Tuloilman suodattaminen on ensimmäinen askel kohti puhtaampaa sisäilmaa ja asumisterveyttä. Suodatinhuollolla varmistetaan, että huoneistoihin saadaan puhdasta ilmaa ja että rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä toimii kuten pitää. Suodattimet suositellaan vaihdettavaksi ainakin 2 kertaa vuodessa, kuitenkin vähintään kevättalvella ennen katu- ja siitepölykautta.
Tarjoamme asiakkaillemme kevätedun!
Hinnaston tuotteet ovat irtomyyntituotteita.
Lisätietoa ja tarjouspyynnöt vähittäispakatuista IP-tuotteista myynnistämme.
Lisää VAIHTO45-kampanjakoodi tilauslomakkeen VIESTI-kenttään.
Mikäli teet tilauksen lomakkeen sijaan sähköpostiviestillä, lisää kampanjakoodi viestisi Aihe-kenttään.
Sisäilmanlaatu on asumisterveyden A ja O. Venttiilien kautta sisään otettavan ulkoilman puhtaudesta huolehtiminen on ensimmäinen askel kohti parempaa sisäilmaa. Tuloilman puhtaudesta huolehtivat venttiilien uumenissa olevat ilmansuodattimet.
Biobe-ilmansuodatinperheestä löytyvät vaihtosuodattimet markkinoiden yleisimpiin raitisilmaventtiileihin. Suodattimet jaotellaan suodatettavien pienhiukkasten kokoon perustuvan suodatustehon mukaan. Suodatustekniikkana voi olla itse materiaali, sen rakenne tai siihen tuotu toiminnallinen ominaisuus, kuten elektrostaattinen varaus. Valikoimastamme löytyy mm. karkea-, hieno-, kuitu-, allergeeni-, siitepöly- ja aktiivihiilisuodattimia.
Suodatinhuollossa kyse on asumisterveydestä. Rakennuksen sisäilman laatuun vaikuttavista tekijöistä tärkeimmät ovat kunnossa olevat rakenteet ja toimivat ilmanvaihtolaitteet. Venttiilisuodattimeen kertyneet epäpuhtaudet heikentävät puhtaan ilman saantia ja tukeentuneena ne voivat estää koko talon ilmanvaihtojärjestelmää toimimasta kuten pitää.
Huoneistoon otettavaa tuloilmaa suodattamalla voidaan ennaltaehkäistä ja helpottaa roskista, katupölystä ja noesta aiheutuvaa tukkoisuutta, vetistäviä silmiä ja päänsärkyä tai siitepölystä aiheutuvaa allergiaoireilua .
Tuloilmaventtiilien ilmansuodattimet suositellaan vaihdettavaksi vähintään 1-2 kertaa vuodessa. Tärkein ajankohta on varhain keväällä ennen siitepölykautta. Siitepölykauden loputtua on taas aika tarkistaa suodattimien kunto ja varmistaa talvikaudelle puhtaan ilman saanti.
Suomessa siitepölykausi on yleisesti oletettua huomattavasti pidempi. Ensin maahamme rantautuvat Itämeren takaa tulevat siitepölyt, sitten alkaa kotoisten lajiemme kukintakausi. Eniten allergisoivista lajeista leppä aloittaa kukintansa Lappia lukuunottamatta jo maaliskuun alussa, koivu huhtikuun puolivälissä, heinät kesäkuun alussa ja pujo heinäkuun alkupuolella.
Vaikka pahin siitepölyjakso kukin lajin kohdalla kestää kuukauden päivät, on siitepölyä ilmassa ajoittainen toinen mokoma myös sitä ennen ja sen jälkeen. Kotoisat lajimme tuottavat siitepölyä vähintäänkin puolet vuodesta, joten herkille se aiheuttaa pitkäkestoisen terveyshaitan.
Asumisterveyden perusta on toimivan ilmanvaihdon tuottama hyvä ja puhdas sisäilma. Tuloilman suodattaminen onkin ensimmäinen askel kohti puhtaampaa sisäilmaa ja asumisterveyttä.
Rekisterilähde: Scancercon asiakasrekisteri 3/2023.