Ilmansuodatinten huoltokalenteri

Scancerco / Lataamo / Ilmansuodatinten huoltokalenteri

Asumisterveys

Tuloilman suodatinhuolto edistää asumisterveyttä ja ilmanvaihtojärjestelmän toimintaa

Tuloilmanoton suodatinhuolto on ennaltaehkäisevä panostus asumisterveyteen, sekä omaan että muiden. Suodattimen kunto vaikuttaa sekä ilmanvaihdon toimivuuteen että terveelliseen sisäilmaan.

Ilmanvaihtojärjestelmän kunnossapitovastuu on Asunto-osakeyhtiölain mukaan taloyhtiöllä. Siihen liittyvän ilmansuodatinten huollon Kiinteistöliitto on tarkentanut kuuluvan taloyhtiön vastuulle asukkaiden sijaan huollon laiminlyönneistä johtuvien riskien minimoimiseksi.

  • Hallittu raitisilmanotto venttiilien kautta tuo asumisterveyteen tarvittavaa raitista ulkoilmaa käytetyn tilalle. Ilmansuodatin ehkäisee tuloilmaventtiilin kautta ulkoilman mukana tulevien epäpuhtauksien pääsyä huoneilmaan.

  • Likainen ja tukkeentunut suodatin heikentää tuloilman saantia, jolloin myös asumisterveys kärsii. Ne myös estävät talon ilmanvaihtojärjestelmää toimimasta suunnitellusti.

  • Jos raitisilmaa ei saada hallitusti tuloilmaventtiilien tukkoisten suodattimien läpi, imee poistoilman- vaihto tarvitsemaansa korvausilmaa huonetilaan rakenteiden vuotokohtien tai postiluukun kautta.

  • Suodattimen vaihtotiheys riippuu sekä halutusta suodatustasosta ja suodattimen suodatuskyvystä myös ympäristön olosuhteista johtuvasta epäpuhtauden määrästä / suodatustarpeesta. Ilmansuodattimien huoltotyö suositellaan tehtäväksi vähintään kaksi kertaa vuodessa, jotta asuntoon turvataan raitisilman saanti ja sen puhtaus.

  • Vuoden jakamisella huollon osalta suodatuskausiksi varmistetaan suodatinten suodatuskykyisyys ja turvataan tuloilman saanti koko vuodelle.

11
11
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube