fbpx

Biobe suodattimet

Biobe allergeenisuodatin 

Biobe-venttiileihin on kehitetty suodatin, joka kerää tehokkaasti ilman allergeeneja tukkeutumatta ja ilmamäärien kärsimättä. Suodatin on erittäin helppo asentaa sekä uusiin että käytössä oleviin korvausilmaventtiileihin.

Biobe-allergeenisuodatin on markkinoiden tehokkain; sillä saavutetaan noin 90 % suodatusteho esim. koivun siitepölylle. Allergeenisuodattimen suodatusteho perustuu sähköstaattiseen ilmiöön, joka imee ilman epäpuhtaudet suodattimeen. Avoimessa rakenteessa on pieni virtausvastus ja siksi se sallii korkean ilmanmäärän läpäisyn.

Uuden teknologian ansiosta korvausilman määrä pienenee vain 5-10 % tavanomaisiin rakoventtiilin karkeasuodattimiin verrattuna. Perinteiset tehosuodattimet pienentävät ilmamääriä yli 60 %, jolloin korvausilma alkaa tulla sisään hallitsemattomasti rakenteiden, kuten esim. postiluukun kautta.
  
Suodattimen vaihtoväli riippuu käyttöolosuhteista. Suositeltava vaihtoväli on 1-2 kertaa vuodessa, mieluiten ainakin keväällä ennen siitepölykauden alkua.

Suodatin tulisi vaihtaa puhdistamisen sijaan, sillä suodatin on elektrostaattinen ja sen suodatusteho muuttuu käytön aikana siihen kertyneiden hiukkasten koon sekä suodatusolosuhteiden mukaan. Mikäli suodatin halutaan imuroida vaihtamisen sijaan, on huomioitava, että sen suorituskyky ei palaudu alkuperäiselle tasolle.

Biobe -allergeenisuodatin asennettuna Biobe-venttiilin suodatinkoteloon

Kuvassa suurennos suodattimen rakenteesta

Antimikrobinen allergeenisuodatin

Uuden sukupolven allergeenisuodatin on antimikrobinen, jolla on vastaavat suoritusarvot kuin tavallisella allergeenisuodattimella. Saman hintaisen antimikrobisen suodattimen lisäetuna on mikrorakenteisen kalvon erikoiskäsittely. Se estää mahdollisen homeen kasvun suodattimessa. Tätä ominaisuutta indikoi suodattimen vihreä väri.

Antimikrobisessa suodattimessa on mikrorakenteisen kalvon erikoiskäsittely, joka estää mahdollisen homeen kasvun suodattimessa.

Biobe allergeenisuodatin
Tuotekoodi SA30 SA40 SA50 SA60 SA-5P-30 SA-5P-40 SA-5P-50 SA-5P-60
Raaka-aine alumiini/solumuovi
Pintakäsittely/väri valkoinen
Myyntierä yksittäispakattu. SA-5P-sarja 5 kpl/pss

F7-suodatin

F7-suodatin sopii Biobe ThermoVent-venttiiliin. Suodatinmateriaali on erikoispaperia ja suodattimen runko on valmistettu kierrätyskelpoisesta muovista. Suodatin on kertakäyttöinen ja se suositellaan vaihdettavaksi 1-2 kertaa vuodessa. 

F7-suodatin kuuluu nk. hienosuodattimiin (F5-F9). Hienosuodattimien kohdalla numeroa vastaava prosenttiluku kertoo kuinka suuri osa yli 0,4 mikrometrin kokoisista hiukkasista (1 µm on millin tuhannesosa) on jäänyt suodattimeen.

F5 >= 40%
F6 >= 60%
F7 >= 80%
F8 >= 90%
F9 >= 95%

G3-suodatin

Kuitusuodatin (kuvassa asennettuna suodatinkoteloon) on G3-luokan suodatin, jonka kuiturakenne on hyvin tiheä estäen tehokkaasti ilman epäpuhtauksien pääsyn sisätiloihin. Suodatinta ei suositella pestäväksi. Sen suositeltava vaihtoväli on kerran vuodessa. 

Kuitusuodatin sopii ikkunakarmiin asennettuihin Biobe-korvausilmaventtiileihin (VS, DUO, Junior). Suodatin on erittäin helppo asentaa sekä uusiin että käytössä oleviin korvausilmaventtiileihin.

Karkeasuodatin

Karkeasuodattimen materiaalina on polyesteri, joka muodostaa verkkomaisen rakenteen. Suodattimen voi pestä esim. astianpesuaineella ja käyttää uudelleen.

Karkeasuodatin sopii ikkunakarmiin asennettuihin Biobe-korvausilmaventtiileihin (VS, DUO, Junior). Suodatin on erittäin helppo asentaa sekä uusiin että käytössä oleviin korvausilmaventtiileihin.

Lähikuva karkeasuodattimen rakenteesta.

Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram