RotoQ-kattoikkunat

Scancerco / Jutturuutu / RotoQ-kattoikkunat
11
Kattoikkunat

RotoQ-kattoikkunat vinteille ja kattohuoneistoihin

Roton kattoikkunoissa käytetään DK-heloja, mikä mahdollistaa ikkunoiden kallistamisen ja taittamisen. Kattoikkuna täyttää DIN V ENV 1627-1630 standardin vaatimukset. Roto-kattoikkunoiden laadukkaat materiaalit ja huippuunsa viety mekaniikka tarjoavat ainutlaatuista käytettävyyttä ja turvallisuutta, esteettistä ulkoasua unohtamatta.

Roton kattoikkunoiden erityisominaisuus on ikkunapuitteiden helppo jälkisäätäminen ilman minkäänlaista rakenteiden purkamista kohteissa, joissa rakenteiden painumista (esim. hirsirakenteet) tapahtuu.

11
11
11
11

Roto Q4 – keskisaranoitu ikkuna on perinteisin kattoikkunamalli

RotoQ4 on korkealaatuinen, kokoonpanoasennettava, keskisaranoitu kattoikkuna. Kattoikkunaa valmistetaan puurunkoisena ja sekä PVC:stä ja siihen on saatavilla erilaisia lasitusvaihtoehtoja.

Roto Q4:ssa ikkunan käyttöpainike on sijoitetttu ikkunan yläreunaan. Vakiopainike on harmaa, vaihtoehtoina metallihohtoharmaa sekä mäntykuvioitu painike. Ikkuna varustetaan joko venttiilillä tai ilman.

Roto Q4 jatkaa Roton esteettisiä perinteitä, sillä siinä ei ole lainkaan näkyviä ruuveja sisä- eikä ulkopuolella. Ulkopellityksessä vakiona on antrasiitin harmaa metallimaali. Vaihtoehtoina ovat myös kupari, titaanisinkki ja RAL-sävyin metallimaalatut pinnat. Roto myöntää tuotteelle 15 vuoden takuun. 

11

Keskisaranoitu Roto Q4 on tavanomaisin ikkunatyyppi. Ikkunaa kiertävä liitospellitys valitaan katetyypin mukaan. 

11

Mikäpä se olisi vuoteessa kölliä pilviä katsellen!
Puunrunkoisen ikkunan vakiopintakäsittely on lakkaus. Lakkaus on toteutettu valkoista pigmenttiä sisältävällä lakalla, jolla hidastetaan UV-säteiden kellastavaa vaikutusta. 

11

Roto Q4 -ikkunan käyttöpainike on yläreunassa. Painikkeen sijainti ikkunan yläreunassa on hyvä muistaa jo suunnitteluvaiheessa, jotta käytettävyys pysyy hyvänä.

Ominaisuudet yhdellä silmäyksellä

●  esiasennetut komponentit
●  klik-asennustekniikka; varmistaa oikean asentumisen
●  ruuvikiinnitys ainoastaan kattorakenteisiin; ei ulospäin näkyviä ruuveja – tyylikäs, tiivis ja turvallinen
●  erittäin vahva puu- (mänty) tai pvc-runko 
●  vakiopintakäsittelynä lakkaus (kuultovalkoinen). Saatavissa myös peittovalkoisena.
●  käyttöpainike puitteen yläreunassa
●  puitteeseen integroitu eriste (puitteen ja karmin välissä)
●  jo vakiomalleissa erinomainen eristävyys
●  15 vuoden takuu lasille, saranoille ja puukehykselle
●  säädettävät kippihelat – myös jälkisäätö mahdollista
●  erinomainen saneerausikkuna – 1:1 mitoitus Veluxin kanssa

lisäksi RotoQ Plussassa:

●  esiasennettu, karmin ulkopuolen eristekehys (WD)
●  sisäpuolen höyrynsulkumuovi vakiona
●  esisäädetty asennuskulma

11
11
11

Kokovariaatioista löytyy jokaiselle sopiva ikkuna. RotoQ-kattoikkunan vahva runkorakenne mahdollistaa hyvin suuretkin ikkunakoot. Kattoikkunoilla vintin huonetiloihin saadaan sekä runsaasti luonnonvaloa että helppo tuuletus. Kippaava kattoikkuna on myös helppo pestä molemmin puolin sisältä käsin.

Automatiikan ystäville tarjolla on RotoQ Tronic (Tronic) QT4 – hiljaisella moottorilla ja 1, 5- tai 10-kanavaisella kauko-ohjauksella varustettu 24V tai 230V sähköinen versio, jota voidaan täydentää sähköisillä sisä- ja ulkopuolen varjostus- ja suojaustuotteilla sekä erilaisilla sensoreilla (lämpötila, sateentunnistus 24V). Automaattinen tuuletus onnistuu lisävarusteena saatavalla ajastimella tai ilman laatua (24V) valvovalla lisälaitteella.

11

Asennusystävällinen. Asenna ja varmistu. Klik.

RotoQ varmistaa ikkunan komponenttien oikean ja onnistuneen plug-in asentumisen klik-äänimerkillä. Asennuksessa ja tuotetta suojaamassa ovat patentoidut asennusapupalat. Ikkunaan on valmiiksi tehdasasennettu sisäpuolen höyrynsulkumuovi, esisäädetty asennuskulma ja esiasennettu karmin eristekehys nopeuttavat asennusta. Ainoastaan Roto mahdollistaa kippihelojen jälkisäätämisen.

Ikkuna on asennettu ja käyttökunnossa painiketta myöden 12 klikkauksen jälkeen!

●  markkinoiden tyypillisin asennustapa
●  kaikki komponentit esiasennettu valmiiksi tehtaalla
●  asennusta nopeuttavat ja turvalliset tuoteratkaisut
●  työkaluton asennus lukuunottamatta ikkunan ruuvikiinnitystä kattorakenteisiin
●  innovatiivinen click-teknologia – pika-asennus ja asennustyön varmistus
●  akustinen äänivarmistus asennustyön joka vaiheeseen
●  helppo sisäpuolen lisävarusteiden asennus

11

 

Roto Q4 

11
11
Energiatehokas 3P-lasitus passiivitaloihin

RotoQ kattoikkunaa valmistetaan sekä karmin eristekehyksellä että ilman. Suomen oloihin suosittelemme aina karmieristeellä varustettua RotoQ Plus -ikkunaa.

Paitsi ikkunan karmirakenne, myös lasitus vaikuttavat ikkunan lämmöneristävyyteen. RotoQ-ikkunaa valmistetaan erilaisilla lasituksilla. Kattoikkunoista ilmoitetaan teknisillä arvoilla sekä lasin (Ug) että koko ikkunan (Uw) lämmöneristävyysarvot. Paras eristävyys saavutetaan 3-kertaisella Premium-lasituksella. Suomen rakentamismääräysten ohjeellinen Uw-raja-arvo on 1,0 uusissa rakennuksissa. Tämä arvo saavutetaan 3-kertaisella Premium-lasituksella. Vanhoihin kohteisiin, jotka on tyypillisesti huonommin eristetty, voidaan yläpohjiin valita 2-kerroslasituksella varustetut ikkunat, mikäli yläpohjaa ei lisälämmöneristetä.

11
11
Mainio saneerausikkuna. RotoQ 1:1 mitoitus VELUX.

RotoQ-4 kattoikkuna soveltuu erinomaisesti myös saneerausikkunaksi vanhojen ikkunoiden tilalle mitoituksensa ansiosta,  sillä se on yhteensopiva esim. Velux-kattoikkunoiden kanssa seuraavasti:

●  Velux-ikkunat vuodesta 2000 alkaen: korvaava RotoQ-4 Standard ja RotoQ-4 Plus
●  Velux-ikkunat vuoteen 2000 saakka: korvaava RotoQ-4 Standard + pellitys V20

11
11
11
11
11

Sisäpuolen pielikehykset (lisävaruste) ovat tyylikkäät ja helppohoitoiset. Tässä liitos sisäkattoon on listoitettu.

11
11
11
Pielikehys sisäpuolen viimeistelyyn

Lisävarusteena myytävä pielikehys (ZIN) piilottaa kattorakenteet piiloon ja viimeistelee kattoikkunan sisäpuolen. Muovista valokehystä saa katon paksuudesta riippuen 30, 40 ja 50 syvyisenä, valkoisena sekä mäntykuvioituna. Roton pielikehyksen voi korvata rakentamalla smyygit esim. cyproc-levystä tai muusta rakennuslevystä.

Varusteluvaihtoehtoja jokaiseen makuun

Ikkuna voidaan varustaa sisäpuolisilla rulla-, laskos-, pimennys-, säle- tai hyönteisverhoilla sekä ulkopuolisilla varjostus- ja suojaustuotteilla. Sisäpuolen verhojen kuosivaihtoehtoja on runsaasti, 37 muodikasta painokuviota ja 57 trendikästä väriä.

Ulkopuolen rullasuoja paitsi varjostaa kesäkuumuudelta, myös lisää ikkunan energiatehokkuutta ja vähentää enrgiakustannuksia talvikaudella. Kestävä markiisi suojaa auringon lämpövaikutuksilta ja varjostaa erinomaisesti sisätiloja. Varjostusverho on erinomainen esim. sisäpuolen pimennysverhon kaveriksi. Kaikki verho- ja varjostustuotteet voidaan tilata myös jälkikäteen. Oikean mallin löytämiseen tarvitaan ikkunan yksilöllinen tunnistetieto.

Liittäminen katon aluskatteeseen

Ikkunan tuulen- ja vedenpitävä liittäminen kattorakenteisiin onnistuu ikkunaan ja katon aluskatteeseen liitettävällä aluskatekankaalla. Aluskatekangas soveltuu kaikille kattotyypeille ja RotoQ Standard sekä Plus-malleihin.

Tekniset tiedot
Kattokaltevuus 15 – 90°
FSC®-puurunko kyllä, kuultovalkoinen ja valkoinen
PVC-runko kyllä, valkoinen
Lämmöneristetty karmirakenne kyllä (WD)
Lukituspisteet  1-2 (helat)
11
11
11
11

Roto Q4-kattoikkuna käsikäyttöisenä sekä Tronic-automatiikalla sekä ikkuna pesuasennossa.

Lasitukset

Roto-kattoikkunoihin on saatavissa eristysteholtaan erilaisia lasituksia ikkunatyypeittäin.

Standard 2S (Roto Q4)

2-kerroslasitus argon-kaasulla (TSG 4 / 6 / TSG 4)

Ug-arvo: 1,0 W/m²K
Uw-arvo: 1,1 W/m²K (puu)
Uw-arvo: 1,1 W/m²K (pvc)

Comfort 3C (RotoQ4)

3-kerroslasitus argon-kaasulla (4 / 12 / 4 / 12 / 2×3)

Ug-arvo: 0,7 W/m²K
Uw-arvo: 0,91 W/m²K (puu)
Uw-arvo: 0,9 W/m²K (pvc)

Premium 3P (Roto Q4)

3-kerroslasitus krypton-kaasulla (4 / 12 / 4 / 12 / 2×3)

Ug-arvo: 0,5 W/m²K
Uw-arvo: 0,77 W/m²K (puu)
Uw-arvo: 0,77 W/m²K (pvc)

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube