Tuotekehitys osana liiketoimintaa

Scancerco / Jutturuutu / Tuotekehitys osana liiketoimintaa
Tapio Juujärvi

Tuotekehitys ja -testaus osana liiketoimintaa

Scancercolla tuotesuunnittelu, -kehitys ja -testaus ovat olennainen osa yrityksen liiketoimintaa. Tuotekehitys alkaa yleensä joko asiakkaan tarpeesta tai havaitusta tuotteen puutteesta markkinoilla. Tarve voi koskea olemassa olevan tuotteen jatkokehittämistä tai kokonaan uuden tuotteen luomista.

Tuotesuunnittelu, tuotteiden jatkokehitys ja testaus ovat aina olleet Scancercolle (aik. Biobe ja Scanfinn) tärkeä liiketoiminnan osa-alue. Oma suunnittelutiimi ja vahva tuotetekninen suunnitteluosaaminen yhdistettynä ymmärrykseen talonrakennus- ja puusepänteollisuuden tuotantoprosesseista mahdollistavat niin asiakasräätälöityjen tuotteiden suunnittelun, kuin omien tuotemerkkien valikoiman laajentamisen.

Hyvät verkostot ja suhteet asiakkaisiin

Aktiivinen vuorovaikutus asiakkaiden kanssa tuottaa kotimaan ja lähialueiden markkinoille tuotteita, jotka vastaavat kysyntää ja tarpeita. Hyvät tavarantoimittajakontaktit ja laajat valmistajaverkostot auttavat myös valmistajan löytämisessä. Tuotekehityksessä käytetään SolidWorks 3D CAD-ohjelmistoa, josta Scancercon oma tuotesuunnittelija, Timo Rauhala tuottaa kaikki tarvittavat tekniset piirrokset myös tuotteen valmistusta varten.

Scancercossa hallitaan koko tuotekehitysprosessi tuotteen suunnittelusta ja testaamisesta aina tuotantoon asti. Omien tuotteiden ohella Scancercossa suunnitellaan tuotteita yhteistyössä teollisuusasiakkaiden, arkkitehtien ja muiden suunnittelijoiden kanssa.

11Suolasumukoneella testataan korroosionkestävyyttä.
Suolasumukoneella testataan korroosionkestävyyttä.
11Suolasumukoneella testataan korroosionkestävyyttä
Suolasumukoneella testataan korroosionkestävyyttä.

Oma tuotetestaus

Tuotekehitys alkaa yleensä joko asiakkaan tarpeesta tai havaitusta tuotepuutteesta markkinoilla. Tarve voi koskea olemassa olevan tuotteen jatkokehittämistä tai kokonaan uuden tuotteen luomista. 3D-havainnekuvien ohella käytössämme on myös 3D-tulostin, joilla tuotekehityksen prototyyppejä ja piensarjoja voidaan tulostaa ennen ensimmäistä 0-sarjan tuote-erän tuotantoa.

Oma testauslaboratorio palvelee tuotelaatuun liittyvissä asioissa. Tuotetestaus liittyy olennaisena osana sekä tuotekehitykseen että saapuvien tuote-erien pistokokeisiin. Teemme mm. venttiilien ilmamäärämittauksia, ikkunoiden tiiviysmittauksia, saranoiden kuormitustestejä sekä helojen suolasumu- ja käyttösyklitestejä. Omien tuotteiden lisäksi testausta tehdään myös asiakkaiden tuotteille. Autamme asiakkaitamme myös tuotannon tehostamiseen tähtäävissä tuote- ja pakkausasioissa. Scancercolla tuotteiden tulotarkastuksia hoitaa Jani-Petteri Heikkinen ja 3D-tulostuksista vastaa Petteri Paavela.

Lisätiedot:
Tapio Juujärvi, 040 5077 148
tapio.juujarvi@scancerco.fi

113D-tulostimella tulostetaan prototyyppejä ja piensarjoja ennen ensimmäistä 0-sarjan tuote-erän tuotantoa.
3D-tulostimella tulostetaan prototyyppejä ja piensarjoja ennen ensimmäistä 0-sarjan tuote-erän tuotantoa.
113D-tulostimella tulostetaan prototyyppejä ja piensarjoja ennen ensimmäistä 0-sarjan tuote-erän tuotantoa.

Mallisuojattu jousellinen ikkunalukko

Jousellinen ikkunalukko on yksi Scancercossa kehitetyistä tuotteista. Jousellisessa lukossa on asennusta helpottava täsmällinen teljen asentopaikka, joka mahdollistaa suuremman työstötoleranssin. Lukkoon lisätty jousi ehkäisee karmien kolhiintumisen, sillä lukon ollessa aukiasennossa pysyvät teljet lukon sisällä.

Jousellista ikkunalukkoa valmistetaan sinisinkittynä ja se on läpäissyt 96 tunnin suolasumutestin. Varastoitaviin tuotteisiin kuuluva ikkunalukko sopii erinomaisesti täysalumiinisiin ulkopuitteisiin ja puisiin sisäpuitteisiin. Tuote on hyödyllisyysmallisuojattu.

Lisätiedot:
Juha Jokinen, 050 569 4200
juha.jokinen@scancerco.fi

11Jousellinen SGI1921ZN-ikkunalukko
Jousellinen SGI1921ZN-ikkunalukko.
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube