fbpx

Biobe-suodattimet

Antimikrobinen allergeenisuodatin 

Scancercon tarjoamaan tuloilmaventtiilivalikoimassa on antimikrobinen suodatin, joka kerää tehokkaasti ilman allergeeneja tukkeutumatta ja ilmamäärien kärsimättä. Antimikrobinen aine on osa mikrorakenteista kalvoa, ehkäisten mahdollisen mikrobikasvun suodattimessa. Tätä ominaisuutta indikoi suodattimen vihreä väri. Suodatin on erittäin helppo asentaa sekä uusiin, että käytössä oleviin korvausilmaventtiileihin.

Scancercon antimikrobinen allergeenisuodatin on markkinoiden tehokkain; sillä saavutetaan noin 90 %:n suodatusteho esim. koivun siitepölylle. Suodatusteho perustuu sähköstaattiseen ilmiöön, joka imee ilman epäpuhtaudet suodattimeen. Suodattimen avoimessa rakenteessa on pieni virtausvastus ja sen ansioista suodatin läpäisee korkean ilmamäärän.

Uuden teknologian ansiosta korvausilman määrä pienenee vain 5-10 % tavanomaisiin rakoventtiilin karkeasuodattimiin verrattuna. Perinteiset tehosuodattimet pienentävät ilmamääriä yli 60 %, jolloin korvausilma alkaa virrata rakennuksen sisään hallitsemattomasti esim. postiluukun kautta.
  
Suodattimen vaihtoväli riippuu käyttöolosuhteista. Suositeltava vaihtoväli on kuitenkin vähintään 1-2 kertaa vuodessa, ainakin keväällä ennen siitepölykauden alkua.

Suodatin tulisi vaihtaa puhdistamisen sijaan, sillä suodattimen elektrostaattisuus ja suodatusteho muuttuvat käytön aikana siihen kertyneiden epäpuhtauksien, hiukkasten koon sekä suodatusolosuhteiden mukaan.

Huom! Jos suodatin puhdistetaan esim. imuroimalla, ei sen suorituskyky palaudu alkuperäiselle tasolle.

Suodattimessa oleva antimikrobinen aine on sisällytetty mikrorakenteiseen kalvoon, joka estää mahdollisen homeen kasvun suodattimessa.

Biobe allergeenisuodatin
Tuotekoodi SA30 SA40 SA50 SA60 SA-5P-30 SA-5P-40 SA-5P-50 SA-5P-60
Raaka-aine alumiini/solumuovi
Pintakäsittely/väri valkoinen
Myyntierä yksittäispakattu. SA-5P-sarja 5 kpl/pss

Karkeasuodatin

Karkeasuodattimen materiaalina on verkkomainen polyesteri ja sen voi pestä esim. astianpesuaineella ja käyttää uudelleen. 

Karkeasuodatin sopii ikkunakarmiin asennettuihin Biobe-korvausilmaventtiileihin (VS, DUO, Junior) Suodatin on erittäin helppo asentaa sekä uusiin että käytössä oleviin korvausilmaventtiileihin.

Suodattimen värivaihtoehdot: musta, valkoinen

Lähikuva karkeasuodattimen rakenteesta.

F7-suodatin

F7-suodatin sopii Biobe ThermoVent-venttiiliin. Suodatinmateriaali on erikoispaperia ja suodattimen runko on valmistettu kierrätyskelpoisesta muovista. Suodatin on kertakäyttöinen ja se suositellaan vaihdettavaksi 1-2 kertaa vuodessa. 

F7-suodatin kuuluu nk. hienosuodattimiin (F5-F9). Hienosuodattimien kohdalla numeroa vastaava prosenttiluku kertoo kuinka suuri osa yli 0,4 mikrometrin kokoisista hiukkasista (1 µm on millin tuhannesosa) on jäänyt suodattimeen.

G3-suodatin

Kuitusuodatin (kuvassa asennettuna suodatinkoteloon) on G3-luokan suodatin, jonka kuiturakenne on hyvin tiheä estäen tehokkaasti ilman epäpuhtauksien pääsyn sisätiloihin. Suodatinta ei suositella pestäväksi. Sen suositeltava vaihtoväli on kerran vuodessa. 

Kuitusuodatin sopii ikkunakarmiin asennettuihin Biobe-korvausilmaventtiileihin (VS, DUO, Junior). Suodatin on erittäin helppo asentaa sekä uusiin että käytössä oleviin korvausilmaventtiileihin.

BSV-suodatin

Biobe-seinäventtiilissä käytetään G3-suodatinta, jonka kuiturakenne on hyvin tiheä estäen tehokkaasti ilman epäpuhtauksien pääsyn sisätiloihin. Suodatinta ei suositella pestäväksi. Sen suositeltava vaihtoväli on kerran vuodessa. 

Biobe BSV-suodattimen tilaustiedot
Tuotekoodi BSSUOD
Raaka-aine poly
Pintakäsittely/väri valkoinen
Myyntierä yksittäispakattu
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram