Rakennustuotetarpeiden ja aikataulujen kohtaaminen

Scancerco / Jutturuutu / Rakennustuotetarpeiden ja aikataulujen kohtaaminen
11
Asiakas-case

Rakennustuotetarpeiden ja aikataulujen kohtaaminen

Asiakkaan rakennus- tai saneerausprojektin tuotesuunnittelu ja ennakkoon tilatut tuotteet luonnollisesti varmistavat aikataulussa pysymisen, mutta aina projektit eivät mene niin kuin Strömsössä. Joskus kohteeseen on saatava puuttuvat tuotteet nopeasti. Scancercon asiakaslupaus sisältää mm. että toimitusnopeudella tuotamme toiminnallista arvoa asiakkaillemme, huomioiden asiakkaan toimintaprosessit ja resurssit.

Pääkaupunkiseudulla sijaitsevan kansakoulurakennuksen katon saneerausprojektia varten asiakas tarvitsi kattotuotteet nopeasti, eikä Klöber-tuotteiden normaali puolentoista viikon toimitusaika olisi tällä kertaa riittänyt. Tällaisissa tilanteissa on suuri hyöty siitä, että Scancerco on pitkän linjan rakennustarviketukku, jolla on pitkäaikaiset ja luotettavat kumppanit sekä verkostot. Rakennustuotetilaukset saadaan luotettavasti ja nopeasti asiakkaalle. Tällä kertaa tuotteet saatiin asiakkaan työmaalle alle viikossa.

Kohde: Vuonna 1863 rakennettu kansakoulurakennuksen katto

Työ: Katon välitilan ilmanvaihdon ja ilmatiiveyden uusiminen

Käytetyt tuotteet: Klöber Permo Sec -aluskate ja Klöber Butylon -teippi

Asiakaan tavoite: Rakentaa kohteeseen laadukas ja pitkäkestoinen katto, joka kestää Suomen vaativia ja kosteita olosuhteita yli 50 vuoden ajan.

Kaiken takana on asiakastyytyväisyys

Scancercolaisille on tärkeää saada ensikäden tietoa rakennustyömaalta, jotta pysymme rakennusalan kehityksen aallonharjalla ja siten voimme kehittää tuotteitamme ja palveluitamme. Klöber-tuotteiden myyjä Vladi Kornilov kävi tutustumassa kohteeseen sekä osallistui siellä aluskatteen asennukseen.

Kattosaneerauskohteen ostaja ja urakoitsija suhtautuivat Permo sec -aluskatteeseen positiivisesti. Urakoitsija totesikin tyytyväisenä, että Permo sec -aluskate voidaan asentaa myös pystysuoraan räystään suuntaisesti,  harjalta räystäälle asti ilman jatkoksia.

Vladi summasi asiakaskäynnistään: ”Oma kokemukseni kattorakentamisesta ja -tuotteista on, että kestävä katto saadaan, kun rakentamassa on kokenut ja osaava asiantuntija. Sen lisäksi on tärkeää valita oikeat ja laadukkaat tuotteet, joita on helppo käsitellä ja räätälöidä sekä mahdollista käyttää haasteellisimmissakin kohteissa.”

11

Permo sec -aluskate on helppo muokata läpiviennin ympärille. 

11

Klöber Butylon -teipillä varmistetaan läpiviennin liitoskohdat tiiviiksi. 

11

Kohteessa asennettiin aluskate poikkeuksellisesti katon harjasta alaspäin, näin vältyttiin turhalta kävelyltä aluskatteen päällä. 

11

Monikäyttöisellä butyyliteipillä voidaan myös korjata naulanreiät ja mahdolliset muut asennusaikaiset vauriot. 

11

Hengittävä ja kestävä Permo sec -aluskatteen pinnalla on verkkomainen pinta, joka ohjaa mahdollisen kondensioveden hallitusti räystäille.

Kohteessa käytetyt tuotteet

Permo sec -aluskate, Erittäin vahva, hengittävä ja kestävä metallikaton aluskate

Klöber Permo Sec -aluskatteen hyödyt ja edut:

 • 5-kerrosrakenne vahvikeruudukolla ja PP-yksisäielankaverkko
 • tasaa alustan epätasaisuuksia
 • täysin vedenpitävä ja täysin hengittävä (=diffuusioavoin)
 • 8 dB äänenvaimennus (esim. sadeäänen vaimennus)
 • ei tartu yläpuolisen katemateriaalin alapintaan kuumissa sääoloissa
 • sallii alusrakenteen ja katemateriaalin luonnollisen elämisen
 • ehkäisee kondensiota ja sen siirtymistä metallikatteen alla (ilmatila)
 • ohjaa kondensioveden hallitusti räystäille (8 mm verkko)
 • rakenne mahdollistaa sinkkikatteen oksidikerroksen muodostumisen
 • tarjoaa suojaa ulkopuolelta tunkeutuvalta kosteudelta
 • PP-verkko mahdollistaa sinkkikatteen hapettumisen alapuolelta
 • voidaan käyttää lyhytaikaisesti väliaikaisena sääsuojana Käyttöalueet

Käyttöalueet:

 • kattokaltevuuksille > 3°
 • asennetaan kiinteälle alustalle
11
Butylon-teippi, kaksipuolinen butyyli-kumiliima

Klöber Butylon-teipin hyödyt ja edut:

 • kaksipuoleinen
 • erinomainen vesi- ja ilmatiiviisiin tiivistyksiin esim. aluskatteen naulanreikien ympärillä, aluskatteen/ höyrynsulun liitoksiin ja tiivistykseen sileillä tai epätasaisilla pinnoilla.
 • erittäin kestävä
 • vedenpitävä

Käyttöalueet:

 • aluskatteen ja höyrynsulun liitokset tasaisilla ja epätasaisilla pinnoilla
 • käyttö tiili-tai alusruoteen alla aluskatteen naulanreikien tiivistyksessä
 • sekä ulko- että sisäkäyttöön
11

Kuinka paljon aikaisemmin kannattaa tilaukset tehdä?

Heti kun projektin tuotesuunnitelma on hyväksytty tai vuoden tarpeet kartoitettu, kannattaa ottaa yhteyttä Scancercon myyntiin ja sopia myyjän kanssa ennakoiden määristä. Myyjiltämme voit myös varmistaa, että olet tilaamassa sopivat tuotteet kohteeseen ja tarvittaessa kysyä apua tuotevalintoihin.

Ennakoimalla tuotetarpeet ja ilmoittamalla niistä Scancercolle varmistamme, että tuotteet ovat asiakkaan saatavilla mahdollisimman nopeasti. Ennakoita päivitetään tarvittaessa toimitusajat huomioiden. Näin asiakkaan projektit pysyvät aikatauluissa tuotteidenkin osalta.

Scancerco varastoi asiakkaalle ennakoituja tuotteita ja toimittaa niitä asiakkaan työmaalle sovittuina määrinä ja aikoina. Tuotteesta riippuen, ei-varastoitavien toimitusajat valmistajilta ovat parista päivästä noin kolmeen kuukauteen. Kun tuotteet räätälöidään tai valmistetaan asiakkaan tarpeiden mukaisesti, menee osa tilausajasta luonnollisesti tuotteiden valmistukseen ja pidentää kokonaistilausaikaa muutaman päivän. Tarkemmat tilausajat tuotekohtaisesti saat myyjältäsi.

Laadukas rakentaminen tietotaidolla ja laadukkailla rakennustarvikkeilla

Scancercon missio on tukea sen yritysasiakkaiden liiketoimintaa tarjoamalla niille lopputuotteiden – ovien, ikkunoiden ja rakennusten komponenteiksi laadukkaita sekä toimivia tuotteita. Scancerco nostaa tuotevalikoimallaan ja palveluillaan asuntojen laatutasoa, lisäten asumisen käytettävyyttä ja käyttäjien laatukokemuksia. Laadukkailla tuotteilla ja asiantuntevalla ammattitaidolla varmistetaan tulevaisuuden toimivat ja pitkäikäiset rakennuskohteet.

Kattoliitto ry on tehnyt töitä parempien kattojen puolesta vuosikymmenien ajan. Toimivat katot -ohjekirja on syntynyt kattourakoitsijoiden ja alan teollisuuden tiedon, kokemuksen ja ammattitaidon pohjalta. Tänä vuonna päivitetyn ohjekirjan voit lukea alla olevasta linkistä.

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube