Scancercon sisustusovet ihastuttivat Habitare 2019 -messuilla

Scancerco / Uutiset / Scancercon sisustusovet ihastuttivat Habitare 2019 -messuilla

Scancerco oli mukana 49. kerran järjestetyssä Habitare-tapahtumassa 11.-15.9.2019, jossa kotimaassa valmistettavat Scanforma-sisustusovet ihastuttivat messuvieraita. Ovimallistoon kuuluu tällä hetkellä kolme erilaista minimalistista väliovityyppiä, joita yhdistävät mm. esteettömyys ja yhteinen materiaalipankki, mikä mahdollistaa visuaalisesti yhtenäiset ovet tilaan kuin tilaan.

11

Scancercon sisustusovet
ihastuttivat Habitare 2019 -messuilla 

Habitare houkutteli Helsingin Messukeskukseen viiden päivän aikana 57 124 kävijää. Viisipäiväinen tapahtuma  järjestettiin 49. kerran ja se ajoittui syyskuun puoliväliin 11.-15.9.2019. Scancerco oli mukana Habitaressa Scanforma-sisustusovillaan. Osasto sijaitsi Ahead-hallissa, jossa esitellään vuosittain ajankohtaista ja kiinnostavaa muotoilua sekä inspiroidutaan erilaisista ilmiöistä.

Scancercon osastolla yleisö pääsi tutustumaan kahdenlaisiin liukuoviin sekä ihastusta ja ihmettelyä herättäneeseen Spirit-piilokarmioveen. Kaikille oville yhteistä ovat mm. esteettömyys ja yhteinen materiaalimallisto. Osastolla oli näytillä monipuolisesti myös vaihtoehtoisia tasopintojen materiaaleja sekä tyylillisesti yhteensopivia painikkeita ja vetimiä.

Messuilla esitellyt sisustusovet on suunnitellut suomalainen sisustusarkkitehti ja niissä näkyy suomalaisen puusepäntaidon kädenjälki. Ovet valmistetaan mittatilaustyönä.

 

11

Osaston kuvatuin kohde oli oliivisaarniviilutettu Spirit-piilokarmiovi. 

11

Scanforma on lyhenne yrityksen aputoiminimestä Scanforma Architecture & Design. Scanforma on samalla yrityksen omien arkkitehtuurituotteiden tuotemerkki. 

 

Spirit-piilokarmiovi ei jättänyt ketään kylmäksi

Osaston vetonaulaksi ja kuvatuimmaksi kohteeksi osoittautui oliivisaarniviiluinen Spirit-piilokarmiovi. Spirit on minimalistinen saranaovi, joka ei kaipaa lainkaan peitelistoja ympärilleen. Massiivipuinen karmirakenne integroidaan seinärakenteeseen ja tavanomaisissa väliovissa näkyvät saranat on piilotettu katseilta. Piilosaranoidussa ovessa on magneettilukko, joten lukon kieli ei revi koskaan vaatteita eikä kolhi mitään. Messuoven tyylin viimeisteli mattamusta Stockholm-painike, joka puhui yhteistä kieltä oven muun vähäeleisyyden kanssa. Ovi oli toteutettu ilman kynnystä, mutta sen saa myös kiinteällä kynnyksellä sekä laskeutuvalla tiivistekynnyksellä.

11
11
11
11
11

Evokit ja Sesam -liukuovet vastaavat  todellisiin tilatarpeisiin 

Osastolla olleet Evokit-taskuliukuovet oli viimeistelty sekä peitelistoilla että ilman, jotta vierailla oli mahdollisuus nähdä viimeistelyn eroavaisuudet ihan käytännössä. Evokit Aava -laakapintainen taskuliukuovi oli toteutettu uudella valkoisella saarniviilulla ja Evokit Aava -puukehysovi saarnesta valkoisella opaalilasilla. Lisäksi osastolla pääsi katsomaan, millaiseen seinän sisään integtoitavaan terästaskuun Evokit-ovi sulkeltaa, kun se avataan. Evokit-taskuliukuovissa samalla ovirungolla voidaan toteuttaa sekä peitelistallinen että peitelistaton viimeistely, joten tilattaessa ei tarvitse vielä tehdä päätöstä kummalla tavalla oven viimeistelee. Evokit-oven mallisuojattu karmiratkaisu mahdollistaa ovilehden pois ottamisen peitelistoitetulta puolelta ilman rakenteiden purkamista, joten työmaalla tai arjessa kolhiintunut ovilehti on todella helppo vaihtaa. Molemmin puolin peitelistattomassa viimeistelyssä oven vaihtaminen edellyttää yläkarmin viimeistelyn avaamista, mutta vain toiselta puolen seinää.

Toinen osastolla esitelty liukuovi oli seinäasenteinen Sesam-pintaliukuovi, jossa liukujärjestelmän molemmissa päissä ollut hidastin pehmensi ovilehden liukua. Oven pintamateriaaliksi oli valittu suomalainen tekninen aitoviilu, koivu. Amelia-malliston tekniset viilut voidaan valita kaikkiin Scanforman laakaoviin. Sesam-pintaliukuovi liukui aivan seinän vieressä ja sen vähäeleinen liukujärjestelmä oli piilotettu oven yläpuolelle asennettuun alumiinikoteloon. Samaa järjestelmää saa myös kattoasenteisena. 

11
11
11
11
11
11

Uusia kuoseja yhteiseen materiaalipankkiin

Osastilla esiteltiin myös materiaaliuutuuksia. Aida-aitoviiluovia saa jatkossa myös vahvakuosisella limballa sekä läpivärjätyillä saarniviiluilla viilutettuina. Uudet saarnisävyt ovat musta, valkoinen, nougat ja mocka.
Myös laminaattivaihtoehtoja kasvatettiin kahdella uudella puupintaisella kuosilla, joista toinen on kylmä ja toinen lämmin harmaa.

Osaston painiketauluissa esiteltiin liukuovien kuppivedinten ja saranaoven painikkeiden vaihtoehdot. Myös hyvin suositut mustat vetimet ja painikkeet saa kaikkiin kolmeen ovityyppiin mattapintaisina. Minimalismin hengessä valituissa minirosetillisissa ovenpainikkeissa kahvaosan tyvessä on halkaisiltaan vain 28 mm  rengas ja littekilpisissä painikkeen aluskilpi on vain 2 mm paksu. Myös itse kahvaosiin on valittu muotokieleltään linjakkaita vaihtoehdot.

11
11
11
11

AIDA läpivärjätty saarni, valkoinen

AIDA läpivärjätty saarni, musta

11

AIDA läpivärjätty saarni, nougat

11

AIDA läpivärjätty saarni, mocha

11

AIDA limba

11

ILONA, fumo harmaa

11

ILONA, visone greige

11
11
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube