Asiakastarinat

Kuhmon Ikkuna Oy

11

Kuhmon Ikkuna Oy

– joustava kotimainen ikkunatoimittaja Kainuusta

Kuhmon Ikkuna Oy on Pekka ja Anja Kallion vuonna 1988 Kainuun maakunnan piskuiseen, hieman alle 9000 asukkaan Kuhmoon perustama ikkunatehdas. Alun perin muutamaksi vuodeksi suunniteltu työpyrähdys Kainuuseen muuttui 80-luvun lopulla yrittäjyydeksi, kun Etelä-Suomesta kotoisin oleva Pekka perheineen päätti asettua Kuhmoon ja hankkia elannon ikkunoita valmistamalla. Toiminta käynnistyi ripeästi ja pian  tuotantotilat alkoivat käydä ahtaiksi. Kolmen vuoden kuluttua perustamisesta yritys muutti nykyiseen osoitteeseensa Sammontakojankadulle Kantolan teollisuusalueelle, jossa naapureina on lukuisia muitakin puunjalostuksen toimijoita.

Kuhmon Ikkunalla on syrjäisen sijainnin vuoksi kolme myyntitoimistoa Kuhmon lisäksi. Ne sijaitsevat Rovaniemellä, Nurmijärvellä ja Tampereella. Yritys työllistää 25 henkeä ja on paikallisesti merkittävä työllistäjä. Kuhmon Ikkuna Oy on PTY-laatusertifioitu ja yritys on ottanut käyttöön ISO 9001:2008 laadunhallintajärjestelmän. Kuhmon Ikkuna Oy:n ikkunat ovat EU:n laatu- ja standardivaatimusten mukaiset ja yritys saa merkitä tuotteensa CE-merkillä. 

11

Kuhmon Ikkuna Oy:n toimitilat sijaistevat  Kuhmossa, Kantolan teollisuusalueella, joka on puunjalostusalan yrityskeskittymä.

11

Kuhmon toimistolla Kainuun projektimyyntiä hoitaa Jukka Väisänen.

11

Tuotannon puolelta löytyy hyväntuulisia puutyöosaajia. 

11

Arkinen näkymä tuotannon puolelta.

11

Tietokoneohjatusti tuotettujen puukappaleiden tarkastelua.

Ikkunat joustavasti mittatilauksena
Jokainen ikkunakohde on yksilö  ja ikkunat valmistetaan kohteisiin aina mittatilaustyönä. Kuhmon Ikkuna valmistaa viittä puu-alumiini- ja viittä puuikkunatyyppiä lukuisia erilaisilla ruuturatkaisuilla mittatilaustyönä. Vakiokarmisyvyyksiä on neljä ja puuosien pintakäsittelyksi asiakas voi valita peitto- tai kuultomaalin, lakan tai puunsuojakäsittelyn. Alumiinipuitteiden vakiovärinä on valkoinen, mutta tilauksesta saa muitakin sävyjä. 
 
Ikkunatuotannosta valtaosa on nykyisin puu-alumiini-ikkunoita, mikä onkin ollut suurin muutos toiminnassa sitten vuoden 1995. Muut muutokset ovat johtuneet lähinnä rakentamismääräyksissä tapahtuneista suoritusarvomuutoksista. Ikkunoita valmistetaan tilauksesta edelleen toki myös massiivipuisella ulkopuitteella, joskin niiden osuus on enimmillään viidennes koko ikkunatuotannosta.
 
Ikkunapuitteet ja -karmit valmistuvat pääasiassa tietokoneohjatusti automaation avustuksella. Tuotantotiloista löytyy toki vielä myös käsikäyttöisiä työstökoneita. Käsityön jälki näkyy myös ikkunoiden viimeistelyssä: ne saavat lopullisen väri- tai lakkapintansa ruiskumaalarin käsialanäytteellä tehokkaalla imulla varustetussa maalaamossa. Myös kittaus ja hionta hoidetaan edelleen käsityönä. 

Yhteydenpito työmaille, toimitusvarmuus ja täsmällisyys ovat vahvuuksiamme.

Pekka Kallio
11

Miehen mittaiset ikkunat ovat suosittuja.

11

Lavallinen omakotitalon ikkunoita suojamuovia vaille lähtövalmiina.

11

Pitkä kokemus näkyy tämän työstökoneen pinnoissa.

11

Uusin alumiinipuitteiden lukotuskone odottamassa jyrsittävää.

11

Isojen ikkunoiden käsittely helpottuu järeillä työkaluilla.

Kuhmon Ikkuna mukana uudis- ja korjausrakentamisessa
Kuhmon Ikkuna on vahvasti mukana sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Korjausrakentamisen kohteina ovat yleisimmin 50-90-luvuilla rakennetut talot. Talojen eteläpuolen seinustalla olevat ikkunat ovat eniten säärasituksille alttiina, eikä ole tavatonta, että 80-luvun talossa ikkunapuitteet ovat jo lahovikaisia tai ikkunat ovat irti kehyksestään. Ikkunasaneerauksissa  myös sävymaailmalta tuodaan yleensä tähän päivään; tummanruskeat vaihtuvat useimmiten kokovalkoisiin tai ainakin sisäpuitteiltaan valkoisiin ikkunoihin, mikä tuo valoisuutta huonetiloihin.
 
Kuhmon Ikkuna palvelee sekä rakennusliikkeitä ja talotehtaita kuin yksityishenkilöitä. Tehtaalta valmistuu ikkunoita niin omakotitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin kuin projektimyyntinä rivi- ja asuinkerrostaloihin sekä julkisiin rakennuksiin, kuten päivä- ja palvelukoteihin, hotelleihin, kauppakeskuksiin ja kouluihin. Pientaloasiakkaille ikkunat toimitetaan avaimet käteen -periaatteella Kainuun, Savo-Karjalan ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. 
 
Kuhmon Ikkunan valttina markkinoilla ovat huolella viimeistellyt tuotteet, toiminnan joustavuus ja täsmälliset sekä sujuvat toimitukset. Se panostaa yksilöllisiin ratkaisuihin ja korkeaan laatuun niin tuotannossa kuin toimituksissa. Kuhmon Ikkuna hankkii kaikki ikkunoissa tarvittavat raaka-aineet ja komponentit kotimaisilta tavarantoitoimittajilta. 
11

Uudiskohde Espoossa on arkkitehtonisesti tyylikäs kokonaisuus. Kuhmon ikkunat viimeistelee kokonaisuuden.

11

Asunto-osakeyhtiökompleksi Revontulentiellä käsittää seitsemän erillistä osakeyhtiötä. Ikkunoita kohteeseen toimitettiin yli tuhat kappaletta.

Ikkunakohteita laidasta laitaan

Kuhmon Ikkuna on vahvasti mukana paitsi asunto- myös toimisto- ja julkitilarakentamisen ikkunatoimittajana. Yritys on tunnettu ikkunatoimittaja paitsi ruuhka-Suomessa, myös Lapin laskettelukeskuksissa ja Savo-Karjalan alueella. Vankka yhteistyö merkittävimpien rakennuttajien kanssa kertoo luottamuksesta tuotteisiin ja toimituksiin. 

Yksi toteutetuista asuinkerrostalokohteista on Espoon Otaniemessä sijaitseva Aalto Yliopiston punatiilinen kerrostalokompleksi, Jämeräntaival, joka on Alvar Aallon käsialaa. Kohde oli noin 500 ikkunan saneerauskohde, jossa yksiköitä oli lähes tuplat. Toinen mittava ikkunakohde on ollut SRV:n Revontulentie 11 Espoossa. Kohde käsittää seitsemän erillistä asunto-osakeyhtiötä, joihin Kuhmon Ikkuna valmisti yhteensä 1046 ikkunaa talojen rakennusaikana toukokuusta 2012  joulukuuhun 2014. Alueellisesti merkittäviä asuntokohteita Kuhmon Ikkunalle ovat olleet myös kasvava Helsingin Malmin asuinalue sekä Levin alueen rakennusprojektit.

Myös Helsingin Kalasataman kehittyvällä alueella sijaitsevan toimistotalon, rantatie Business Parkin ja Espoon Leppävaarassa sijaitsevan Albergan kartanon eli Sokerilinnan ikkunat on valmistanut Kuhmon Ikkuna. Julkitilarakentamisen kohteista mainittakoon kauppakeskus Revontuli Rovaniemeltä, jonne hankittiin  600 ikkunaa Kuhmon Ikkunalta. Muita julkitilakohteita, joihin Kuhmon Ikkuna on toimittanut ikkunat ovat esim. Hösmärinpuiston koulu- ja päiväkoti, Ymmerstan koulu, Jorvin sairaala, Tahkon golf-club, hotelli Puijonsarvi, hotelli Kakslauttanen, Star Arctic -hotelli Kaunispää sekä Saariselän tunturihotelli. Haastavaksi projektiksi vuosien varrelta Pekka nosti Inarin saamelaismuseon ikkunat, joilla on korkeutta peräti 4,5 metriä. Kohteessa käytetyt erikoiskarmit ja alumiiniprofiilit suunniteltiin yhdessä arkkitehti Paalasmaan kanssa. 

11

Suosittuja tumman harmaita ulkopuitteita löytyy myös Kuhmosta.

11

Pintaheloitukseen matkaavia ikkunapuitteita.

11

Numeerisia vinkkejä kokoonpanoa varten.

 
Toteutettuja  kohteita: 
11

Ikkunakarmeja odottamassa puitteitaan.

11

Ikkunapuitteita kuivumassa.

Kuhmo – erämaata ja kalevalaista kulttuuria 
Kuhmo itsessään on esittelemisen arvoinen paikka. Kalevalan kulttuuriperintö sekä karjalaisuus elävät vahvana Kuhmossa, mikä näkyy esimerkiksi paikkojen nimistössä. Pientä kaupunkia voi perustellusti kutsua erämaakaupungiksi, sillä lähimpiin naapurikaupunkeihin kertyy matkaa 65-100 kilometriä ja taival kaikkiin ilman suuntiin on lähes asumatonta metsäistä vaaramaisemaa suojärvineen. Jylhä erämaaluonto villieläimineen, Elimyssalon luonnonpuisto ja Hiidenportin kansallispuisto rotkoineen tutustuttavat matkaajan kainuulaiseen korpeen komeimmillaan. Elimyssalon 9200 hehtaarin alueella 90% on yli 120 vuotiasta puustoa ja se on osa yhteistä suomalais-venäläistä ystävyyspuistoa. 
11

Mykistävän kaunis Syvälampi syysaamuna.

11

Erämaamaisemaa mäntyharjuineen ja järvineen Kalevalan kaupungisosassa.

Kuhmon Ikkuna Oy
  • Pekka Kallio, toimitusjohtaja,puh. 040 579 0339, pekka.kallio@kuhmonikkuna.com
  • Anja Kallio, työnsuunnittelu, puh. 0400 283 492, anja.kallio@kuhmonikkuna.com
  • Jukka Väisänen, projektimyynti Kainuu, puh. 0400 994 501 , jukka.vaisanen@kuhmonikkuna.com
     

Kuhmon Ikkuna on ollut Scancercon (aik. Scanfinn Oy ja Biobe Oy) asiakas vuodesta 1996. Toimitamme heille kattavasti ikkunaheloja kuten saranoita, lukkoja, pintaheloja ja sulkijoita sekä ikkunoissa käytettäviä tuloilmaventtiilejä. 

Yritysvierailu 24.10.2017

Tutustu myös:
11
Hyvinkään Puuseppien Oy
11
Karelia Ikkuna Oy
11
RT-Tukku Oy
Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube