyä, voimme valita myös oireilun ennaltaehkäisyn.

Siitepölykausi Suomessa on pitkäkestoinen ja kuormittava

Talven taittuessa kevätkuukausiin monissa taloyhtiöissa nukutaan vielä sikeästi talviunta, vaikka eteläisen Suomen allergeeni- ja katupölykausi kolkuttaa jo ovella. Ensin maahamme rantautuvat Itämeren takaa tulevat siitepölyt, sitten alkaa kotoisten lajiemme kukintakausi. Eniten allergisoivista lajeista leppä aloittaa kukintansa Lappia lukuunottamatta jo maaliskuun alussa, koivu huhtikuun puolivälissä, heinät kesäkuun alussa ja pujo heinäkuun alkupuolella. Vaikka pahin siitepölyjakso kukin lajin kohdalla kestää kuukauden päivät, on siitepölyä ilmassa ajoittainen toinen mokoma myös sitä ennen ja sen jälkeen. Kotoisat lajimme tuottavat siitepölyä vähintäänkin puolet vuodesta, joten herkille se aiheuttaa pitkäkestoisen terveyshaitan.

11

Ennaltaehkäise allergiaoireilua – huolehdi tuloilman puhtaudesta

Allergeeni- ja katupölykauden kynnyksellä mediassa herätään talviunesta. Mediakanavasta riippumatta sisällöissä keskitytään paljolti jo ilmaantuneiden allergiaoireiden ja sairauksien helpottamiseen ja hoitamiseen, mutta unohdetaan täysin puhua niiden ennaltaehkäisystä. Allergiaoireiden ennaltaehkäisy koskee kuitenkin meistä jokaista – oman ja muiden asumisterveyden vastuunkantajina.

LUE LISÄÄ

 

Rekisterilähde: Scancercon asiakasrekisteri 2022. 

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube