Evokit-liukuväliovet esittäytyivät Raksa 18 -messuilla

Scancerco / Uutiset / Evokit-liukuväliovet esittäytyivät Raksa 18 -messuilla
SIsätilarakentaminen

Evokit-liukuväliovet ihastuttivat RAKSA18 -messuilla

11

Vaakasuuntaan viilutettu Aida-ovi neliönmallisella kuppivetimellä. Viiluna vaakasuuntainen oliivisaarni. Taustalla, avoimeksi jätetyssä runkoelementissä Olivia-ovi sävyssä RAL 7024.

Evokit-liukuväliovet ensiesittelyssä RAKSASSA, Lahdessa

RAKSA 18-messuilla ensiesittelynsä saaneet liukuväliovet kiinnostivat ja ihastuttivat messuvieraita kolmen päivän ajan. RAKSA kokosi saman katon alle Lahden Messukeskukseen monipuolisen kirjon rakentamiseen ja remontoimiseen liittyviä tuotteita ja palveluita niin pien-, rivi- ja kerrostaloasukkaille kuin uudisrakentajille ja mökin kunnostajillekin. 

Mikäli RAKSA-messut jäivät väliin, osastoon voi tutustua Scancercon toimitiloissa Helsingin Sörnäisissä sekä syksyllä mm. Finnbuild-messuilla.

11

Ovilehtien sävy- ja materiaalikirjo on monipuolinen.

11

Olivia-malliston 13 vakiosävyä. Kolmen erilaisen valkoisen ja kahden erilaisen mustan väliin mahtuvat viileän harmaat ja lämpimän greigen sävyt. Oikealla edessä kovaa kulutusta ja kosteutta kestävät Alissa- aitoviilulaminaatit (2 kpl). Alissa-ovet ovat melamiinikalvotettuja aitoviiluja, joiden viilusuunta on pysty.

11

Aida ja Amelia -ovissa pintakäsittelynä on puuviilu. Aida-ovimallisto sisältää seitsemän aitopuuviilua ja Amelia neljä teknistä viilua. Viilusuunta ovissa on joko vaakaan tai pystyyn ja näkyvä reuna massiivipuuta tai alumiiniprofiilia asiakkaan toiveiden mukaan.

Evokit-liukuväliovet liukuvat seinärakenteen sisään

Evokit-liukuväliovet ovat seinän sisään liukuvia väliovia. Kynnyksettömät ovet tekevät tiloista esteettömiä ja seinän sisään liukuvina tilojen käytettävyys kasvaa ja hukkatila minimoituu. Kaikki ovilehdet ja karmit valmistetaan Suomessa.

Runkovaiheessa seinärakenteeseen integroidaan italialaisen Ermetika S.r.l:n valmistama runkoelementti. Runkoelementit soveltuvat 66 mm ja 95 mm synkosyvyyksille ja sen vapaita käyntiaukkoleveyksiä ovat 800, 900 ja 1000 mm.  Käyntiaukon vapaa korkeus on 2050 mm. Kaikki ovimallit sopivat molempiin runkopaksuuksiin. Evokit-liukuvälioven ovimalliston sävy- ja materiaalikirjo on monipuolinen. Ovilehdet on jaettu ovirakenteen ja pintakäsittelyn mukaan omiksi ovimallistoikseen.

Edullisimmissa Standard-ovien Elise-mallistossa kennorakenne on päällystetty tehdasmaalatulla 4 mm HDF-levyllä. Leveysvaihtoehtoja on kaksi ja  sävyjä kolme. Käyntiaukon näkyvässä pystyreunassa on aina alumiiniprofiili. 

Premium-ovissa on vahva 6 mm mdf-levy molemmin puolin ovea sekä alumiininen alaohjain. Pintakäsittelyiden kirjo on monipuolinen ja näkyvän pystyreunan saa mallistosta riippuen maalattuna, massiivipuulla (lakattu) tai  alumiiniprofiililla. Pintakäsittelyvaihtoehtoja on runsaasti, esimerkiksi Olivia-malliston ovet ovat maalattuja (13 vakiosävyä) ja oven näkyvän reunan saa joko ympärimaalattuna tai alumiiniprofiililla. Aida– ja Amelia-mallistoissa on aitopuuviilutus. Viilusuunta on vapaasti valittavissa niin perinteisissä kuin teknisissä viiluissa. Ilona-malliston laminaateista löytyy viisi maali- ja neljä puujäljitelmäpintaa. Melamiinikalvolla pinnoitetut aitoviilulaminaatit yhdistävät aidon puuviilun ja laminaatin ominaisuudet Alissa-mallistossa ja Eedit mahdollistaa yksilöllisen ovilehden tasopinnan tarralla tai printillä. 

Myös vetimien vaihtoehtoja on premium-ovissa standard-ovia enemmän. Valittavissa on oveen upotettu pyöreä tai neliönmuotoinen kuppivedin kahdessa eri sävyssä lukolla tai ilman. Oviin sisältyy aina reunan sormivedin.

11

Runkoelementti on liitetty osaksi seinärunkoa. 

11

Ovilehti nostetaan ja lukitaan yläkiskon (kantavuus 100 kg) pyörästöille. 

 

Runkoelementti integroidaan seinärakenteeseen

Runkoelementti kiinnitetään seinärunkoon asennusohjeiden mukaisesti. Runkoelementissä on kuusi vaakapalkkia pystyprofiileihin kiinnitettynä ovitaskun molemmin puolin ja erikoisvahvistettu reunarakenne oviaukossa. Liitokset ovat istuvat, siistit ja viimeistellyt. Messuosastolla käytetiin 66 mm kertopuurunkoa, joka levytettiin 12 mm koivuvanerilla. Messuoven yläreunassa näkyvät rullamekanismit ja hidastin. Hidastin sulkee oven pehmeästi ennen vastakarmiin osumista.

Runkolementin alareunaan on asennettu alaohjain, joka keskittää ovilehden ovitaskun keskelle. Ennen runkoelementin asennusta on varmistettava, että seinärunko on pystysuora ja että runkokehikko ei ole taipunut eikä vääntynyt kuljetuksessa tai sitä seinärunkoon kiinnitettäessä. Sisäänpäin taipunut ja liian pitkillä ruuveilla kiinnitetty runkoelementti  voivat naarmuttaa ovilehteä. 

 

11
11

Vierailijoita messuosastolla. 

11
11

Korkeassa hyllyssä Ilona-laminaattimallisto, joka sisältää  kolmen puukuvioidun lisäksi kaksi valkoisen ja harmaan sävyä sekä mustan.

11

Viimeistellyn mallioven sisäpuoli on pystyviilutettua oliivisaarnea. Vieressä olevat rakennemallit ovat alumiinireunaisia Elise-ovia mustana ja valkoisena.

11

Messuseinäelementin rakenne ennen ja jälkeen levytyksen.

11
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube