fbpx

Sesam

Seinäpintaan tai kattoon kiinnitettävä Sesam-pintaliukuovi jättää lattiapinnat hyötykäyttöön. Liukuväliovet ovat kynnyksettöminä nappivalinta myös, kun tavoitellaan kaikkien saavutettavissa olevaa esteettömyyttä ja halutaan jakaa tiloja satunnaisesti pienemmiksi osakokonaisuuksiksi.

Sesam

Sesam-ovet saa myös peilipinnalla, jolloin toinen puoli on levytetty. Kohteessa pukeutumishuone eriytettiin makuuhuoneesta peililiukuovilla, jolloin molemmat asukkaat saivat oman kuvastimen.

Sisätilarakentaminen

SESAM-liukuovi liukuu seinän pinnalla

Sesam-pintaliukuovi on seinäpinnalla liukuva ovityyppi. Pintaliukuovea saa sekä seinä- että kattokiinnityksellä. Oven liukumekanismi on saksalaista huippulaatua ja ovi liukuu pehmeästi kumpaankin reunaan sulkuhidastimen ansiosta. Ovilehden paksuus on 35 mm.

Sesam on osa Scancercon sisustusoviperhettä. Muita ovityyppejä ovat seinän sisään liukuva Evokit-ovi ja  Spirit-piilokarmiovi. Scancercon sisustusovien tuoteperhettä yhdistävät ovityypistä riippumaton, yhtenäinen ilme sekä tuoteperheen ideologiset osatekijät: esteettömyys, tyylikkyys ja yksilöllisyys. Myös vetimet ovat yhteensopivia muiden ovien helojen kanssa.

Yhtenäinen ilme tarkoittaa asiakkaalle sitä, että samaan kohteeseen saadaan samankaltaiset väliovet, vaikka kohteessa olisi sekä liuku- että saranaovia. Esteettömyys toteutuu mm. sillä, että ovet ovat lähtökohtaisesti kynnyksettömiä, joskin sellaiset toki oviin saa niin halutessaan.

Ovet valmistetaan aina asiakkaan antamien mittojen mukaan. Asiakas voi myös valita Sesam-ovensa laakaoven ja lasikehysoven välillä ja räätälöidä oven joko omilla tai Scancercon pintaheloilla. Laakaoven pintavaihtoehtoina ovat maali, viilu ja laminaatti. Lasikehysoven lasielementti voi olla kirkasta lasia, opaalilasia tai peiliä. Peiliovessa taustana on maalattu tai viilutettu levy. Huolella suunniteltu ja monipuolinen sävy- ja materiaalimallisto tarjoaa tyylikkäitä vaihtoehtoja sisustaa kotia väliovilla.

Scancercon varastovalikoimassa on kaksi vakiopituutta, joissa ovilehden kantavuu son 60 kg. Mikäli ovilehdet ovat raskaampia, liukujärjestelmästä löytyvät tuotteet myös sellaisille.

Sesam-ovet valmistetaan Suomessa mittatilaustyönä. Ovia myy Scancerco Oy.

Eleetön laakaovi voi puhutella visuaalisesti

Sesam-pintaliukuoven liukukisko on erittäin siro ja vähäeleinen. Vakiona se on alumiininvärinen, mutta saatavilla on myös muita versioita ja se voidaan myös maalauttaa. Vähäeleisen mekanismin kaveriksi voi valita pintamateriaalin, joka joko loistaa osana sisustusta tai linkittyy ympäröiviin sävyihin huomiota herättämättä.

Viilupintaiset, puupinnat ovat luonnostaan eläväisiä ja yksilöllisiä, maalatuilla voidaan toteuttaa hienoja tehostepintoja tai minimoida oven näkyvyyttä kokonaisuudessa. Vakio-ovikokojen ohella kannattaa harkita myös lattiasta kattoon ulottuvaa toteutusta, jossa ovilehti muodostaa seinämäisen liikuteltavan elementin. Tässä toteutuksessa laakaoven suuren tasopinnan ohella lasiaukollinen liukuovi esim. peilillä on mainio ratkaisu.

Mustanpuhuva (RAL9005) ja kontrastikas kokonaisuus. 

Sesam-pintaliukuoven materiaalimallisto on monipuolinen. Pintaviilutetuissa ovissa viilusuunnan voi itse valita. 

Sesam-pintaliukuväliovi seinä- tai kattokiinnityksellä

Sesam-pintaliukuovi voidaan kiinnittää seinään tai kattoon. Pintaliukuovella tiloja voidaan jakaa pienemmiksi ja avartaa tarvittaessa suuriksi tiloiksi. Liukuväliovet säästävät tilaa ja edistävät kynnyksettöminä ovina esteettömyyttä kaikissa  tiloissa. Sesam-oven liukumekanismin molemmissa päissä on sulkuhidastin, jonka ansiosta ovilehti pysähtyy pehmeästi kiinni ja auki. Liukukiskon peittävä, vähäeleinen suojapellitys on vakiona alumiinivärinen.

Ovilehdeksi voi valita umpinaisen tasopinnan tai lasikehysoven. Monipuolinen ja joustava ovien materiaali- ja sävyvalikoima tarjoaa yksilöllisyyttä ja valinnan vapautta sisustamiseen. Ovilehti varustetaan lähtökohtaisesti uppovetimella. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tilata oven ilman vedintyöstöjä ja hankkia mieleisensä vetimen. Sesam-liukuoven voi asentaa myös oviparina, jolloin toinen ovi liukuu vasemmalla ja toinen oikealle.

Sesam soveltuu niin uudis- kuin korjausrakentamiseen. 

 • korvaa perinteinen saranaovi – hyödynnä hukkatila lattioilla ja seinissä
 • liiku esteettömästi tilasta toiseen
 • nauti liukuoven elegantin minimalistisesta ulkonäöstä
 • ihastu oviratkaisun pehmeään liukuun

Liukujärjestelmän mitat

• Kiskon leveys 55 mm ja korkeus 58 mm
• Kiskon vakiopituudet 1900 mm ja 2400 mm
• Kiskon pituus voidaan räätälöidä, max. 2400 mm

Ovilehden mitat

• laskennallinen ovileveys on A = LW + 60 mm, min. 600 mm 
• kiskopituudelle 1900 mm ovilehden leveys on 950 mm
• kiskopituudelle 2400 mm ovilehden leveys on 1200 mm
• ovilehden max korkeus seinäkiinnitykselle on 2500 mm (TH = LH + X – 17)
• ovilehden max korkeus kattokiinnitykselle on 2500 mm (TH = LH – 75)

KORVAA SARANAOVET
ESTEETTÖMYYS JA MUUNNELTAVUUS
ON AJATON VALINTA

 • Liiku esteettömästi tilasta toiseen ilman kynnystä
 • Minimoi hukkatila lattioilla 
 • Ota kaikki nurkat hyötykäyttöön
 • Valitse yksittäisovi tai tuplaa se avaruutta tuomaan

TOTEUTA SISUSTUSHAAVEET
RÄÄTÄLÖI OMAT VÄLIOVESI
- VAIHTOEHTOJA ON JOKAISEEN MAKUUN

 • valitse mallistosta  – ovet valmistetaan tilauksesta 
 • aisti ovesi – valitse mallistomme useista sävystä, viiluista, laminaateista ja erikoispinnoitteista
 • tunne ovesi – valitse mieluisin vedinpaketti useasta vaihtoehdosta
 • voit myös tuunata itse  – vaikkapa tapetoida tai maalata liitutaulumaalilla

Miksi Sesam? 

Seinä- tai kattokiinnitteinen liukuovi on paitsi moderni sisustuselementti, erityisesti tilojen suunnittelun ja käytettävyyden kannalta erinomainen tilaratkaisu. Huonekokojen pienentyessä on entistä tärkeämpää ottaa maksimaalisesti lattia-ala  hyötykäyttöön. 

Sesam on erinomainen ovityyppi, koska se on kynnyksettömänä esteetön kulkijalle eikä vie juurikaan lattia-alaa asentuessaan hyvin lähelle seinäpintaa. Koska seinän sisään, ovitaskuun liukuva tilaihme ei aina ole mahdollista toteuttaa, on seinä- tai kattokiinnitteinen pintaliukuovi mainio vaihtoehto liukuoveksi. 

Tiesitkö, että perinteiseen 800-levyiseen saranaoveen verrattuna tilansäästöä lattia-alassa tulee neliön verran, leveämmissä vielä enemmän. Koska jokainen lattianeliö on arvokas, miksi et ottaisi kaikkea hyötyä siitä irti?  

Ovityyppien vertailua

Perinteinen saranaovi vaatii avautumissuuntaansa runsaasti tyhjää tilaa niin eteen kuin sivulle, joka tulee huomioida mm. kiintokalusteissa ja kalustamisessa. Saranaovi on useimmiten varustettu kynnyksellä, joka ei ole paras ratkaisu esteettömään tilan käyttöön. Onneksi saranaoven voi toteuttaa myös ilman kynnystä. Seinäpinnassa liukuva ovi on esteetön ja vie vain vähän lattia-alaa, mutta edellyttää sivuliukua varten tyhjää seinäpintaa ovilehden verran. Useimmissa tapauksissa liukumekanismi jää seinäpinnalla näkyviin. Seinän sisään liukuva väliovi hyödyntää myös lattia-alan maksimaalisesti, mutta sen asennus ei onnistu joka kohteessa. 

Saranaovi
 • hukkatilaa ovilehden avautumisen verran
 • kalusteita ei voi sijoittaa avautumisalueelle
 • riski esine- ja henkilövahingoille suuri avautumisalueella
 • rajoitettu tilan käytettävyys, erityisesti nurkissa
 • suuri seinä- ja lattiahukka suhteessa ovilehden kokoon
Tilansäästö
 • 60 cm liukuovi, tilansäästö 0,56 m²
 • 70 cm liukuovi, tilansäästö 0,76 m²
 • 80 cm liukuovi, tilansäästö 1,00 m²
 • 90 cm liukuovi, tilansäästö 1,27 m²
 • 100 cm liukuovi, tilansäästö 1,57 m²
Liukuovi
 • ei hukkatilaa oven kummallakaan puolella
 • riski esine- ja henkilövahingoille olematon avautumisalueella
 • helppo pääsy myös esim. näkö- ja liikuntarajoitteisille
 • voidaan kalustaa lähelle seinää

Sesam-liukuvälioviratkaisun osat

LIUKUMEKANISMI

Sesam-oven liukumekanismi on saksalaisen Dormakaban valmistama pehmeäliukuinen järjestelmä, jonka molemmissa päissä on loppuliukua hidastava sulkuhidastin.

OVILEHTI

Valitse suosikkisi ovimalleistamme. Ovilehti on joko sileäpintainen laakaovi tai puukehällä varustettu lasikehysovi, jossa lasitukseksi voi valita kirkkaan lasin, valkoisen opaalilasin tai peilin.

Ovilehden
• laskennallinen ovileveys on aukon leveys + 60 mm.
• 1900 mm vakiokiskopituudelle ovilehden leveys on 950 mm
• 2400 mm vakiokiskopituudelle ovilehden leveys on 1200 mm
• ovilehden max korkeus seinäkiinnitykselle on 2500 mm (TH = LH + X – 17)
• ovilehden max korkeus kattokiinnitykselle on 2500 mm (TH = LH – 75)

Ovilehden alareuna pysyy linjassaan alaohjaimen avulla.

VEDIN

Vedinvalikoimassamme on mallistosta riippuen pyöreä ja neliskanttinen uppovedin, lukolla ja ilman. Vetimien vakiovärit ovat hopea (F1) ja rosteri (F94-1). Ovet varustetaan vakiona reunan sormivetimellä, mutta sen voi halutessaan jättää myös pois.

VÄHÄELEISEN TYYLIKÄS

Sesam pintaliukuoviratkaisu puhuttelee vähäeleisellä olemuksellaan. Laadukas käyttömekanismi hidastimineen ja ajatuksella suunniteltu ovimallisto viimeistelevät ovikokonaisuuden. 

KEPEÄKULKUINEN

Ovijärjestelmän laadukas liukumekanismi tarjoaa miellyttävän käyttökokemuksen vuodesta toiseen. Pehmeään loppuliukuun kykenevä ovi on varustettu sulkuhidastimella molempiin suuntiin. 
 
 


SESAM

Liukuovijärjestelmä loihtii hukkatilan lisäneliöiksi ahtaissa ja pienissä tiloissa. Sesam-liukuovijärjestelmälle luotu ovimallisto tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja räätälöidä väliovet omien mieltymysten mukaisiksi. Sesam-pintaliukuoven oviehdet valmistetaan Suomessa. 

IHASTUTTAVA OVIMALLISTO

Sesam-oven ovimallisto on monipuolinen ja ilmeeltään yhtenäinen Scancercon muiden sisustusovien kanssa.

 

TESTATTU KESTÄVYYS

Sesam-oven liukumekanismi on taattua saksalaista premium-laatua ja vakiomalli kantaa 60 kilon painon. Tarvittaessa järjestelmää saa myös painavammille oville.

Sykähdy sävyistä, villiinny viiluihin, luota laminaattiin

Sesam-liukuovien ovilehdet valmistetaan  Suomessa. Maalattujen ovien sävypaletti on luotu yhteistyössä kotimaisen maalivalmistajan kanssa. Puuviiluissa asiakas voi valita pysty- tai vaakaviilun. Kaikki viilut että laminaatit hankitaan kotimaiselta toimijalta. Laminaattimallisto mukailee samaa sävypalettia. Ovessa voi mallistosta riippuen olla alumiini- tai massiivipuureuna (lakattu/maalattu). Myös tulostus ja tarrat ovien tasopintoihin onnistuvat kauttamme, joskin tulostin asettaa jonkin verran rajoitteita tulostuspinnassa ovilehden koolle.

Mikäli kohteeseen tarvitaan kostean tilan ovia (esim. khh, kph, wc), taipuvat maalatut ja lakatut ovemme myös sellaisiksi (puoli himmeä). Tällöin ovet saavat pinnakseen sähköstaattisesti ruiskutettavan 2-komponenttisen polyuretaanipintamaalin tai vastaavan lakkapinnan. Suoraan vesikontaktiin väliovemme eivät sovellu. Tarjouspyyntöä ja tilausta tehtäessä oletuksena on kuivan tilan liukuväliovi, joten muun pintakäsittelyn suhteen on oltava tarkkaavainen. 

Olivia-malliston ovet ovat ympärimaalattuja. Sävyvaihtoehtoja on kolmetoista, joista kaksi on erilaista mustaa ja kolme valkoista. Muut sävyt ovat ajattomia kylmiä harmaan tai lämpimiä greigen sävyjä.

Olivia-oven kaveriksi sopii maalattu lasiaukollinen ovi. Aava on elegantti lasi-puukehysovi, jonka puuosat maalataan Olivia-sävyin. Keskiosa on joko kirkasta, valkoista tai peililasia.

 

Viiluovimallistoja on kolme, jokainen omanlaisensa. Aida-malliston ovet ovat aitoa puuviilua. Usean vaihtoehdon lisäksi asiakas voi valita viilusuunnan pystyyn tai vaakaan.

Aida-viiluoven rinnalle voi valita lasiaukollisen Aava-oven seuraavista vaihtoehdoista: tammi, valkotammi, saarni, koivu, pähkinä. Keskiosa on joko kirkasta, valkoista tai peililasia.

 

Amelia-mallisto on teknistä puuviilua. Leikattu viilu tuottaa kauniita raidallisia pintoja. Neljävärivaihtoehtoa taipuvat sekä vaaka- että pystysuuntaan.

Alissa-malliston kaksi vaihtoehtoa ovat aitoviilulaminaattia, joissa aito viilupinta on pinnoitettu erittäin kulutuksen- ja kosteuden kestävällä melamiinikalvolla.

Ilona-malliston ovet ovat kovaa kulutusta kestävää laminaattia, joko yksisävyisiä tai puukuvioituja, yhteensä kahdeksan vaihtoehtoja on kahdeksan.

Eedit-ovi on yksilöllisin ovivaihtoehtomme. Oven toiselle tai molemmille tasopinnoille joko tulostetaan tai teipataan asiakkaan toimittama kuva/piirros.

Ladattavat aineistot

FAQ Usein kysytyt kysymykset

Miten Sesam-ovi mitoitetaan?

Sesam-oven ovilehti asennetaan 10 mm irti lattiasta. Oven alareunassa on alaohjain, joka pitää oven alareunasta linjassaan. Oven tarkempi mitoitus riippuu kiinnitystavasta eli siitä, asennetaanko liukuovi seinään vai kattoon. Tarkemmat mitoitusohjeet selviävät mitoituskuvista

Mitä tarkoittaa vapaa kulkuaukko?

Vapaa kulkuaukko tarkoittaa suurinta mahdollista seinässä olevaa käyntiaukkoa korkeus- ja leveyssuunnassa ilman ovilehteä. Kulkuaukko voi sijaita myös aivan seinän reunassa, jolloin se rajoittuu toiseen seinään, tällöin liukuovi tyypillisesti sulkeutuu poikkiseinää vasten.

Mikä on yläkiskon kantavuus?

Vakioyläkiskon kantavuus on 60 kg. Tarvittaessa kiskoja saa tilattua myös raskaammille ovilehdille.

Millaiset ovet järjestelmään sopivat?

Järjestelmään sopivat Scancercon sisustusoviperheen laakaovet, kuten Olivia, Aida, Amelia ja Ilona sekä Aava-lasikehysovet.

Onko Sesam-ovessa karmeja?

Ei ole. Sesam ovi liukuu seinän pinnalla ja suljettuna peittää seinään tehdyn kulkuaukon. Halutessaan oviaukon voi peitelistoittaa siltä puolelta, jolla ei ole ovilehteä.

Millaiset ovat toimitusajat?

Liukujärjestelmä ja ovilehti myydään aina yhdessä, mutta liukujärjestelmä voidaan toimittaa asiakkaalle eri aikaan kuin ovilehti.
Liukujärjestelmien toimitusaika on muutamasta arkipäivästä jokuseen viikkoon riippuen varastotilanteesta. Myös nouto varastoltamme mahdollista. Ovilehtien toimitusaika vaihtelee ovimalliston ja asiakkaan valintojen mukaan; yleensä se on 3-5 viikkoa.

Mitä tietoja tarvitsen tilaukseen?

Tilausta varten tarvitaan tietoa mm. oviaukosta, oven sijoittelusta seinällä sekä materiaali- ja vedinvalinnoista. Näiden perusteella valmistetaan ovilehti.

MIkäli asiakas haluaa, että liukumekanismi katkaistaan määrämittaan, tarvitaan mitta myös katkaisupituudelle. Katkaisusta ilmoitetaan tilauksen yhteydessä, muuten liukumekanismi toimitetaan vakiomittaisena. Mikäli asiakas haluaa liukumekanismin alumiinisen sijaan muissa saatavissa olevissa väreissä, on siitäkin kerrottava tilauksen yhteydessä.

Scancercon sisustusovet

Scancercon sisustusovet on erilaisten ovityyppien kokonaisuus, jota yhdistää esteettömyys, yksilöllisyys ja tyylikäs, yhtenäinen ulkonäkö. Yhteiset ovimallistot löydät myös tältä sivulta, vain muutamaa materiaalia ei tuotantoteknisesti voida toteuttaa kaikissa ovityypeissä.

 • seinän sisään piiloutuvat Evokit-liukuovet 
 • seinä- tai kattokiinnitteiset Sesam-pintaliukuovet
 • piilokarmilliset ja piilosaranoidut Spirit-ovet

Sesam-, Spirit- ja Evokit-ovet erilaisilla puuviiluilla toteutettuna.

 

Ota yhteyttä

Andersson Erika

Projektimyynti: arkkitehtuurituotteet
Tekninen tuki: Evokit, Sesam, Spirit, Sense, Aakea

LIT, RUS, FIN, ENG

+358 40 0415 074
erika.andersson@scancerco.fi
myynti@scancerco.fi
Skype: erika.andersson@scancerco.fi

– Обслуживание на русском языке –

Lue myös

 • Artikkeli esteettömyydestä ja sisustusovimallistomme ideologiasta
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram